PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

O dynastii

ocenił(a) serial na 10

"Dynastia Tudorów" to serial raczej historyczno - obyczajowy niż tylko historyczny. Wiele ludzi nie ogląda takich filmów bo z góry zakładają , że jak historyczne to nudne. Ja osobiście uważam, że więcej tam było wątków obyczajowych niż historycznych - i to jest dużym plusem. Twórcy filmu pokazali, że historia wcale nie musi być nudna - a wręcz przeciwnie bardzo ciekawa. Moja ocena 10/10. ;D

ocenił(a) serial na 6
asia_92_12

obejrzalam dopiero kilka odcinkow, wiec nie mam zbyt rozleglej wiedzy na temat tego serialu, historia nie jest moja mocna strona, ale wydaje mi sie, ze to tlo historyczne jest baaardzo blade; wiele faktow sie nie zgadza, wiec narazie traktuje to jako serial obyczajowy

ocenił(a) serial na 8
Oleandra91

Powiem tylko jedno - cudowna uczta dla oczu i uszu. Serial mnie zauroczył, do tego stopnia, że postanowiłam zagłębić się w historię Anglii.

ocenił(a) serial na 10
Nightmist

Ja tak samo jak Ty - Nightmist, tyle że mnie zauroczył już ponad 3 lata temu ;)

ocenił(a) serial na 10
Nightmist

Ja tak samo : Czytam właśnie "6 żon Henryka VIII" . Mam zamiar przeczytać książke dotyczącą dziecinstwa i mlodosci henryka viii i książkę dotyczącą dynastii tudorów. Takie filmy rozwijają ;D

ocenił(a) serial na 8
asia_92_12

Powinno być więcej takich filmów/seriali. Jak się okazuje historia wcale nie musi być nudna, wręcz przeciwnie. Trzeba to tylko umiejętnie pokazać.

ocenił(a) serial na 10
asia_92_12

tak tak:) uwielbiam takie seriale wogóle filmy kostiumowe i historyczne są Mega:)

ocenił(a) serial na 10
gofka66

To polecam film "Księżna", serial "Rodzina Borgiów" - oba wspaniałe dzieła :)
asia_92_12 - A jakiego autora czytasz książkę? Fraser czy Starkey'a? :) Co do młodości Henia to mogę podać tytuł pewnej książki "Cnotliwy książę. Henry VIII zanim został królem", mam tą książkę ale nie przeczytałam jeszcze, bo mam za mało czasu :)

marita_09

Polecam książę '' Cnotliwy książę. Henry VIII zanim został królem'' naprawdę dobra :)

kasia12363

* książkę ;)