PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

W serialu aktorki mają przepiękne suknie, sama chętnie bym pośmigała w takich :) muszę nauczyć się szyć :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Uszyć to myślę że jest problem ale do wykonania, teraz pomyśl gdzie można w takich pójść. Bo myślę że raczej do szkoły/pracy nie pójdziesz w takiej kreacji ;) A ja szczerze bym poszła, bo kocham te czasy :)

marita_09

Hmmm...myślę, że w pracy jak i na ulicy wzbudziłabym zachwyt (innej opcji nie ma :p ), a tak to pewnie podziwiała bym się w domu i kazałabym innym mnie podziwiać ;)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Popieram! ;) Ja to w ogóle chciałabym mieć pałac niczym w Hampton Court, do tego suknie, klejnoty, jeździć konno ale wszędzie ;) Z racji tego chcę właśnie się zapisać na jazdę konną :D Zachwyt na pewno byś wzbudziła, ale u niektórych może śmiech ale to nic, w końcu raz się żyje ;)

marita_09

Mogliby się nawet śmiać, będąc ubraną w taką suknie nie przejmowałabym się tym :D i tak by nam zazdrościli :p

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Oczywiście! Przynajmniej ja bym zazdrościła jakbym widziała jakąś dziewczynę w takim stroju ;)

marita_09

Ja również :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Ale na swój ślub koniecznie sprawię sobie sukienkę w stylu Tudorów ;)

marita_09

Na pewno będziesz ślicznie wyglądała :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Oj, dziękuje ;)
A Ty Kasia12363 - od jakiego czasu interesujesz się historią Tudorów? :)

marita_09

Obejrzałam pierwszy sezon serialu i bardzo mnie zainteresował, drugi sezon całkowicie mnie pochłonął i od tamtej pory zaczęłam kupować różne książki na ten temat, zostało mi jeszcze parę do przeczytania :) a Ty od jak dawna się tym interesujesz :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Ja to jak pierwszy raz oglądałam scenę egzekucji Anny boleyn to prawie płakałam ;) Obejrzałam już wszystkie sezony, a obecnie to leci 4 sezon Tudorów na Polsat Cafe, jeśli byś chciała obejrzeć ;)
Interesuje się tą historię od lipca 2009 r. ale już jakiś rok wcześniej oglądałam "Dynastią Tudorów" tyle że wtedy mnie aż tak bardzo nie wkręciła ;)

marita_09

Ja również obejrzałam już wszystkie sezony :) ogólnie interesuje mnie cała historia związana z Tudorami, ale jednak najbardziej zafascynowała mnie Anne Boleyn :)

kasia12363

no dobra, a teraz poważnie. Co myślicie o zorganizowaniu np.Festiwalu Tudorów lub jakiegokolwiek innego(elżbietańskiego, wikroriańskiego) takiego gdzie można byłoby się pokazać?...

dona.marie

Myślę,że to bardzo ciekawy pomysł i znalazłoby się na pewno wiele osób które chętnie wzięły by udział w takim spotkaniu :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Co do Anny Boleyn to powiem Ci, że wcześniej darzyłam ją wielką sympatią i uważałam, że to było straszne co ją spotkało ze strony Henryka ale przeczytałam właśnie biografię o Annie Boleyn i autorka pokazuje ją w zupełnie innym świetle niż ją wcześniej widziałam. Co nie zmienia faktu że i tak nadal jest moją ulubioną żoną Henryka ;)

dona.marie - zgadzam się z kasią, że to spotkanie jest świetnym pomysłem! Brawo!

marita_09

A możesz mi powiedzieć co to za biografia? Bo chętnie bym przeczytała :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Anna Boleyn - Carolly Erickson :)

marita_09

Dziękuję ślicznie :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

Nie ma za co ;) Kasia, masz facebooka? ;)

marita_09

Tak,mam :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

To jak możesz, to wyślij mi linka w wiadomości prywatnej lub ja mogę Tobie wysłać ;) Utworzę grupę na fb gdzie będziemy mogli rozmawiać o Tudorach i być może zorganizujemy jakieś spotkanie? ;)

ocenił(a) serial na 10
marita_09

Oczywiście, jeśli chcesz ;)

ocenił(a) serial na 7
marita_09

Bardzo dobre pomysły.:]
A co do sukien...też chciałabym mieć choć jedną taką.I chadzać w niej...wszędzie

ocenił(a) serial na 10
OscOfAva

Dziękuje ;)
Suknie są przecudowne i z jednej strony chciałabym cofnąć się do okresu panowania Tudorów ale z drugiej strony to nie :D

marita_09

Zgadzam się z marita_09 chciałoby się przenieść ale jednak z drugiej strony nie :)

ocenił(a) serial na 10
kasia12363

bo jak sobie pomyślę, że nagle mogli by mnie ściąć za byle co, nawet gdybym tego nie zrobiła. Lub też żyć tak jak mi ojciec czy mąż każe to chyba bym na głowę dostała ;)

marita_09

Dokładnie, całe życie w strachu.