Mnie na samą myśl o oglądaniu Tudorów w TVP odstrasza pora emisji bądź cenzura [bo KRRiT nie zdzierży dyszenia podczas seksu i nagich piersi], lektor i [jak znam życie i Telewizję Polską] beznadziejne tłumaczenie [HBO też się nie popisało; byłam w stanie obejrzeć jedynie 1 odcinek].
z tego co się orientuję to serial będzie nadawany o godzinie 22:05
http://www.youtube.com/watch?v=xsLpdkKhX0s
Będzie nadawany w piątki w piątki.
Godzina nadawania nie jest zbyt zachęcająca ale na pocieszenie serial może nie będzie ocenzurowany :D
Na Polsacie Cafe oglądałam Tudorów I. Niestety przegapiłam 3 pierwsze odcinki i miałam nadzieję, obejrzeć je właśnie na jedynce, ale widzę, że pora raczej dla lunatyków ;) Niestety nie należę do tej grupy i nie wiem co będzie. Ogólnie rzecz biorąc pierwsza seria trochę przynudzała, ale zaczęłam oglądać na kompie II i muszę powiedzieć, że fabuła porządnie się rozkręciła :)
aha dodam jeszcze, że leciało o 20.00. Nie jestem pewna czy ocenzurowano, bo nie miałam szansy porównać z oryginałem, choć z tego co zaobserwowałam powiedzieć muszę, że chyba bez ;p
22:05? Bardzo dobra godzina. Na dodatek w piątek. Gdyby było o północy, to jeszcze bym się zastanawiał, czy nie za późno, ale 22? Ludzie, czego wy się czepiacie? O której wy chodzicie spać, po dobranocce? :P
No wlasnie dla mnie godzina jest idealna! Wcześniej zazwyczaj nie mam czasu lub oglądam cos innego, a później raczej by mi sie nie chciało. Ale 22:00 jest akurat, tymbardziej w piątek ;)
Jak w piątki to jeszcze pół biedy :P. Dobrze że w tym dniu nie mam wykładów i to jest weekend :)
Hehe, fajna pora, "w sam raz" przed snem :^D Już taka ze mnie sowa. 22.05? No problem. Dobrze, że w piątki. Ale raczej pójdzie z cenzurą, na przykład tu-->http://www.telemagazyn.pl/ jest oznaczony "za zgodą rodziców". I dobrze :P Co mi będzie ""Henio"" przeklinał :P
Obejrzałam dziś na TVP i podobało mi się, ale czy ktoś kto widział też odcinki w internecie może powiedzieć czy była jakaś cenzura? Jeśli była to podziękuję telewizji publicznej ;)
W pierwszym odcinku była dość ostra scena Brandonem i córką Buckinghama i puścili ją wczoraj więc podejrzewam, że nie zamierzają cenzurować serialu:)