PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Witam :) Nowy temat

ocenił(a) serial na 10

Dla nowych użytkowników jestem niznaną osobą ale już kiedyś często udzielam się na tym forum :) Zostało założone kilka tematów przeze mnie, rozmawiałyśmy ze świetnymi dziewczynami o Tudorach i nasze rozmowy były niesamowite. Niestety przez ponad rok nie udzielałam się, chociaż nadal czytałam o Tudorach i nie tylko :) Bardzo Was przepraszam: tara_05, ania__87, PoeticDreams, Jazmine, KateG za moją nieobecność :) A nowe dziewczyny witam i mam nadzieje że spędzimy razem z Tudorami wiele fajnych chwil :)

Moim dzisiejszym tematem będzie co wiecie o planowanym skazaniu na śmierć Katarzyny Parr. Obecnie czytam książkę pt. "Ostatnie lata Henryka VIII" i tam jest napisane dokładnie jak Henryk planował to i nawet szpiegował swoją ostatnią żonę :)

marita_09

Tylko ciekawe dlaczego ostatecznie ją uniewinnił...może duchy żon zaczęły go prześladować i postanowił ulitować się nad 6 małżonką? A może tylko 'zdrady' go tak bolały, za inne przekonania religijne postanowił tylko 'postraszyć' Parr?
A może już nie miał siły się tym zająć, bo i Katarzyna byłą dla niego dobra i dla dzieci, to skonczył na straszeniu.
Taka moja opinia:)

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Sądzę, że po prostu nie chciało mu się już bawić w skazywanie żon i ich ścinanie. Henryk wiedział, że jest u kresu życia i że tak naprawdę Katarzyna ochraniała go. Opiekowała się nim, wiedziała jak postępować, znosiła go przede wszystkim i była z nim gdy wyglądał, jeśli się mogę tak wyrazić jak "pulpet" :D

marita_09

obawiam się, że nie miala innego wyboru jak być z nim i tolerowac jego wygląd, skoro już została jego malzonka ;p

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Dokładnie, Katarzyna nie miała wyboru. Można by powiedzieć, że miała doświadczenie, bo pochowała przed henrykiem już dwóch mężów :D