Witajcie Kochane/Kochani :) Długo mnie nie było :) Ostatnio jak byłam na stronce odnośnie strojów z epoki Tudorów użytych w róznych filmach/serialach z tego okresu, zauważyłam zdjęcie Elżbiety z wyciętych scen z 'The Tudors'. Poszperałam więc w sieci i znalazlam stronkę z wyciętymi scenkami z 4 sezonu :
http://www.tv3.ie/shows.php?request=thetudors
Zabieram się za oglądanie :)
Qdom a Tobie działają ta sceny? Bo mi wyświetlają się tylko 2, przy pozostałych pisze, że nie można otworzyć bo nie jestem w Irlandii.
mnie też ;/
ale ta druga scena, w której Elżbieta czyta list od Edwarda, jest chyba mowa o tym, że Edward chce poprosic Katarzyne, by naklonila marie do tego, by przestała tańczyc.
W ksiąze którą teraz czytam tj 'Walka o tron' jest napisane, ze faktyczynie, Edward miał żal do Marii, że lubi tańczyć i przebywac w towarzystwie, bo to jakies poganskie ;o
Aha, czyli nie tylko u mnie nie działa ;) Chyba sobie kupię cały set - wszystkie 4 sezony na DVD. Tam jest wszystko - bloopersy,wycięte sceny itp. Mam nadzieję że są jakies bloopersy i wyciete sceny z drugiego sezonu, z Anną Boleyn :D
A ta sytuacja była prawdziwa. Szkoda,że nie pokazali tej sceny w serialu - to był zdaje się początek nieporozumień między Edwardem a Marią - ogólnie nie lubili się niestety.