PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

pare słow

ocenił(a) serial na 8

serial góra na 6, mysalem ze zablysnie ale niestety aktorsko, rezysersko ia tak dalej i tak dalej nawet nie sta l koło Rzymu

ocenił(a) serial na 10
Ralph_S_

Nie każdemu musi się podobać. ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Każdy co innego lubi.

ocenił(a) serial na 9
Ralph_S_

Obejrzałam jeden odcinek Rzymu i jakoś nie urzekł mnie...... może jeden odcinek to za mało. Spróbuje raz jeszcze do niego podejść. Może mi się spodoba?

ocenił(a) serial na 8
film_lubie

polecam dalsze odcinki

ocenił(a) serial na 10
Ralph_S_

"ysalem ze zablysnie ale niestety aktorsko, rezysersko ia tak dalej i tak dalej nawet nie sta l koło Rzymu"

Co jak co ale aktorstwo to chyba ostatnia rzecz jakiej można sie uczepić w tym serialu.
JRM niesamowicie oddał temperament Henryka a o Natali Dormer, (która została nagrodzona prestiżową nagrodą za rolę Anny Boleyn) to już nie wspomnę...
Już prędzej bym sie uczepiła błędów historycznych ale one sie zdarzają w każdym filmie takiego typu...

ocenił(a) serial na 10
qantum

jaką nagrodą? :D

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

otrzymala nominacje*
przeliterowalam sie , sorka ;-)

ocenił(a) serial na 10
qantum

a do czego? bo chyba cos mi umknęło :P

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

"Została nominowana do Canadian Gemini Awards w kategorii 'Best Performance by an Actress in a Continuing Leading Dramatic Role' za rolę Anny Boleyn w 10 odcinku 1 sezonu serialu 'The Tudors'."

ocenił(a) serial na 10
qantum

nieźle :)

ocenił(a) serial na 8
czixxxa

przepraszam^^ cofam, musialem zaczac lewą nogą !!!!!!!! Serial zajebisty, aktor grajacy króla bedzie kiedys wielki, poteżny talent. Przepraszam za te wczesniejsze dyrdymały, Rzym i Dynastia Tudorów to 2 rózne bajki !

ocenił(a) serial na 8
qantum

zgadzam sie w całej rozciąglosci i przyznaje sie do pomyłki, prosze o wybaczenie My Lady^^

ocenił(a) serial na 10
Ralph_S_

To co Ci się stało? Hahaha :)

ocenił(a) serial na 8
czixxxa

zle podszedłem do serialu na samym początku, bylem pod wrażeniem Rome i spodziewałem sie podświadowmie czegoś podobnego a to zupełnie inne tematy ! Wciągałem sie w Tudorów odcinek za odcinkiem wtapiając się po czubek głowy , jestem na początku 4 sezonu i jestem zachwycony . Zatopiłem się do tego stopnia że wszedłem w tematy sukcesyjno monarchistyczne dotyczące nie tylko Anglii ale i naszego kraju . Rola króla masakryczna, młody aktor zmasakrował ekran^^ pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Ralph_S_

czyli rozumiem, że po obejrzeniu mniej więcej jednego odcinka stwierdziłeś, że jest do dupy? :P
JRM jest genialny, może z wyglądu nie pasuje do Henryka ale ma taką charyzmę, że po prostu nie można oderwać od niego oczu :)

ocenił(a) serial na 8
czixxxa

film rzadzi sie swoimi prawami, nie mogli zatrudnic grubasa ze 145 cm obwodu w pasie, tak wygladal prawdziwy Henryk .

ocenił(a) serial na 10
Ralph_S_

wiadomo, że nie mogli szczególnie, że Henryk nie zawsze tak wyglądał :P kiedyś był młody i bardzo przystojny :) mimo wszystko we wszystkich filmach prócz "The Tudors" Henryk nie jest zbyt urodziwy :P

czixxxa

Co Wy?
Moim zdaniem odtwórca roli Henryka został bardzo dobrze wybrany i pasuje On do roli jaką ma grać ;] Szczerze to też nie byłem do niego na początku przekonany, ale po paru odcinkach mnie zainspirował ;]

ocenił(a) serial na 10
piotrek_gawlowski

no jest genialny ale fizycznie nie odpowiada swojemu bohaterowi :)

czixxxa

Oj tam oj tam. Czasami trzeba nagiąć pewne fakty aby dzieło wypadło lepiej...;]

ocenił(a) serial na 10
piotrek_gawlowski

mając wybór: wybrać niepodobnego fizycznie aktora z wielkim talentem czy podobnego aktora z marnym talentem wybór jest prosty :)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Może i fizycznie nie przypomina tego historycznego Henryka,ale czy nie przyjemniej ogląda się takiego.

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

zdecydowanie :)