PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

wlasnie obejrzalem pierwszy odcinek i dostalem wiecej niz sie spodziewalem. naprawde oglada sie swietnie. jak juz kiedys pisalem showtime depcze po pietach HBO w produkcjach i obie tv robia odcinki ok 55 minutowe - rewelacja. szkoda ze tylko to bedize miniserial 10 odcinkowy bo juz sie zdazylem wciagnac. gra tu rowniez wspanialy aktor - Sam Neill i rowniez serial nie jest robiony tanimi kosztami, wiec jest niezle.

ocenił(a) serial na 9
Gobblin

podzielam twoje zdaniem, również i mnie zainteresował ten serial, mam nadzieję że zrobią więcej odcinków niż tylko te 10.

Orbit

No obejrzałem już 3 odcinki i powiem, że mnie nie rzuciła na kolana. Niby fajny, kostiumowy, z historią to tak jak w Rzymie, czyli czasem fantazja scenarzysty, ale dwie sprawy:
- to serial o jednej osobie (Henri :-))
- jako kręcony przez anglosasów to w większości brytole są de beściaki, nawet jak dranie to im się wybacza.

To jak po trzech odcinkach na razie tyle.
Ale ogólnie fajnie przedstawione reali polityki na wysokim poziomie, np. małżeństwo małej Marii z cesarzem Świętego Cesarstwa Rzymskiego Karolem, vide Kunegunda z dynastii Arpadów z księciem sandomierskim (Św. Kinga z Bolesławem Wstydliwym:-))

Jako widowisko historyczne nawet niezłe, a szczególnie, że mam sentyment do Sama Neilla. Polecam jak tęsknicie za czymś kostiumowym a nie współczesnym.

ocenił(a) serial na 10
Gobblin

Przyznam sie, ze film obejzalam tylko ze wzgledu na Jonathan'a Rhys Meyers'a, ale wlasciwie nie zawiodlam sie. Fabula ciekawa, wciaga. Gra aktorow super, nie tylko JRM, ale jak juz wspomnieliscie Neill'a, mysle ze to odpowiednia osoba do tej roli. Czekam na nastepne odcinki.

Gobblin

jestem po trzech odcinkach i uważam, że serial jest świetny. co prawda postać Henryka nie wzbudza mojej sympatii, ale jest interesująca. A moim skromnym zdaniem Northam grający Tomasza More'a - bomba!!!

ocenił(a) serial na 9
brigan

Aaach.. Jeremy jest poprostu boski! ;D