Dzień szakala
powrót do forum 1 sezonu

Obejrzałem dwa odcinki. Mam serdecznie dość tej chorej poprawności politycznej, Główny bohater, biały mężczyzna. Poza nim - same kobiety na kierowniczych stanowiskach i mężczyźni zmarginalizowani do "domowych kapci", a kobiety robią karierę. No przepraszam, ale jak ktoś mi wciska taką tanią propagandę, to odechciewa mi się oglądać. Nie miałbym nic przeciwko rolom kobiecym, gdyby kobiety zachowywały by się jak kobiety, a nie jak Rambo w spódnicy, no na to to się nie dam nabrać. Tani chwyt. Co oni sobie wyobrażają ? Myślą, że jak zrobią kalkę z męskich bohaterów, ale zamiast mężczyzn powrzucają kobiety o różnym odcieniu skóry, to my to kupimy ? Kontrprzykład - Reacher - tam wszystko idealnie zagrało, dosłownie - WSZYSTKO. Związki przyczynowo skutkowe zostały spełnione, a tu...ech....szkoda słów. Poprawność polityczna zabija sztukę. Na plus - brytyjski akcent. Miło posłuchać czegoś po angielsku, ale nie po amerykańsku. "Łewa" zamiast "łeder", "mawa" zamiast "moder", jest to jakaś odmiana miła dla ucha. No i brytyjskie flagi, jest to jakiś akcent europejski. Wielka Brytania zawsze kojarzyła mi się z czymś, co przyniosło światu wiele dobrego. Zwłaszcza w muzyce - The Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, w końcu Iron Maiden oraz Pink Floyd, Brytyjczycy wywarli istotny wpływ na szeroko rozumianą sztukę. A teraz Brytyjczycy gubią się poprzez chorą poprawność polityczną. Szkoda.