Przyznam szczerze,że do obejrzenia tego mini serialu podchodziłam z pewnymi oporami czy się nie zawiodę i nie zmarnuje czasu.Nie zawiodłam się Pani Holland to szkoła polska od razu widać "ducha" Polańskiego :-)...Dobrym posunięciem przeniesienie czasu i miejsca akcji.Dzięki Bobu nie pojawia się słynna "Kołysanka"K.Komedy.....a scena finałowa inna niż w oryginale i jej niedomówienie sprawia,że widz zastanawia się "Co zrobi bohaterka'?"
Szkola Polanskiego to nudny horror?Oglada sie to jak zlotopolskich-zero atmosfery,juz Adwokat Diabla lub Zona Astronauty mialy bardziej zblizony klimat i atmosfere.Sorry,ale jak taka rezyserka mogla takiego gniota wypuscic?Epizodyczna rola Pszoniaka mnie rozbawila,chyba tylko on i Zoe Seldana byli tam aktorami,reszty casting robil pan Mietek spod sklepu.Sorry ale niska ocena bo rezyserka wielka(kiedys?)moze to podziala jak kubel zimnej wody gdy to kiedys przeczyta.
Zgadzam się poza jednym. "Taka reżyserka"? Toż pani Agnieszka jest miernym reżyserem, a tylko dobrym warsztatowcem.
O, a muzyka Komedy to zła była? Różne absurdy na temat filmu Polańskiego już słyszałam, ale tego jeszcze nie grali.
Chodziło mi o to,że"Kołysanka"Komedy jest arcydziełem i pasuje tylko i wyłącznie do wersji Polańskiego.
Ten film nawet nie leżał obok ducha Polańskiego. A jeśli coś czuć, to nie ducha tylko smród nachalnego łopatologizmu, słabego aktorstwa i fabularnych mielizn
scena finałowa inna niż w oryginale i jej niedomówienie sprawia,że widz zastanawia się "Co zrobi bohaterka'?"
Co ty bredzisz? Gdzie ty tam widzisz jakiekolwiek niedomówienie? Spodziewasz się może, że "bohaterka" utopi szatana w Sekwanie? hahahha
Tam nie ma żadnego niedomówienia - tylko prostackie stwierdzenie, że Matka zawsze kocha swoje Dziecko, nawet jeśli jest ... tfu... szatanem hahah
Pewnie złoży dziecko w kościele w ofierze. Albo nie, będzie kontynuacja serialu i przeróbka Egzorcysty hahahha
Brawo znasz zabytki Paryża......a na wieży mieszka Dzwonnik i weżmie dziecko na wychowanie.
Nie ..ale ja ciemna przecież Fantomas będzie go szkolił....