PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694354}

Dziecko Rosemary

Rosemary's Baby
2014
5,4 5,7 tys. ocen
5,4 10 1 5695
Dziecko Rosemary
powrót do forum serialu Dziecko Rosemary

Przyznam szczerze,że do obejrzenia tego mini serialu podchodziłam z pewnymi oporami czy się nie zawiodę i nie zmarnuje czasu.Nie zawiodłam się Pani Holland to szkoła polska od razu widać "ducha" Polańskiego :-)...Dobrym posunięciem przeniesienie czasu i miejsca akcji.Dzięki Bobu nie pojawia się słynna "Kołysanka"K.Komedy.....a scena finałowa inna niż w oryginale i jej niedomówienie sprawia,że widz zastanawia się "Co zrobi bohaterka'?"

ocenił(a) serial na 5
Margot_13

Szkola Polanskiego to nudny horror?Oglada sie to jak zlotopolskich-zero atmosfery,juz Adwokat Diabla lub Zona Astronauty mialy bardziej zblizony klimat i atmosfere.Sorry,ale jak taka rezyserka mogla takiego gniota wypuscic?Epizodyczna rola Pszoniaka mnie rozbawila,chyba tylko on i Zoe Seldana byli tam aktorami,reszty casting robil pan Mietek spod sklepu.Sorry ale niska ocena bo rezyserka wielka(kiedys?)moze to podziala jak kubel zimnej wody gdy to kiedys przeczyta.

ocenił(a) serial na 2
drsmierc

Zgadzam się poza jednym. "Taka reżyserka"? Toż pani Agnieszka jest miernym reżyserem, a tylko dobrym warsztatowcem.

ocenił(a) serial na 5
zatracony

ta duch Polanskiego sie w grobie przewraca heeh dzieci sie biora za krytyke.

ocenił(a) serial na 1
drsmierc

Ej, nie zabijaj Polańskiego

ocenił(a) serial na 3
Margot_13

O, a muzyka Komedy to zła była? Różne absurdy na temat filmu Polańskiego już słyszałam, ale tego jeszcze nie grali.

ocenił(a) serial na 7
littlelotte52996

Chodziło mi o to,że"Kołysanka"Komedy jest arcydziełem i pasuje tylko i wyłącznie do wersji Polańskiego.

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

Duch Polańskiego to się tylko w grobie przewraca.

ocenił(a) serial na 7
zatracony

Nie wiedziałam,że Polański nie żyje....Czyżby mi coś umknęło?......

ocenił(a) serial na 7
Margot_13

zatracony ......strzeliłeś Gafę Stulecia

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

Tiaaaa....

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

Ten film nawet nie leżał obok ducha Polańskiego. A jeśli coś czuć, to nie ducha tylko smród nachalnego łopatologizmu, słabego aktorstwa i fabularnych mielizn

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

scena finałowa inna niż w oryginale i jej niedomówienie sprawia,że widz zastanawia się "Co zrobi bohaterka'?"
Co ty bredzisz? Gdzie ty tam widzisz jakiekolwiek niedomówienie? Spodziewasz się może, że "bohaterka" utopi szatana w Sekwanie? hahahha
Tam nie ma żadnego niedomówienia - tylko prostackie stwierdzenie, że Matka zawsze kocha swoje Dziecko, nawet jeśli jest ... tfu... szatanem hahah

ocenił(a) serial na 7
zatracony

.....a w oddaki Katedra ......

ocenił(a) serial na 7
Margot_13

Tfuuu oddali....

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

O qrcze Notre Dame.... faktycznie niedopowiedzenie i tajemnica że hoho

ocenił(a) serial na 2
zatracony

Pewnie złoży dziecko w kościele w ofierze. Albo nie, będzie kontynuacja serialu i przeróbka Egzorcysty hahahha

ocenił(a) serial na 7
zatracony

Brawo znasz zabytki Paryża......a na wieży mieszka Dzwonnik i weżmie dziecko na wychowanie.
Nie ..ale ja ciemna przecież Fantomas będzie go szkolił....

ocenił(a) serial na 2
Margot_13

O tototo :)