PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9477
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa

Serial dobry, choć nie rewelacyjny. Niestety często sporo przerysowany, czasami ze źle uchwyconą specyfiką "zakulisowości".

Strasznie denerwował mnie product placement PO na czele z Premierem Turskim. Dlaczego akurat takie nazwisko? Wydaje się oczywiste. Na tej zasadzie równie dobrze telewizja publiczna mogła wyprodukować podobny serial z głównym bohaterem Kaczyryńskim. Po co to komu?

RedWhiteBlue

A Matajewicz z muszką JKM Cię nie denerwował? Konwent Patriotyczny wzorowany na LPR.

ocenił(a) serial na 10
BananUst

Ja tam w Matajewiczu widziałem bardziej Leppera ;-) Łącznie z zamiłowaniem do opalenizny. Choć może o to właśnie chodziło scenarzystom,o taki ekstrakt przywar polskich polityków.

piopix

Możliwe. Może mieli oni służyć takiemu skontrastowaniu ich z Turskim, premierem idealnym, dbającym o swoich obywateli. W sumie szkoda, że w rzeczywistości nie mamy takich polityków jak Turski.
A porównywanie do Tuska to przesada. Bo w takim wypadku Nowasz to Kaczyński ;P

ocenił(a) serial na 8
RedWhiteBlue

A spójrz na ten serial bez odwoływanie się do (chwilowej) sceny politycznej. Przecież to political fiction...

ocenił(a) serial na 8
RedWhiteBlue

To raczej wizja, a wręcz utopia jaka powinna być polityka, jacy politycy....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
dance_macabre

cóż za prymitywny i obraźliwy komentarz

ocenił(a) serial na 1
Agatonik

Odpowiedni dla widowni tego filmu.

ocenił(a) serial na 8
dance_macabre

Masz w profilu wpisane motto: "Biały Katolik to najwyższa forma życia zaraz po Bogu"
I to wystarczy za komentarz.

ocenił(a) serial na 1
Kocio

Dokładnie. Tylko osoby myślące są w stanie to pojąć.

ocenił(a) serial na 8
dance_macabre

zdecydowanie można Cie zaliczyć do "myślących inaczej"

ocenił(a) serial na 1
Agatonik

Jeśli oceniasz przez pryzmat mentalności leminga, którym jawisz się być, to z całą pewnością masz rację.