PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9474
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa
Platon_3

Też mi się skojarzyło... niestety złe proroctwo [*]

Larry2903

Niedawno oglądałem serial i faktycznie jedna z pierwszych rzeczy jak mi przyszła na myśl gdy sie dowiedziałem o tragedii, że to proroczy serial.

ocenił(a) serial na 9
Platon_3

gdy oglądałam ten odcinek pierwszy raz, pomyślałam co byłoby, gdyby naprawdę zginął Lech Kaczyński... Jezu jakie to potworne..

[*]

ocenił(a) serial na 9
Maly_debil

teoretycznie o ile sama głowa państwa umiera to pozostaje cała kancelaria która pomaga ogarnac to wszystko ale to dzisiaj sie wydarzyło to chaos w państwie... Głowa państwa i niemal wszyscy na wysokich urzędach państwowych oraz wojsk... teraz to chaos w państwie nastanie... trzeba wziasc sie za wszystko a do tego dochodzi organizacja pogrzebów na niesamowita skalę... niestety rzadzacy musza to ogarnać bo państwo osłabione jest masakrycznie.... a co do serialu to też miałem takie skojarzenie...

Platon_3

To było moje pierwsze skojarzenie, jednak zarówno okoliczności, jak rozmiar katastrofy są nieporównywalne...

Aleksandra_aka_Alessia

Mnie też się to prawie od razu skojarzyło. Drugie to "Ghostwriter" (i tu mówię bardziej o powieści).

A na TVN7 drugi proroczy film - twórcy "Długiego pocałunku na dobranoc" przewidzieli tragedię World Trade Center.

Shiloh

mi nawet przypomniała się ta końcowa scena jak stroiński mówił że prezydent nie żyje i też sobie pomyślałem jakby to naprawde mogło wygladać..

pawel94

Dokładnie. Ale powiem Wam, że ta scena samego pogrzebu zdecydowanie bardziej mi się podobała, niż to, co widziałam jeszcze niedawno w telewizji. W filmie Prezydent został pochowany skromnie, ale z szacunkiem. Nie to, co w rzeczywistości, gdy z tragedii zrobiono cyrk. I jeszcze ten Wawel...

Dzisiaj skończyłam oglądam ostatni odcinek. Przyznam, że już dawno nie oglądałam tak dobrego, polskiego serialu, jak ten. Nawet ośmielę się stwierdzić, że to zdecydowanie najlepszy z ostatnich dziesięcioleci. Dobre aktorstwo (wybrano do tego najlepszych), świetny, niesamowicie prawdziwy scenariusz i no i samo wykonanie. Z czystym sumieniem daję 10/10. I oby nasi reżyserzy kręcili więcej takich filmów.

ocenił(a) serial na 7
xena_4

Lech Kaczyński został pochowany z szacunkiem, nie byłaś na pogrzebie to nie mów, a co do Wawelu, dobre miejsce na spoczynek dla Wielkiego Polaka.

phoenix78

tylko, że LK nie był wielkim Polakiem :P sorry ale nie dorównywał Piłsudskiemu, czy królom

ocenił(a) serial na 9
Platon_3

a może i stety ;p chociaż współczuje rodzinie tragedii