PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313169}

Ekipa

2007
7,3 9,5 tys. ocen
7,3 10 1 9477
7,5 4 krytyków
Ekipa
powrót do forum serialu Ekipa

Jestem właśnie świeżo po oglądnięciu odcinków, które były dodane dziś do "GW". Konkluzje?

1) Dawno nie widziałem tak profesjonalnie zrobionego polskiego serialu, bez tej całej plastikowej otoczki "realistycznych" "Odwróconych", nie wspominając już nawet o "Kryminalnych". Z tej kategorii wyłamuje się ew. "Pitbull" ze wskazaniem na pierwszy sezon.
2) W realizacji "Ekipy" widac wyraźnie doświadczenie, jakie A.Holland wyniosła z pracy w amerykańskim przemyśle filmowym, warsztatowo jak na razie pierwsza klasa
3) Porządne sa zdjęcia i świetny montaż, konstrukcja scenariusza oraz opowiadana historia sprawiają, iż film trzyma w napięciu
4) Dobre jest aktorstwo i faktycznie muszę się zgodzić z T. Sobolewskim z wyborczej - kreacja Katrzyny Herman - palce lizać. Wiedziałem już po "Przemianach", że jest dobrą aktorką, ale żeby aż tak...:)

Reasumując, po tym co zobaczyłem na razie, chce się oglądać dalej. To bardzo dużo w przypadku polskiego serialu. Co więcej, wydaje mi się, że prawdziwa bomba dopiero nadejdzie w kolejnych odcinkach, czuć to jak się ogląda... Polecam zatem. Warto.

ocenił(a) serial na 8
monsieur_Trelkovsky

No i zapomniałem dodać:) Cholernie inteligentny. (Ten serial) :>

monsieur_Trelkovsky

Zamierzam obejrzeć, ale już widzę w nim jeden zasadniczy plus brak w obsadzie P. Małaszyńskiego, nie wiem co producenci tak w nim widzą, ale taki z niego aktor jak z koziej trąba

ocenił(a) serial na 10
wb2k7

Brak Małaszyńskiego to wielki plus.

ocenił(a) serial na 9
MoszeUsz

heheh no prawda ostatnio ze świecą szukać nowej polskiej produkcji telewizyjnej bez Małaszyńskiego

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Saito

'Za*ne polityczne ch*stwo' powiadasz...

Są gusta i guściki... ale po przejrzeniu Twoich ulubionych to mam wrażenie, że albo nie obejrzałeś, albo serial dla Ciebie za trudny...

Moim zdaniem trzyma w napięciu szczególnie moment głosowania za wotum nieufności... adrenalinka mi skoczyła. Świeżo po oglądnięciu dziś zakupionego DVD jestem, a kupiłem bardziej z ciekawości niż z faktycznego zainteresowania. Ale kolejne tomy Ekipy kupował już będę z zainteresowania, które wzbudziły pierwsze 2 odcinki. Gorąco polecam.

monsieur_Trelkovsky

serial jest świetny, obsada super(szczególnie pani Herman), temat na czasie, znakomita realizacja - cóż więcej potrzeba
a najbardziej podoba mi się pomysł z dvd,

ocenił(a) serial na 9
Kami122

zgadzam się

serial swietny

9,5/10

=-=-=-=-=-=-=-=

ocenił(a) serial na 8
monsieur_Trelkovsky

świetny serial... Gajos i Stroiński rewelacja:)

lisu228

no i dobrze że nie ma Małaszyńskiego? rolę rzecznika fajnie gra Rafał Maćkowiak, kogo niby Małaszyński miałby grać?

mir123bych

"kogo niby Małaszyński miałby grać?"

Siebie! :D

KaczoR_4

może w innym serialu :P tu go nie widzę :P

ocenił(a) serial na 1
mir123bych

Czy mam rozumieć że każda produkcja polska bez Małaszyńskiego jest super? To polecam wam Plebanię (i zakazuje oficera)
A ja uważam że pan Małaszyński po prostu nie miał nic ciekawego do zagrania w Świadku koronnym i w magdzie m. Za to w białej sukience i w oficerze wymiatał. A teraz słyszę, jak w innych tematach ludzie mówią o Małaszyńskim jak o jakimś chochliku który niszczy każdą robotę. Ludzie! To jest normalny aktor i nie zdziwię się jak Twarzą w Twarz i Tajemnica Twierdzy Szyfrów (filmy traktujecie jak trędowate z powodu obecności pana Pawła) zawojuje serca widzów!
P.S. Jak dla mnie niektóre teksty w EKIPIE wydają mi się zbyt pompatyczne. Politycy(wiem wiem z ludzką twarzą)ale w swoim gronie powinni być trochę bardziej wyluzowani.

michal_fracz

szkoda że temat zszedł na tor Małaszyńskiego, zgadzam się z tobą, Biała sukienka i Oficer pokazały że potrafi on grać, a co do Magdy M to zagrał tak jak zasługiwał na to serial,
widać że ma do siebie dystans i niektóre role traktuje poważnie a niektóre czysto zarobkowo (występ u majewskiego w Magdzie M 20 lat później o tym świadczy)

ocenił(a) serial na 8
Kami122

Dokładnie. W poście nie chodziło o pana Małaszyńskiego... Co do "pompatyczności" niektórych tekstów w "Ekipie", to taka jest wizja/kreacja świata ludzi polityki wg. A. Holland. To jej autorski przekaz, trudno się tu z nim spierać. Choć, faktycznie, muszę się zgodzić z jedną z wypowiedzi z innego posta: sceny obrad Sejmu z 2-go odcinka wyglądają trochę jak dla mnie plastikowo i jak na moje wymagania odnośnie realizmu, ekipa filmowa mogła załatwić zdjęcia w prawdziwym Sejmie, a nie w jakimś innym (jak ma to miejsce ) pomieszczeniu. Ale co do tego ostatniego, to bardzo możliwe, że się po prostu czepiam i mogę być odosobniony w sądach...

ocenił(a) serial na 8
monsieur_Trelkovsky

I jeszcze jedno. Muzyka w serialu, to prawda, jest rewelacyjna.

monsieur_Trelkovsky

Dgyby mieli możliwość kręcenia w sejmie to by to zrobili. Już widzę jak marszałek Dorn mówi: pokażcie mi scenariusz... uuuu... w kamasze ich!

KaczoR_4

Wrażenia: Gały wytrzeszczon, umysł zaostrzon jak ołówek, intryga inteligencka i wykształciuchowska. Ogólnie to 9/10. Mam tylko nadzieję, że trzon akcji nie będzie się kręcił wokół teczki...

ocenił(a) serial na 10
arekrem

Serial jest wypasiony, a przynajmniej jego dwa pierwsze odcinki są the best .
Strasznie podoba mi się kreacja K. Helman wstyd się przyznać, ale nie znałem wcześniej tej Pani gra no miodzio po prostu.
Mówicie, że grają jacyś strasznie znani aktorzy, ale ja tam nikogo, aż tak bardzo znanego poza Gajosem i Bosakiem i Sewerynem.
Poza tym nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten serial stawia na młodych zdolnych i tu jest strasznie duży plus.
Brak Małaszyńskiego też spory facet miał klasę po roli w oficerze,ale po Magdzie M. sięgnął dna, może się jeszcze odbije..
Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze Jurka Radziwiłowicza, ale wszystkiego mieć nie można..
Fakt faktem, że na naszych oczach powstaje drugi polski serial z klimatem, pierwszy to Glina

borewicz68

Do mnie ten serial nie przemawia ani trochę. Choć obsada w nim jest wyśmienita to sam serial jest słaby i nawet nie dorasta do pięt "Odwróconym" (mój ulubiony ostatnio).
Jak go oglądam to mam wrażenie, że leci "Samo życie" które z życiem ma tyle wspolnego co ten serial. A od strony technicznej ma się wrażenie jakby był kręcony jakimiś zwykłymi kamerami przez weselnego fotografa, bo mnie osobiście drażni fakt drżenia kadru podczas wszystkich ujęć jak po głębszym weselnym trunku.

ocenił(a) serial na 10
borewicz68

Nie tylko na młodych zdolnych...W książeczce dołączonej do drugiej płyty jest wywiad z Magdą Łazarkiewicz która mówi że ogląda sporo spektakli w teatrach oraz prowadzi swój prywatny katalog aktorów którzy są wg jej ciekawi i mało wykorzystani. I jak się okazuje wyrwanie się spoza ustalonego kręgu serialowych aktorów było strzałem w dziesiątkę. Wszyscy wspominają K.Herman a ja dodam jeszcze chocby Bogusławę Schubert - filmową marszałek Sochaczewską. Prawdziwy popis umiejętności daje chocby w scenie narady u Nowasza, podczas której pierwszy raz wypływa nazwisko Turskiego

monsieur_Trelkovsky

Zgadzam się, serial profesjonalny, rzadko w Polsce pojawiają się tak dobre produkcje. Wkurza tylko, że jak zwykle zmienili salę posiedzeń sejmu ;/
Niby ma być fiction, ale...

Blase

Ja się przyzwyczaiłem już że nie są to prawdziwe wnętrza ani KPRM ani Sejmu, ani Kancelarii Prezydenta ;-) można by było łatwo pomylić rzeczywistość z serialem, a tak lepiej się ogląda. Po 3 odcinku nadal nie zmieniłem zdania że serial jest znakomity i profesjonalny, motyw ataku terrorystycznego był niezłym zaskoczeniem i fajnie zrobiony nawet wybuch był ;-)

monsieur_Trelkovsky

co Wy macie przeciwko Malaszynskiemu? :P ja bym go tam chetnie zobaczyla w jakims epizodziku ]:-> Szyc się pojawil, to dlaczego mialo by Malaszynskiego nie być? :P
a wracajac do tematu- racja- Serial Genialny :D Coraz bardziej mnie wciąga :)