Witam. Obejrzałem całą 1. serię na hiszpańskiej TV. Pomijając fakt, że normalnie jeden odcinek trwa 1h10min lub 1h20min a nie 45 minut, wczoraj w drugim odcinku TVP zauważyłem, że wycięto niektóre sceny podczas przesłuchania z chłopcem.
Ja nie wiem co ta polska telewizja tak lubi ciąć na kawałki serial albo wycinać sceny... bez sensu... w ogóle myślałam, że na TVP leci już drugi sezon, a tu niespodzianka, dopiero drugi ma się zacząć... chyba czas przerzucić się na oryginał...
Druga seria, która się dziś zaczęła będzie miała 29 odcinków (odcinki 21-49). W oryginale jest 18 odcinków w drugiej serii.
Dodam jeszcze, że od 26 lipca serial będzie emitowany także w środy, ale ewentualne transmisje meczów eliminacyjnych Ligi Mistrzów (które są we wtorki lub środy) mogą spowodować że ostatecznie i tak będzie jeden odcinek w tygodniu.
Dzięki za informacje :) Dobrze wiedzieć, że przez wakacje emisja nie zostanie przerwana, jak i że odcinki mogą się pojawiać za równo we wtorek i środę, bo obawiam się, że mogłabym przegapić to w ramówce gazety, której nie przeglądam zbyt dokładnie.
P.S. Ma ktoś może jakiś dostęp do polskich napisów tego serialu? Albo hiszpańskich?
Wiadomo coś więcej z tą emisją odcinków dwa razy w tygodniu? Bo niby to miało być od 26 lipca, ale w programie TV tego nie widzę.
Tak jak pisałem są wstawiane mecze Ligi Mistrzów i to się przesuwa, bo Legia przechodzi przez kolejne rundy. Jeżeli odpadnie w najbliższej (a raczej nie powinna), to emisja w środy będzie od 9 sierpnia. A jeżeli przejdzie wszystkie i awansuje do Ligi Mistrzów, to środowej emisji może zwyczajnie nie być w ogóle.
W środę 9 sierpnia będzie już na pewno, bo wyjątkowo nie będzie rozgrywanych żadnych meczów w owym tygodniu i nic nie powinno wypaść. Ale za to nie będzie odcinka we wtorek 8 sierpnia z powodu lekkiej atletyki :)
Co do wyciętych scen to się nie wypowiem bo nie mam na ten temat żadnej wiedzy. Jeśli zaś chodzi o pocięcie na odcinki to w wersji oryginalnej są 2 sezony - 13 i 18 odcinków, każdy po ok 1h15m. We wszystkich wersjach międzynarodowych (w tym także PL) odcinki mają po 44 minuty i jest ich 40-kilka. Niestety przez to ciężko dotrzeć do odpowiednich odcinków "w internetach" jeśli przegapi się emisję w TV.
Nie wiem dlaczego na vod.tvp.pl odcinki dostępne są tylko 14 dni po emisji - w chwili kiedy piszę ten post, obejrzeć można odc. 20 i 21. Niestety ja zatrzymałem się na 17 odcinkach - w tej sytuacji mam do wyboru albo przeskoczyć 2 odcinki co nie ma wiele sensu albo porzucić serial, który przyjemnie mi się ogląda...
Hej, tutaj można obejrzeć odcinki od 1 do 17: https://www.facebook.com/TelenoweleZnapisamiPL/
Dzięki za link chociaż z CDA pewnie usuną - ja na szczęście znalazłem bardzo dobre źródło, gdzie można obejrzeć oba sezony z angielskimi napisami. Właśnie skończyłem oglądać 20 odcinek, czyli ten który w oryginalnej wersji jest odcinkiem 13 - kończącym pierwszą serię.
Swoją drogą - może mógłby ktoś w zakładce "Odcinki" wypisać pod "Daty w: Polska" poprawną (polską) numerację odcinków wraz z ich datami emisji?
Na filmweb obowiązuje numeracja oryginalna, a nie da się sprawnie nie przypisać polskich dat, gdyż podział na polskie odcinki jest nieregularny (nie jest to dzielenie na pół czy więcej części, tylko składanie ze skrawków).
Podasz mi link do tej strony z angielskimi napisami? Szukałam ale nie umiem znaleźć, a badzo mi zależy bo ominęłam pare odcinków i chce nadrobić. Z góry baardzo dziękuje!