PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645151}

Elementary

2012 - 2019
7,5 22 tys. ocen
7,5 10 1 21747
5,9 7 krytyków
Elementary
powrót do forum serialu Elementary
trist89

Moim zdaniem średni.

/spoiler/

fabularnie słaby, choć Sherlock jak zwykle uroczy.

scenariusz jest moim zdaniem oparty o ostatnie wydarzenia z udziałem Edwarda Snowdena i Laury Poitras. Odcinek jest jak mokry sen NSA - człowiek ujawniający prawdę o osobach znajdujących sie ponad prawem zdradza własne ideały kiedy tylko "robi się gorąco" i okazuje się w rzeczywistości zwykłym mordercą (do końca nie wyjaśnione), zdrajćą narodu i szantażystą (groźba ujawnienia czynnych agentów wywiadu), a przede wszytskim tchórzem. Posiada armię kumpli hakerów którzy niecnie zabawiają sie w hakowanie stron randkowych i anarchistów którzy pomogą gościa ukryć i przetransportować do Wenezueli. nie przekonało mnie to.

ocenił(a) serial na 8
deathstriker6666

Właśnie to było słabe, że on zabił tę babkę i tak naprawdę poza mętnym wyjaśnieniem Sherlocka nie bardzo wiadomo dlaczego. Lepiej im wychodzi ten serial, kiedy od takich spraw trzymają się z daleka. Już w pierwszym sezonie słaby był odcinek ze szpiegami i tu znowu.

Fajnie że jakiś akcent istnienia Irene/Moriarty był na koniec. Mam nadzieję, że Dormer w tym sezonie zobaczymy jeszcze.

ms_rosencrantz

Ja mam nadzieję, że okaże się, że jest gdzieś inny, prawdziwy Moriarty. Ale tak, wiem, że jest to wielce mało prawdopodobne ;(

Odcinek średnio mi się podobał, myślałam, że cała sprawa będzie ciekawsza. Słodki ten gościu, który odwiedził Joan.

trist89

Mnie się podobał. Zwłaszcza ostatnia scena, jak Sherlock czyta list od Moriarty.