Na wstępie pisze że uwielbiam Sherlocka BBC i czekając na 4 sezon, mogłabym obejrzeć coś
innego. Więc warto oglądać? Troche mi przeszkadza że akcja dzieje się w Nowym Yorku (wtf?
przeciez Sherlock jest z Londynu ;/ ) i bardzo mi przeszkadza że Watson jest kobietą (nie ogarniam
czemu).
Jeśli polubiłaś Sherlocka BBC to są nikłe szanse, na to, że Elementary ci się spodoba. Ciągła kłótnia pomiędzy fanami tych dwóch adaptacji o czymś świadczy. Jednakże jest to jest moja osobista opinia, najlepiej będzie jeśli obejrzysz sobie kilka pierwszych odcinków i zobaczyć czy cię zainteresuje.
Jestem wielkim fanem Sherlocka, ale Elementary, choć na niższym poziomie, też się przyjemnie ogląda.
Bo to dwie, zupełnie różne produkcje! Od schematu poczynając (klasyczne dwudziestokilkuodcinkowe sezony vs trzy długie historie na sezon), przez kreację postaci (Sherlock, świetne Watsony i Mycrofty) po całą atmosferę, chociaż zawsze lekko komediową.
Idę oglądać finałowe odcinki amerykańskiej wersji ;)
mam to samo zdanie, Sherlock BBC jest rewelacyjny, Elementary jest tylko niezłe ale ogląda się przyjemnie, mi nawet do głowy nie przychodzi żeby je porównywać bo to dwa zupełnie odmienne seriale
Według mnie "Elementary" jest całkiem dobrym serialem, nie ma co tu porównywać do "Sherlocka" BBC, bo brytyjska wersja przypomina bardziej serię filmów niż typowy serial, ale jeśli chodzi o seriale kryminalne to trzyma się całkiem nieźle.