PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769097}

Elif

2014 - 2019
4,5 1,1 tys. ocen
4,5 10 1 1141
Elif
powrót do forum serialu Elif

Jak po zakończeniu każdego sezonu, tak i do 5 sezonu napiszę swój komentarz. I tu mam też swoje uwagi:
- pierwszą z nich jest brak niektórych postaci z 4 sezonu. O ile dobrze, że Tarika nie było w 5 sezonie(ale odegrał jakąś rolę) o tyle brakuje mi postaci Yunusa, który przecież pracował w holdingu Haktanir. Na początku sezonu wspomniano, że Yunus wyjechał za granicę, ale na tak długo... dziwne. Drugą postacią, której mi brakuje jest oczywiście Vildan. Ta kobieta przecież kochała rezydencję Haktanir i nie chciała jej opuścić w 4 sezonie. A drugim powodem, dla jakiego jej brak jest niewyobrażalnym błędem to to, że Vildan była przecież siostrą Julide. Mogłaby w 5 sezonie odegrać jakąś rolę w życiu Julide i Safaka.
- na początku sezonu Kiymet powiedziała Humeyrze, że ostatni raz jak ją widziała ta miała roczek. A pod koniec sezonu były retrospekcje jak kilkuletnia Humeyra widziała jak Kiymet obserwuje Sevkiego.
- kolejną uwagą jest wsadzenie Melek do więzienia. To mi się niezbyt podoba biorąc pod uwagę, że Melek już była w więzieniu w 1 sezonie. Zamiast niej ja bym wtrącił do więzienia Leman. A do jej uwolnienia przyczyniłaby się Julide za co Leman byłaby wdzięczna synowej. Tak by się zmienił stosunek Leman do Julide.
- brakuje mi w ciągu całego sezonu jakiegoś spotkania Leman, Safaka, Julide, Emirhana czy Tufana z Haktanirami.
- i nikogo nie zastanawiało, że Kiymet Keskin i Mahir Keskin mają to samo nazwisko? Nawet nie połączyli faktów, gdy dowiedzieli się, że Kiymet ma syna, którego imię zaczyna się na M.
- już lepiej by było, gdyby Mahir był synem Sevkiego, a nie jakiegoś Mete. To było głupie.
Moje pytania:
- jaki wyrok otrzymał Tarik za swoje grzechy zanim umarł?
- co się stało później z Sedatem(który pracował dla Rany) i Arifem(który pracował dla Macide)?
- Melek to na pewno skoro została skazana, ale czy Elif została oficjalnie przywrócona do życia po wypadku, w którym zginął Yusuf?
- czy Tufan w końcu opuścił dawny sklep Julide?
- czy Melek dowiedziała się, że Mahir jest synem Kiymet?(tu mi się wydaje, że tak, bo skoro Haktanirom powiedział prawdę to i chyba Melek też)
- co dalej z Haktanirami? Stracili rezydencję? Jak się odbili z tych kredytów?

Jest jeszcze sprawa tego, kto w ostatnich odcinkach szukał Melek i Elif. I tutaj się domyślam kto. Tak szczerze mówiąc myślę, że był to wyleczony z guza mózgu Selim Emiroglu i oczywiście Zeynep. Pewnie wynajął kogoś, by znalazł jego zaginioną bratanicę.