Eternauta
powrót do forum 1 sezonu

Nieprzychylne komentarze i zarzuty z czapy może wynikają z zazdrości, że biedniejszy od nas kraj ma produkcję na poziomie nieosiągalnym dla rodzimej kinematografii, bo pod względem sci-fi w Polsce jak w lesie.

ocenił(a) serial na 4
Chomone

No szczyt ambicji stworzyć serial o kosmicznych karaluchach. Nagrody Oscara, Lwy, Bociany i Złote Karaluchy jak nic wygrają w tym roku.

ocenił(a) serial na 7
Chomone

Polacy kochają przyziemne kino ,brak im wizji, nie patrzą w górę tylko przed siebie , dlatego przeciętna kryminał będzie miał wyższy noty ;)

Chomone

No bez przesady mieliśmy Szulkina.

ocenił(a) serial na 5
Chomone

99% tych opinii na IMDB to ocena serialu jako adaptacji i sentymentu. Dla ludzi, którzy nie mieli pojęcia o istnieniu takiej powieści - to będzie tylko przynudzający serial o karaluchach z kosmosu z przeciągniętymi scenami.

ocenił(a) serial na 9
hasztagmisiek

"Dla ludzi, którzy nie mieli pojęcia o istnieniu takiej powieści - to będzie tylko przynudzający serial " - tak bardzo "przynudzający" że wbił się do top 10 - najczęściej na miejsce 1-4 - we WSZYSTKICH kilkudziesięciu krajach w których nadaje Netflix.

ocenił(a) serial na 5
Chomone

Czyżbyś właśnie odkrył, że słabizna jest popularna?
Jutro odkryjesz, że prawdopodobnie najpopularniejszym i najlepiej zarabiającym filmem 2025 będzie równie słaby albo i słabszy "Minecraft movie" ;)

Chomone

Właściwie to o co chodzi? Zwiastun zapowiadał całkiem ok film, ciekawy. Na IMBD ocena prawie 8(pewnie trochę zawyżona) a tutaj ledwo 6? Czyli co? Dobra adaptacja, ale jak ktoś nie zna, to będzie nudne? Albo po prostu nie dla nas, a na IMBD w większości oceniali Hiszpanie?;D

ocenił(a) serial na 5
toyminator

Cóż, ze swojej perspektywy, jako osoby nieznającej materiału źródłowego, mogę powiedzieć, że dla mnie serial był i nudnawy, i trochę jednak za dużo było bzdur. Jest dużo znacznie lepszych produkcji w tej tematyce.

Sol89

Hej, podasz jakieś konkretne tytuły? Chętnie bym coś takiego obejrzał.

Sol89

Też jestem ciekawy tych produkcji .Napiszesz konkretne tytuły?

tomo2106

Wrogie niebo, Colony

tomo2106

metro 2033 jest bardzo podobne

Chomone

A może wynikają z tego że jakiś debil z netflixa wymyślił żeby wypuszczać seriale gdzie sezon kończy się zanim jeszcze się zaczął.

Chomone

Ciężko było przebrnąć przez 1 odcinek. Aktorstwo katastrofa akcja nagle skoczyła jakby był co najmniej środek serialu. Pierwszy dzień oni się boją wpuścić kogoś do domu tak jakby już jakieś grupy szabrowników działały.Koles nagle zabiera gnata w panice ja pier dzieje się to jakoś dziwnie chaotycznie. Ja zakończę po jednym odcinku także dziękuję

ocenił(a) serial na 3
Chomone

serial o dziadkach w Argentynie ... szukających po ciemku latarki ... w piwnicy

ocenił(a) serial na 3
Chomone

Nieprzychylne komentarze i niskie oceny biorą się z tego że ten serial to ciągnąca się jak męcząca sraczka dłużyzna. On jest zwyczajnie nudny.

ocenił(a) serial na 5
parafraz

Sezon powinien mieć z 10 odcinków i na koniec sezonu główny bohater powinien zostać tytułowym eternautą - czyli udać się w podróż międzygalaktyczną czy międzywymiarową. o tym opowiada komiks którego serial ujest adaptacją. A tak mamy dłużyzny i jeden sezon po którym pewnie serial anulują.

ocenił(a) serial na 9
Valhilla

"A tak mamy dłużyzny i jeden sezon po którym pewnie serial anulują."

Już oficjalnie będzie drugi sezon

ocenił(a) serial na 5
szperacz03

Ostatnio, kiedy wchodzę na netflixa, nie ma tam żadnych interesujących nowości. Sezon 2 "Eternauty" dla miłośników tej platformy będzie jak premiera trzeciej części "Diuny". I to nic że adaptacja historii pierwowzoru z komiksu autorstwa Héctora Germána Oesterhelda i Francisco Solano Lópeza, ciągnie się i wlecze.

Chomone

to było po prostu koszmarnie nudne ;)

ocenił(a) serial na 9
Chomone

Serial bardzo mi się podoba a już kilka produkcji postapo mam za sobą. Nie znałem komiksu, więc nie wiedziałem czego się spodziewać.

+Całkiem fajne postacie, moim zdaniem fakt, że są starsi daje też inny wydźwięk niż byłby to Rick Grimes czyJim z 28 dni później
+Że to nie jest Nowy Jork. Bardzo mi ten klimat Argentyny odpowiada,
+Wizje postaci, które stają się rzeczywistością, operator robi tutaj dobrą robotę, zwłaszcza ze światłami.
+Balans między tym czego nie wiemy, tym co wiemy a tym co się domyślamy na bardzo fajnym poziomie. Nie ma z mojej perspektywy zbyt wielu rzeczy, których się domyślamy na początku serialu i czekamy na ich realizację.

-Czasem serial się dłuży, ale to nie jest jakieś silne wrażenie, które by psuło mi seans