PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107062}

Everwood

2002 - 2006
7,8 1,2 tys. ocen
7,8 10 1 1247
Everwood
powrót do forum serialu Everwood

hej nie wiecie może czy to prawda że Maddison będzie w ciąży??

ocenił(a) serial na 9
Dodo140

szczera prawda
http://www.everwood.yoyo.pl/ polecam

ocenił(a) serial na 10
qba_xy

ale ze z kim bedzie?? z ephramem????????

ewcia0133

Tak będzie w ciąży z Ephramem,ale on tego dowie się na początku 3 serii,za to będzie wiedział jego ojciec,bo to do niego madison pójdzie na badanie i obieca,że przekaże wiadomość Ephramowi,ale tego nie zrobi.W 3 serii będzie miał z tego powodu wyrzuty sumienia i chyba w 2 odcinku ,gdy spotka Madison powie jej,żeby o wszystkim opowiedziała Ephramowi.W restauracji po wyznaniu Madison Ephram będzie w szoku,i zapyta ją dlaczego mu nie powiedziała,czy uważała,że jest za młody czy za głupi.Madison oddała dziecko do adopcji po jego urodzeniu,a gdy Ephram dowie się o tym wszystkim z tej rozmowy będzie chciał odszukać syna,ale nie wiem jak to się skończy.W TVP2 na razie,albo wcale nie mają zamiaru wyemitować tej serii.

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

gratulacje dla Bambi:)przez to co się dzieje w 2 sezonie 3 wydaje się być najlepszym ze wszystkich. sprawa ciąży Madison została rozwiązana w typowy dla Andiego sposób, czyli rodzina najważniejsza. Ephram był dla niego najważniejszy i nie chciał, żeby syn stracił resztki dzieciństwa na rzecz dziecka. szkoda mi Madison bo rola jaką grała była świetna i naprawdę warto byłoby ją jeszcze pooglądać.

qba_xy

Też żałuję,że tak zakończony został wątek Madison,bo ona bardziej mi pasuje do Ephrama.A Andy zrobił tak,bo pewnie myślał o karierze muzycznej Ephrama i wiedział,że Ephram zostałby z Madison i dzieckiem,nawet kosztem swojej przyszłości.A przecież po koniec 2 serii Ephram zrozumie też,ze jego uczucie do Amy nie wygasło.Dla Madison to też musiała być bardzo trudna decyzja,oddać dziecko,a wcześniej,a wcześniej jeszcze przed odkryciem,że jest w ciąży zerwała z Ephramem dla jego dobra.Dla swojego też,bo przecież ten związek był zakazany przez prawo,o czym często jest mowa w serialu.Madison miała 20 lat,a Ephram 16,gdy byli parą.W USA stosunki seksualne z nieletnim poniżej 18 roku życia są karalne.Scenarzysta maksymalnie skomplikował związek Ephrama z Madison.Szkoda,że w serialu nie było wątku,że np. spotykają się oni po latach,gdy Ephram jest już pełnoletni i próbują od nowa ułożyć sobie razem życie.Madison z tego co wiem miała wrócić w 5 sezonie,ale ten nigdy nie powstał. :(

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

no fakt, również słyszałem, że Madison miałaby wystąpić w 5 sezonie. szkoda, że nie został wyprodukowany, bo Everwood to serial ponadczasowy, tak nie boje się użyć t ego słowa;) jak narazie jestem na 4 sezonie i do tej pory 3 jest moim ulubionym. ciekawe jak by to było gdyby Madison i Ephram spotkali się tak jak piałaś po latach, to co łączy go z Amy jest ważne ale z Madison było jakby to powiedzieć więcej chemii, napewno o niej nie zapomni a tym bardziej o dziecku (ten motyw też mógłby się dalej pojawić)
btw. nie wiem czy wiesz o stronie http://www.everwood.yoyo.pl/ została stworzona specjalnie dla nas;) zajrzyj koniecznie jeśli kręci Cie Everwood.

bambi_8

hej z jakiej strony mogę ściągać dalsze odcinki Everwood?? Bo te w dwójce wkrótce się kończą:(

ocenił(a) serial na 8
Dodo140

chciałabym się tylko dowiedzieć jak to będzie dalej wyglądało?? az trudno uwierzyć że Ephram tak poprostu odpuści, zapomi o swoim dziecku i bedzie żył jak gdyby nigdy nić z "cudowną" Amy?? czytałam koniec serialu... tj odcinek finałowy i nic tam nie ma o synu młodego Browna... jestem zawiedziona... może ktoś wie coś więcej???????

ocenił(a) serial na 9
t_t_m

hmm... tak naprawdę nigdy o nim nie zapomniał i pewnie nie zapomni, jest o tym mowa w 4 sezonie. Jeśli chodzi o związek z "cudowną" Amy to oni chyba nigdy nie będą żyć jak gdyby nigdy nic. mają za sobą sprawę Colina, Madison no i dziecka. wracając do tematu dziecka to przecież z tego powodu Ephram wyjeżdża do europy, żeby wszystko przemyśleć i kiedy odlatuje to nie wie czy wróci.

qba_xy

Ja jeszcze nie widziałam całego trzeciego sezonu,wątek z Madison mnie zainteresował,a ona pojawia się tylko w dwóch odcinkach.Teraz ściągam,a raczej się staram jak mam czas,końcówkę 2 sezonu,bo w tv jest o takich porach,że przeważnie nie mogę oglądać.Dzisiaj obejrzałam sobie odcinek 15 drugiej serii i co raz bardziej widać jak niemożliwy byłby związek Madison i Ephrama,gdy on miał 16 lat.Trochę bardziej przekonuję się do Amy,ale i tak dla niej znalazłabym kogoś innego.Już bardziej do Ephrama pasowała według mnie Laynie.
Teraz jestem ciekawa jak Ephram sobie poradził z wiadomością o ojcostwie,bo widziałam ten wątek tylko do momentu rozmowy jego i Madison.
Wyjazd Ephrama do Europy to jak dla mnie chowanie głowy w piasek,ale też inni zadecydowali o tym co stało się z jego dzieckiem.Może gdyby był ten 5 sezon to Ephram zawalczyłby o syna w sądzie,bo przecież on na adopcje się nie godził.Ale wtedy Madison miałaby problemy z prawem za uwiedzenie nieletniego,a rodzice adopcyjni też pewnie walczyliby o syna.
Zajrzę na tą stronę o Everwood.Do tej pory szukałam przeważnie na zagranicznych stronach,fajnie,że jest strona po polsku.

ocenił(a) serial na 8
qba_xy

qba wiem że wyjeżdża, ale wygląda to raczej jakby uciekał ze wzgledu na kłamstwa ze strony ojca, a nie ze względu na dziecko... mniejsza z tym, ten wątek nie pasuje do postaci tego chłopaka. Najpierw ukazują go jako nadwywaz dojrzałego nastolatka który spotyka się z odpowiedzialną i kochającą dzieci kobietą, a nastepinie ona go zostawia oddaje jego dziecko i nic mu nie mówi, a on zostawia sprawę nierozwiązaną? bezsensu... zepsuło mi cały serial... i do tego ciągle ta ciapowata Amy... makabra...

ocenił(a) serial na 9
t_t_m

Amy jest ciapowata, fakt. może to przez psychotropy jakie bierze;) no może i rzeczywiście ten motyw z wyjazdem do europy nie by zbyt fortunny ale z drugiej strony podejrzewam że reżyser nie chciał więcej mieszać i po prostu wysłał go w podróż;) w ogóle szkoda że nie pokazali motywu madison w ciąży i później po urodzeniu dziecka. to były cholernie ciężkie chwile dla niej a w serialu to ominęli. t.t.m. nie zrażaj się tak od razu jakąś wpadkę musieli zaliczyć;D

qba_xy

Ten wątek z nieplanowana ciążą producenci musieli tak rozwiązać podobno z powodów protestów jakiś organizacji prorodzinnych czy coś w tym stylu w USA.Tam te organizacje mają bardzo duży wpływa na telewizję i właściwie ją cenzurują.
Dzisiaj mogłam obejrzeć odcinek w tv (Amy rozmawiająca ze zwidą Colina podobała mi się,taka prawdziwa była ta scena) i jeśli nawet nie przekonałam się do końca do Amy,to już dużo lepiej ją znoszę na ekranie.Właściwie to ona i Ephram mają ze sobą tak dużo wspólnego,ze dziwne by było,gdyby scenarzyści ich nie połączyli ze sobą.Ale przeszłość zawsze będzie nad nim wisiała,ale nie nad nimi jednymi.

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

i dobrze, w końcu rozmawiamy tutaj o trzeba przyznać bardziej ambitnym serialu niż typowe, płytkie amerykańskie produkcje. Szkoda, że rodzimy rynek jedyne co potrafi pokazać w "podobnej" tematyce to bracia mrok na tvp2 czy jakieś pierwsze ale nie ostatnie miłości na polsat tv;DDDD

qba_xy

Też żałuję,że w polskiej tv dominują polskie,nijakie produkcje9których nie znoszę),zawsze te same rozwiązania.Jednak gdyby Everwood było kręcone przez Polaków Madison najprawdopodobniej po urodzeniu dziecka zatrzymałaby je,a nie oddała do adopcji.W końcu miała 20 lat i fakt bycia samotna matką nie przekreślał jej życia,a przecież przynajmniej finansowo mógł jej pomóc Andy.W końcu pracuje za darmo i ma spory majątek.Nie podoba mi się rozwiązanie jakie wybrali scenarzyści.A wszystko pewnie okraszono morałem,że dziecko wychowuje się w pełnej,kochającej go rodzinie i ma zapewniony normalny rozwój,bez nieletniego tatusia i matki uwodzicielki nieletnich. :roll:
Chciałabym zobaczyć w Everwood scenę jak Ephram po raz pierwszy widzi swojego syna.Czy dalej jest coś takiego,czy Ephram pozna czy też chociaż zobaczy go ?

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

a aj bm chciał usłyszeć rozmowę wnuka z dziadkiem, po tym jak młody dowiedziałby się że to przez dziadka nie miał nawet okazji poznać ojca. nie, jednak zmieniam zdanie, nie chciałbym polskiego Everwood, chociaż u nas pewnie nazywał bysie karpacz albo Kudowa zdrój;DDDDDDDDDD nasi aktorzy serialowi nie dali by rady ciekawie to zagrać, zresztą zajęci są tańcem, jazdą na lodzie i innymi pierdołami.

qba_xy

Obejrzałam jeszcze raz finał 2 serii i tam było tak,że raz Madison poprosiła,żeby Andy powiedział Ephramowi o dziecku( po wynikach badania),potem przyszła do Andy'ego po raz drugi,zapytała się czy mu powiedział.Andy odpowiedział,że nie i że nie che chce,żeby zrobiła to ona sama.I wtedy zaczął mówić o tym jak Ephram przeżył śmierć matki,jak to odebrało mu część tej życiowej niewinności czy coś takiego i że nie byłoby dla niego dobrze dowiedzieć się o dziecku.Madison powiedziała,że to błąd,ale też w końcu nic nie powiedziała wtedy Ephramowi.Dopiero w 3 serii Andy zacznie mieć te wyrzuty sumienia i Ephram dowie się od Madison o wszystkim.Jak będę miała czas to muszę znowu to obejrzeć,żeby sobie przypomnieć.

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

a ja całość obejrzałem, włącznie z finałem. nie wiem jak inni ale ja czuje się usatysfakcjonowany końcowym odcinkiem. 3 sezon był świetny cały. moim zdaniem najlepszy.