Jeden z ostatnich seriali ze 'złotej ery The WB', który mógł się znaleźć w ramówce The CW, a Ostroff wybrała dogorywające w agonii "7th Heaven"... Ehh :( Od tego czasu kilka milionów fanów serialu Berlantiego bojkotuje The CW. Nic dziwnego, że stacja ma ostatnio tak marne wyniki. Oby splajtowali, a w ich miejsce powołano New WB... Wiem, marzenia...
"Everwood" wytrzymał "aż" cztery sezony. Całe szczęście, że nakręcili sensowny odcinek finalny, który zamknął wszystkie wątki, ale powstały dwie wersje ostatniego odcinka czwartego sezonu... I ta druga ponoć była świetna, zresztą czytałem wywiad z Gregiem Berlanti, w którym ujawnił, jakie miał plany na piąty sezon. Mogę Wam tylko powiedzieć, że jest czego żałować...
Mam nadzieję, że jeśli czwarty sezon wyjdzie na DVD, to w dodatkach umieszczą niewyemitowaną wersję fourth season finale.
jak to mówią, to co dobre szybko się kończy. ściągam 2 sezon i mam w planach 3 i 4. świetny serial, chyba jestem jego fanem
to ile jest wszytskich nakreconych odcinkow? bo tvp2 emituje ich 45 to sa wszystkie czy jak tv ma w zwyczaju przerwie w polowie?
Wszystkich jest chyba 85, więc puszczają tylko połowę :( najgorsza jest jednak pora emisji.
jeśli chodzi o porę emisji to tylko przygłupy z tvp mogli wpaść na tak genialny pomysł co do godziny. Co do odcinków to rzeczywiście jest ich 85 a te 45 to po prostu 2 pierwsze sezony.
no to slabo. moze jakby byla wysoka ogladalnosc to by puscili reszte... a co do godziny to mnie kazda pasuje bo i tak w domu siedze:))
O tej porze oglądalności nie będzie, więc na kontynuację nie ma co liczyć :( Mogliby puścić o 20 zamiast tych debili na łyżwach.
ooo tak zgadzam sie w zupelnosci:) moze na innym kanale by puscili, fajnie by bylo ale chyba malo realne:(
nie ma opcji żeby naprawdę dobry serial wygrał z szambem na lodzie i innymi tego typu badziewiami. i jeszcze abonamentu wołają!!!
przezabawne
niestety, żyjemy w dalszym ciągu w raczej biesiadnym społeczeństwie i dobry serial jak na razie nie ma racji bytu i tak jak długo będzie brylować disco-polo, jola r. i inne tego typu wynalazki tak długo w ramówkach stacji tv będziemy mogli "podziwiać" jakieś pokraki na łyżwach, rolkach i czym tam jeszcze
Ja mam nadzieję, że jest to jednak element większej strategii i że wyemitują kolejne dwa sezony, po miesiącu/kilku miesiącach. Bo tak naprawdę nic, co by wstawili zamiast Everwoodu, nie zwiększy im oglądalności w daytime'ie, po prostu nie ma takiej siły. Musimy się zorganizować i wysłać do nich petycję.
Może i nie dadzą w przypadku TVP 2, ale kto wie, jak będzie z innymi stacjami.
Tak wyglądała sprawa z moim ukochanym Przystankiem Alaska. TVP 2, które wcześniej emitowało serial, było głuche na nasze, fanów, prośby o wznowienie emisji. Z odzewem wystąpił więc tvn, który najpierw wyemitował go w beznadziejnym daytime'owym paśmie, dokładnie o tej samej godzinie, co Everwood, a później w wieczornym paśmie tvnu siedem. Następnie była jeszcze emisja w tvn lingua, a teraz w Comedy Central... Wiem, że ciężko porównywać Everwood do Northern Exposure, ten drugi serial ma, bądź co bądź, bardzo dużą i skonsolidowaną grupę fanów, podczas gdy wielbicieli Ev jest jeszcze niewielu. Jednak meritum sprawy stanowi fakt, że telewizje nie są głuche na głos widzów.
czy wie ktoś gdzie można ściagnac Everwood ??
jakąś stronę czu cuś ??
a góry dzięki :)
i pozdrawiam fanów Everwood.
iwillsearch4u.com/everwood/ tam masz dwa pierwsze sezony.
proponuje również skorzystać z www.megadownload.pl tam po wpisaniu nazwy będziesz miała wszystkie odcinki. nie radze korzystać z torentów gdyż serial stosunkowo dano wypuszczono i mało jest seedów.
wracając do petycji to kurcze zgadzam się z junkers1, tvp2 to polityczna stacja ale może inne by się jakoś odniosły do "naszego" pomysłu. ja jestem ZA, choĆ sukcesywnie korzystając z wcześniej opisanych sposobów ściągam kolejne odcinki;)
ale dzis byl wyciskacz lez, ogladaliscie?:) bylam przekonana, ze Colin przezyje a tu...:/ dalej piszemy te petycje, bo chce wiedziec jak sie wszystko skonczy:D
a ja coś czułem, że nie przeżyje tylko ie wiedziałem czy umrze zaraz po operacji czy może później. to był już odcinek nowej serii tak? ten co Andy na sali gimnastycznej wyjaśnia wszystko? bo jeśli tak to rzeczywiście wyciskacz;)
tak to dokladnie ten odcinek! mam nadzieje, ze dzisiejszy bedzie bardziej optymistyczny:) czyli to juz druga seria sie zaczela, tak myslalam, bo ephram taki bardziej meski mi sie wydal haha
jak się podobał dzisiejszy odcinek? super jest drugi sezon, ciekawie poprowadzone wątki stare i nowe;)
dzisiejszy nawet niezly, ogladalam z doskoku, wiec tylko niektore watki widzialam. ale laska niezla, 17 lat i juz silikon... hmm
ej to normalne chyba u nich;) nie ma się co dziwić;) fakt niezły odcinek i ten dzisiejszy też spoko. kurcze mi sie nie podoba że ten wątek Amy jest taki zagmatwany zlekka, mogła by już troche wyluzować z tą śmiercią boya.
Spoko spoko Amy sie otworzy ale:P Spoko serial jeden z lepszych jaki widziałem.. szkoda że tylko 2 sezony będą w tvp:/ ale cóż tak to już jest w Polsce..
teraz to ja już wiem;) oglądam troche w przód;P
a co do "tylko dwóch sezonów" sie ciesze że miałem okazje w ogóle zauważyć ten serial (było nie było dzieki tvp;), pierwszy odcinek super i kolejne coraz lepsze;)
ps. opiekunke z everwood możemy podziwiać w tvp 1 (tak w tvp 1 haha) "mieszkając z wrogiem" - kurcze dojrzale wygląda w everwood ale tam to już w ogóle;D
jaka opiekunke???
to fakt ze dzieki tvp mozemy ogladac ten serial i to bez reklam:P
aj kurcze sorry, po prostu oglądam już kolejne odcinki na kompie i mi sie miesza już. ona bedzie później, w jakimś 5 albo 6 odcinku nowej serii. przepraszam za zdradzanie nowych wątków serialu;P
Opiekunkę czyli genialną Sarah Lancaster jako Madison. :)
A co do ściągania, to w necie jest też dostępna wersja z lektorem, wychodzi z opóźnieniem, ale regularnie. Wpiszcie w google "Everwood lektor pl".
Aha, no i Sarah możemy podziwiać również w zabawnym serialu "Chuck", w Polsce bodajże tvn 7 go emituje.
a ja tam wole bez lektora. rzeczywiście ona też w Chucku wystepuje. świety serial swoją drogą;)szczególnie główny bohater;D
Pewnie, że bez lektora jest lepiej, ja też wolę tą formę odbioru serialu, zresztą kiedy ja go oglądałem po raz pierwszy (i drugi :D), czyli prawie dwa lata temu, to nie miałem wyboru. ;]
Informowałem tylko o tej możliwości wszystkich, którzy nie znają dostatecznie angielskiego, żeby oglądać swobodnie zagraniczne produkcje z oryginalną ścieżką dźwiękową, a uwielbiają Everwood.
opiekunka ma na imie alyson a nie sarah.. dzis byl ten odcinek. a sara to chyba ta siostra abota tak??
czemu tylko na filmach sa tacy faceci jak ephram..:P
Nie moja droga, opiekunka nazywa się "Madison", ale Sarah to imię aktorki, która ją gra. :) Siostra doktora Abbotta to Linda, grana przez znaną niektórym z Desperate Housewives Marcię Cross. :)