Dwie wpadki, obie pod koniec odcinka.
1. Kwestia zatrzymania samochodu. Malo wiarygodna. Molly mogla udawac, ze zaraz zwymiotuje albo w jakis inny sensowniejszy sposob zmusic do zatrzymania auta, zamiast tego dostalismy szarpanine w samochodzie i niemal wypadek. Jak w filmach klasy B.
2. ostatnia scena kuriozalna. Do mieszkania naukowcow wpada jakis SWAT, uzbrojony po zeby, jakby chodzilo o likwidacje groznych terrorystow. Po pierwsze nikt nie mial byc zlikwidowany, wiec bron gotowa do uzycia to absurd. Po drugie nikt nie stanowil zagrozenia dla napastnikow, nawet robot. Pojmanie Molly, czy nawet jej meza nie stanowiloby zadnego problemu, o ile byliby w domu. Niemadra scena, ktora burzy troche klimat opowiesci wzglednie rzetelnej i uwiarygodnionej przekonujacymi psychologicznie zachowaniami i reakcjami bohaterow.
1. Moim zdaniem, Sparks by wolał mieć zarzygany samochód niż otworzyć Molly drogę ucieczki.
2. Mniej wiarygodne byłoby, gdyby tak sam przylazł bez żadnego wsparcia. Mógł też spodziewać się tych ICH na miejscu. Nie wiem, wszystko jest bardzo niejasne.
masz całkowitą rację, jedynym atutem tego serialu jest aktorka która ma oskara, oraz fakt ze obecnie nie ma takiego serialu lub podobnego,
czyli tak podsumowująć dostajesz kupę która jest posypana złotym lukrem i ciesysz się ze masz co jeść bo nic innego nie ma a producekt tej kupy i tak zarobi i jest swiadom tego ze nie trzeba się starac bardziej bo nie ma konkurencji.
ja się tak czuję, nie zmienia to faktu ze niestety i tak bedę dalej to oglądał...
Myslałem że bedzie lepiej, ale 3 odcinek to porażka. Serial Resurrection to przy tym arcydzieło. Taka aktorka utopiona w takim chłamie. Lubie seriale sci fi ale ten papierowy tani serial wyglada jak by byl nakrecony 15 lat temu. Scenarzyści się nie popisali. Ja dziękuję za dalsze ogladanie.
W porownaniu z innymi serialami sf ten nie jest bezgranicznie glupi. Nareszcie nie jest to serial adresowany do dzieci. Nie ma poscigow, strzelanin, tego wszystkiego co jest czescia kina klasy C. Sa pewne elementy glupawe, ale generalnie ten serial trzyma jakis poziom. Lepszy niz 90% innych wspolczesnych seriali sf.
No ja pozwolę się z przedmówcą zgodzić. Serial dobrze pomyślany, nie przesadzony jeśli idzie o postęp techniczny. Mało widowiskowości, a większy nacisk na klimat. Dziś seriale kręci się na wodotryski. Tu ich niewiele i za to go polubiłem.