PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=314897}
6,9 4,5 tys. ocen
6,9 10 1 4501
Fałszerze. Powrót Sfory
powrót do forum serialu Fałszerze. Powrót Sfory

Paweł Wilczak: Duch

ocenił(a) serial na 5

ciekawie jak on moze być skoro umarł w poprzedniej. Choc nie mam nic przeciwko niemu zeby dalej grał

ocenił(a) serial na 6
Adamo

ciekawe jak oglądałeś? Ducha zabrali UOPki ze szpitala, gadali zreszta z lekarzem, bezsensu wg. mnie jest natomiast fakt że znów beda UOPki bo idąc z duchem .... :) czasu to CBŚki powinny być teraz :)

ocenił(a) serial na 10
ghosst

jakie CBŚki?! co najwyzej ABWbki ,z CBŚ to teraz będzie Olbryht z tym co go ma grać Żmijewski

a Duch to w końcu duch,nie? ma prawo straszyć:))

ocenił(a) serial na 6
nika89h

hehe to przez "Gline" Pasikowskiego, tam nie przepadali za CBŚ :) zreszta zajmuja się "sektorem" :) kryminalnym, narkotykowym... a ABW bardziej kontrwywiad i afery PZU :D, nevermind aby zagrali jak trzeba, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
ghosst

'Glina" to był dobry serial, ale jak dla mnie troszeczke za cieżki. a co do tego nieszczęsnego ABW to wydawalo mi sie ze to zamiast UOPu teraz jest...

tez trzymam kciuki za całą ekipe:)

pozdrawiam , nika

ocenił(a) serial na 6
nika89h

winszuje znajomości tematu :) tak zamiast UOPu jest też ABW ale ludzie którzy pracowali zawsze mogli sie przeniesc sadzac po znajomych... chcialem poczęstować linkiem gdzie były zdjęcia z planu ale niestety wygasł :\
http://66.249.93.104/search?q=cache:GBHC1NTkxaMJ:www.ofertaforum.onyx.pl/xqe6fhe 2%3Foffset%3D0%26opis%3D0+sfora+Fa%C5%82szerze+-+powr%C3%B3t+Sfory&hl=pl&ct=clnk &cd=9 [66.249.93.104/search?q=...]

ocenił(a) serial na 6
ghosst

Ciut wiadomości dla fanów Wójcika :)
"Do niedzieli będzie w Łodzi pracować ekipa kręcąca drugą część znanego z TVP serialu "Sfora". - Bylibyśmy szczęśliwi, gdybyśmy mogli nakręcić tu cały film. Ale z powodów finansowych to niemożliwe - ubolewa Wojciech Wójcik, reżyser. - Potencjał tego miasta jest niesamowity i nie mogę zrozumieć, jak kolejne władze dopuściły do tego, że przemysł filmowy z Łodzi wyparował.

Wczoraj zdjęcia powstawały na ul. Sienkiewicza przy ul. Moniuszki. - Jeden z bohaterów dostał cynk, gdzie przebywają ludzie, których ściga. I właśnie jedzie, żeby ich przyskrzynić - opowiada reżyser.

Prace nad filmem toczą się z dużym poślizgiem. A wszystkiemu winna jest zima. - Nie mogliśmy mieć w kadrze śniegu, bo to byłoby niezgodne ze scenariuszem. Dlatego kręciliśmy na wyrywki. Mamy kolosalne spóźnienie. Zdjęcia powinniśmy skończyć 6 marca, a potrwają do 6 maja - mówi Wojciech Wójcik.

"Sforę II" zobaczymy w telewizji najprawdopodobniej w przyszłym roku. Oprócz znanych już z serialu Karoliny Gruszki, Olafa Lubaszenki czy Radosława Pazury w filmie pojawi się Sambor Czarnota, aktor Teatru Jaracza.

Tytuł oryginalny to "Fałszerze: powrót Sfory"

Premiera w styczniu 2007. Będzie 13 odcinków. W obsadzie jest wymieniana również ANITA

W Łodzi kręcą kolejne odcinki serialu "Sfora"
05.04.2006
W jednym z przepastnych przejść - podwórek między ulicami Piotrkowską i Sienkiewicza reżyser Wojciech Wójcik ("Ekstradycja") rozpoczął wczoraj łódzką sekwencję zdjęć do drugiej części serialu kryminalnego "Sfora". Potrwają do piątku...

Do akcji znów wkroczyli dzielni chłopcy do zadań specjalnych, czyli Olbrycht (Olaf Lubaszenko), Duch (Paweł Wilczak) i Nowicki (Radosław Pazura) - przyjaciele, którzy po śmierci komendanta policji wydali prywatną wojnę mafii.

Potężne bmw jest spreparowane tak, że kamera umocowana na masce zagląda przez szybę i obserwuje kierowcę. Duch wzywa właśnie odpowiednie służby, by "posprzątały" po jego akcji. Pierwsza część serialu zostawiła niepokój: czy Duch przeżył, ale teraz już wszystko jasne...

Punktem wyjścia jest ostatni kadr pierwszej "Sfory". Dwa miesiące później mafijni bossowie Franco Botti (Andrzej Krukowski, aktor mieszkający w Ameryce) i Ryszard Starewicz (Krzysztof Kolberger) uciekli z więzienia. Zasadnicza oś akcji ma dwa tory: pościg za Starewiczem, co się okazuje bardzo trudne i rozpracowanie grupy fałszującej euro na przemysłową skalę.

Działa nowa drużyna przestępców - fałszerzy. Jednego z nich gra Sambor Czarnota, aktor łódzkiego Teatru Jaracza. W serialu pojawi się też utalentowana młoda łódzka aktorka z Teatru Nowego Katarzyna Cynke. Gra przyjaciółkę Artura Żmijewskiego (to nowa postać w "Sforze").

Zdjęcia do "Sfory" miały się zakończyć w marcu, ale długa zima przesunie je do maja, dlatego serial trafi do emisji najwcześniej w styczniu.

(rs) - Express Ilustrowany"

ocenił(a) serial na 6
ghosst

A propo śmierci Ducha, pamietacie (czy już zapomnielisci :) )jak Olbrycht był z Basią w kinie ogladali film "Żądło" (swoją droga świetny) z Newmanem, w scenie pokazanej w filmie Mr. Paul :) umiera tylko po to by powstać z żywych pare minut poźniej, nie sądzicie że to aluzja do Roli Ducha? W.g mnie yes yes yes, i jeszcze w scenie w ktorej UOPki wychodzą po "rozwiazaniu" z mieszkania SFORY jeden z nich (w tej roli Marcin Dorociński) odwraca sie "w drzwiach" do Ducha i uśmiecha zmienia sie też muzyka, jeśli macie nagrany serial sprawdzcie...

ocenił(a) serial na 10
ghosst

nie mam nad czym ubolewam dniem i nocą...

ale ty nieżły jestes, jakoś nie wpadł mi w oko ten moment z Duchwm i UOPkami;)

ja z ciekawostek moge sie tylko pochwalić ze wiem dokładnie gdzie jest dom(kamienica/apartamentowiec) w którym mieszkali Olbrycht z Nika(w filmie to było teoretycznie obok domu Starewicza), natomieat ten dom jest na Mokotowie na ulicy Tynieckiej i kręcą tam czasem "Samo życie"

o ile dobrze kojaże to to mieszkanie 'po Stasiu i Joasi' należy terz do Krzesimira Debskiego, autora muzyki

Adamo

Może poprostu ędzie wspomiany. TZN oże główni bohaterowie będą w rozmyśleniach powracac do przeszłości jak jeszcze żył nadkomisarz Walerian Duch.

ocenił(a) serial na 10
info_80

a widziałeś(łaś) ciało? i te uopki; dziwnie się kręcili koło szpitala
jakoś bez ducha to nie byłoby to...

ocenił(a) serial na 6
nika89h

założymy sie że pokarzą w kolejnej cześci jak to karetka wywozi Ducha z szpitala MSWiA? co zreszta bylo widac w serialu, no ludzie to juz bardziej oczywiste być nie moze

ocenił(a) serial na 10
ghosst

no to kwestia UOPków jest rozwiazana bo akcja dzieje sie zaraz po Sforze .
i ten ktoś kto informował Kruka o polonezie Marka... czy ten gos nie należał do Ducha??? no pewnie ze tak;] pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
nika89h

Tak, tak... teraz przez najbliższe odcinki zainteresowani będą nieciepliwie wyczekiwać na jego WIELKI powrót. ;P