PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527729}

Fairy Tail

2009 - 2013
7,9 9,3 tys. ocen
7,9 10 1 9270
Fairy Tail
powrót do forum serialu Fairy Tail

Moim zdaniem jest nie tylko rewelacyjna, ale i świetnie dopasowana - to chyba mój ulubiony soundtrack jeśli chodzi o anime. Często oglądam sobie niektóre odcinki tylko po to, by raz jeszcze posłuchać konkretnych utworów. Jak dla mnie najlepszy kawałek to "Puissance Degagee".

ocenił(a) serial na 10
Midgardsorm

http://www.youtube.com/watch?v=q6oBybVAl3g

Midgardsorm

Również uważam że OSTsy z tego anime są boskie. Fabuła nie powiem też jest świetna. Mam jednak pytanie do twojego ulubionego soundtracka. Co to jest ? Nie znam go i nigdzie na necie go nie ma. Możesz zapodać link ?

ocenił(a) serial na 7
wymiatacz01

Też dopiero później zauważyłem, że na stronie gdzie znalazłem ten utwór, podany tytuł był nieprawidłowy. Oto kawałek, o który mi chodzi:

http://www.youtube.com/watch?v=6pitExOnol4

Midgardsorm

To też jeden z moich ulubionych. Chodź u mnie number one to po prostu Main Theme. Nie jest ani spokojna, ani ciężka. Esencja epickości według mnie.

http: //www.youtube. com/watch?v=m6kb96YWXMA

ocenił(a) serial na 8
wymiatacz01

Czy wiecie jaki tytuł nosi piosenka grana na harfie w 12 odcinku?
Z góry dziękuję :)

ocenił(a) serial na 10
wymiatacz01

Jak fabuła może być świetna, skoro jej prawie nie ma w Fairy Tail? A co do muzyki to się zgadzam, najlepsza ze wszystkich anime.

ocenił(a) serial na 6
GAMMMER

Przesadzasz, nie znam mangi (może teraz pojawiło się coś niestrawnego, nie wiem) ale póki co anime bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło również pod względem fabuły, jest ciekawie. Nie jest to jakieś wiekopomne dzieło, nie niesie ze sobą jakiegoś głębszego przesłania, ale ogląda się wyjątkowo dobrze, lekko i przyjemnie.

Co do muzyki, gdyby nie była tak świetna to pewnie i anime nie byłoby tak dobre. Jak dla mnie przykład na to, że świetna muzyka potrafi bardzo wiele zmienić w filmie. Poza tym jako człowiek po szkole muzycznej, mogę powiedzieć, że to nie są zwykłe melodyjki wpadające w ucho, jest to baardzo solidnie wykonany i wyjątkowo dobrze dopasowany (szczególnie, że chodzi o anime) soundtrack. Z resztą właśnie dzięki ścieżce dźwiękowej Fairy Tail spodobał mi się już od pierwszego odcinka. Czy jest to najlepsza muzyka w anime? Dla mnie jedna z najlepszych, ale konkurować z nią może śmiało np. Fullmetal Alchemist (pierwsza seria).

użytkownik usunięty
Midgardsorm

Muzyka jest GENIALNA!! Zwłaszcza ta podczas walk:)

ocenił(a) serial na 9
Midgardsorm

Mnie muzyka w Fairy Taill bardzo urzekła , dobrze też są dopasowane seiyuu do postaci . Muzyka jest zwierciadłem duszy , więc dobrze wpasowana potrafi złamać człowieka i mocno go poruszyć :D

Spike__Spiegel

Kocham celtycką muzykę, a w Fairy Tail jest jej mnóstwo :). Uwielbiam 1,6,9,10 i 14 opening :). Jeśli chodzi o endingi to urzekły mnie 6,11, 13 i 14 :). No i melodie podczas walk. Te charakterystyczne rytmy są po prostu świetne!!!

Roszpunka91

A i Wesołych Świąt wszystkim :P

ocenił(a) serial na 7
Midgardsorm

zgadzam się w pełni - takie celtyckie brzmienia idealnie tu pasują