...różowo-włosy chłopak chodzący non stop w szaliku bez względu na pogodę i inny chłopak, który już w ogóle postanowił latać po mieście półnago. To przecież idiotyczne! To tego jeszcze ten raniący me uszy japoński...
Tak to mniej więcej wyglądało na początku. Oglądałam jednak następne odcinki dla tej ślicznej muzyki, której mogłabym słuchać na okrągło. Aż w końcu przyzwyczaiłam się do japońskiego, stwierdziłam, że Lucy nie jest wcale taka, jak mi się wydawało, podobnie jak Natsu i Gray, a samo pojawienie się Happy'iego na ekranie zaczęło wywoływać uśmiech. Do tego jeszcze pojawienie się nieznoszącej sprzeciwu Erzy...
Podobnie jak Lucy i Juvia pokochałam Fairy Tail, urzekła mnie radosna atmosfera gildii. I chociaż widziałam już wiele anime tylko to jedno urzekło mnie na tyle, że z niecierpliwością wyczekuję kolejnego odcinka.
10/10 oczywiście ;)
I do ulubionych
Też na początku myślałam, że to będzie anime, jakich wiele. Ale potem przekonałam się, że jest naprawdę dobre. Niby jest takie jajcarskie, ale w niektórych momentach potrafi naprawdę wzruszyć. Moje ulubione anime. Uwielbiam je tak samo, jak Kuroshitsuji.
Anime tym zainteresowałem się dzięki ścieżce dźwiękowej i tak już trwam z tą fascynacją do dziś. Genialna historia, bohaterowie i świetnie poprowadzona fabuła.
obejrzałam kilka odcinków, porzuciłam i po pół roku doceniłam. Historia kołem się toczy bo tak samo było z Soul Eaterem, którego także BARDZO GORĄCO POLECAM
To jest w tym właśnie najlepsze, totalne zaskoczenie i bardzo miła niespodzianka :-). Szczególnie godna uwagi jest w tym anime muzyka, lubię takie klimaty opy endingi trochę odstaję poziomem to ogólnie jest fantastycznie. Żeby nie było - takie Naruto nie jestem obecnie w stanie oglądać i w porównaniu z TYM wydaje mi się wyjątkowo przereklamowane.
Ode mnie 9/10 i znak jakości. Serdecznie polecam wszystkim miłośnikom lekkich i sympatycznych ale nie żenujących i głupich historii.
Tylko dodam że od pewnego czasu anime traci... traci... traci... obecnie dał bym mocno naciągane 7 :-/
Szukałem jakieś ciekawej mangi i natrafiłem w top stronki właśnie na Fairy Tail. Po przeczytaniu 1 chaptera stwierdziłem, że nie mogę tego czytać, że muszę to obejrzeć. I tak jednego dnia obejrzałem ponad 10 odc. Zachwycające jest tam wg mnie wszystko. Muzyka, bohaterowie, fabuła też jest niezła i ogólny klimat jest taki, że aż dech zapiera. Genialna animka ;D
Jak dla mnie GENIALNE Anime, żadne Anime nie potrafiło mnie tak wciągnąć od czasu DBZ/GT oraz Slayers (dawne czasy ;) ) a teraz się pojawia Fairy Tail które nie dość że powala humorem, to w dodatku fabuła i akcja nie pozwalają się oderwać praktycznie od tego Anime, w dodatku momenty ściskające za serducho, wszystko to tak genialnie połączone, że wg mnie zasługuje to Anime na 10/10 już nie wspomne o genialnym kompozytorze który zrobił OST do tego anime, nie mówie to o opening/ending, ale o idealnie pasującej muzyce do akcji i fabuły które tam występują, naprawdę polecam ! Jest to Anime z wielkimi życiowymi moralitetami :)
powiem tylko LOL, śmiechu warte, raniący uszy japoński chociaż oglądałaś wiele innych anime... nic z tego nie rozumiem, oglądać anime i narzekać na japoński język? hę? wtf? Anime się ogląda właśnie dla tego japońskiego! :D Ja nie uczęszczam na żadne lekcje japońskiego czy tam studia (japonistyka) a oglądając kolejne odcinki Bleach coraz więcej rozumiem z samego ich gadania, nie muszę już czytać napisów (oczywiście 80% nadal nie rozumiem, ale miło jest uczyć się czegoś nowego bez wysiłku ^^) Co do FT to dopiero zaczynam, ale mam problemy właśnie z napisami, na początku pasują, potem się rozjeżdżają, przesuwam, pasują z 3 min potem znowu rozjazd i tak w kółko :D szukam, szukam i znaleźć nie mogę więc troszkę uciążliwe jest oglądanie tej serii :P ale jestem twardy, walczę :P
Pozdrawiam i uszanowanie!
lord mat obejrzyj sobie online. odcinki pojawiaja sie na biezaco, z pasujacymi polskimi napisami ;)
wszystkie epy można pobrac na filmypsp.pl
Napisy idelanie dopsowane - wbudowane
a tak apropo postacie (Graya i Natsu) i ich kłótnie bardzo przypominają mi przerobione wersje Sasuke i Naruto ^^
ah... :>
Jest mała róznica między Natsu i Grayem, a Sasuke i Narot. Gray nie jest dupkiem nie dbajacym o swych przyjaciol:P Ale klotnie moga przywodzic na mysl tą pare:)
Mnie anime urzekło od razu. Pełne humoru, kreska bardzo dobrze. ( Pierwsze skojarzenie, kreacja Natsu podobna jest do Dragon Balla, a Loki (Leo) to Ichigo z Bleacha). Poza tym fabuła jest bardziej rozwinięta. Jakaś akcja. No i moce! Och! Takiego anime szukałam, lekkiego, a zarazem z jakąś akcją. Fakt, że tutaj działą 1 prawo anime: Główny bohater nigdy nie przegrywa, a jak przegrywa to uczy się czegoś i w następnym pojedynku znowu wygrywa. No i 2: Główny bohater zawsze ma ukryte moce. Poza tym dlaczego FT jest, aż tak daleko!? Noty ma przecież baaardzo dobre. Więc nie mam pojęcia...