Fairy Tail

2009 - 2013
7,9 9,3 tys. ocen
7,9 10 1 9314
Fairy Tail
powrót do forum serialu Fairy Tail

Zaczęłam oglądać to anime tylko dlatego, że wpadłam na jakiś obrazek Lucy i Natsu. I byłam w
szoku, że w takim gatunku anime są pary o.o. Jednak później okazało się to był zwykły fanart.
Ech... Już myślałam, że tym to anime sobie nadrobi ten brak krwi i tego, że nikt nie umiera. Miałam
nadzieję, że ten co robi to anime zaryzykuje i wprowadzi jakąś parę choć najczęściej w
Shounenenach? ( sorry nie wiem czy to dobrze odmieniłam ) ich nie ma. xd

Albo zwiążą Natsu z Lucy dopiero na koniec czyli za jakieś pierdylion lat, bo nie wiadomo kiedy ten
tasiemiec się skończy. x.x. Szkoda...

ocenił(a) serial na 10

Niekoniecznie - w ostatnim arcu widać widoczny postęp w stosunku do tego co było wcześniej. Najlepszy przykład ErzaXJellal, Erza mówiąca Grayowi aby wkoncu sie ogarnal z Juvia. No i wedding contest gdzie podczas rozmowy Natsu z Lisanna wpada na niego Lucy(hint hint hint). Tak tez mimo faktu iz jest to shounen, mysle ze mozemy sie spodziewac pewnie powolnego ale i tak rozwiniecia tematow:)

użytkownik usunięty
Qhash

No im bardziej zagłębiam się w to anime ( jestem właśnie na 124 odcinku ) tym więcej wydaje się być aluzji do przyszłych związków.
Evergreen x Elfman
Gray x Juvia ( która jest w ogóle epicka. Ach to jej chore uwielbienie Graya XD )
Jellal x Erza - oni to już w ogóle są tru loff. Ciągle tylko pokazuje jak bardzo pomimo tego co jej zrobił Erza go kocha (?)
Levy x Gajeel - ten ship jest taki pokręcony x.x
W ogóle. Wszyscy z wszystkimi XD.
Jednak Lucy i Natsu jest najmniej. I ciągle mam wrażenie, że Natsu jest zbyt dziecinny i chyba nie zapowiada się, żeby nagle dorósł do związku co jest niezwykle smutne. Bo praktycznie właśnie na nich mi najbardziej zależy. xd

Jednak mam nadzieję, że w przyszłych dniach dogonię anime i wezmę się za mangę, bo z racji tego, że jestem dziewczyną strasznie podoba mi się to ile tam "romantycznych" scen :D. Oby tylko pierwsze pary pojawiły się nieco szybciej niż na koniec całej historii z Fairy Tail co raczej jest nie możliwe.

ocenił(a) serial na 5

W jednym z wywiadów Mashima mówił, że Lucy i Natsu będą małżeństwem i będą mieć córkę. Podał nawet jej imie i znaczenie tego imienia ale niestety nie pamiętam. I co najważniejsze. Będzie to pokazane w mandze, a co za tym idzie także w anime. Poszperajcie po necie może znajdziecie ten artykuł.

użytkownik usunięty
Khadi_Ederbald

Słyszałam już o tym, ale sądzę, że jest to wątpliwego pochodzenia spoiler.
Czyżby Mashima podał taki spoiler choć daleko do zakończenia mangi? Dziwne by to było.

ocenił(a) serial na 5

Owszem podał. Nie jest to plotka, to wiadomości pochodzące z autentycznego wywiadu z nim. Spoiler? Owszem, ale co z tego? To od początku było do przewidzenia.

ocenił(a) serial na 10
Khadi_Ederbald

Podał imię Nashi - co wedle różnych tłumaczeń znaczy "not here yet" i jest ponoc dosc popularnym zenskim imieniem. Wywiad pod: http://dsm164.deviantart.com/journal/HIRO-MASHIMA-BARCELONA-2012-INTERVIEW-NASHI -337033478

ocenił(a) serial na 9
Qhash

Shounen - z japońskiego to oznacza młody mężczyzna , wiek takiego anime to od 10 do 18 lat.
Wiec i tak dziwie się że dali coś takiego, chociaż młodzi widzowie tego nie widzą, wiem bo oglądałem 20 odcinków z kuzynem 14 lat,
Gdy ja się śmiałem on się zastanawiał z czego :) Trochę musiałem pomóc mu w tłumaczeniu, bo niektórych słów angielski nie rozumiał,
ale warto było zobaczyć jego minę ( co za wariat śmieje się z niczego ) a on fabuły z tyłu nie wyłapywał.

ocenił(a) serial na 9
Khadi_Ederbald

Na początku sądziłam że Natsu bedzie z Lucy ale później pojawiła się Lisanna i raczej o niej myślałam jako o wybrance dla niego...no ale cóż :D

ocenił(a) serial na 5
kamilcia_111

Zauważ jedną rzecz. Lisana owszem jest, ale rzez większość czasu jest tłem. Natsu praktycznie nie zwraca na nią uwagi.

ocenił(a) serial na 9
Khadi_Ederbald

Powiedz mi proszę, w jakim stopniu rozumiesz angielski, bo wygadujesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd!

''RP2: We'd like to know, in the hypothetical case in which Natsu and Lucy ended together, have you thought any time of the names for their children?

HM: I don't know what to say, I have never thought about it (laughter). But, without a doubt, it would be Nashi (nothing).''

Gdzie jest napisane, że będą oni małżeństwem?! Padło hipotetyczne pytanie, gdyby Natsu i Lucy skończyli razem, jakie mogły by mieć imiona ich dzieci. A Mashima odpowiada, że nie wie co powiedzieć, bo nigdy nawet o tym nie myślał, po czym się śmieje i na odczepne powiedział że z pewnością była by to Nashi (nic). Więc pytam się! Gdzie masz napisane, że będą oni małżeństwem? Mało tego, ma to być pokazane w mandze? Pokaż mi proszę, bo zżera mnie ciekawość gdzieś Ty to wyczytała. Sam nie miał bym nic przeciwko takiemu rozwojowi sytuacji, ale proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.

ocenił(a) serial na 5
Cokane

Nie czytałam ang wersji. Widziałam tzw 'przekłady' na polski. Cóż skoro tak się sprawy mają to mój błąd. Co nie zmienia faktu, że Lisana w tym momencie robi za tło i szanse marne, że będzie z Natsu.

ocenił(a) serial na 10

wiecie możliwe że będzie kilka adoratorów do lucy , np . (to tylko moja propozycja więc nie chcialbym żadnych ostrych koment) :Lucy x Rogue po tym co się wydarzyło w mandzę nie wiem kto czytał ale może tak być tylko że On coś do niej poczuje, albo też Lucy x Zeref. Prawdopodobnie to drugie możliwe że dojdzie do spotkania miedzy nimi gdzie tylko ona widzi w nim coś dobrego(takie moje zdanie)