Zaczęłam oglądać to anime tylko dlatego, że wpadłam na jakiś obrazek Lucy i Natsu. I byłam w
szoku, że w takim gatunku anime są pary o.o. Jednak później okazało się to był zwykły fanart.
Ech... Już myślałam, że tym to anime sobie nadrobi ten brak krwi i tego, że nikt nie umiera. Miałam
nadzieję, że ten co robi to anime zaryzykuje i wprowadzi jakąś parę choć najczęściej w
Shounenenach? ( sorry nie wiem czy to dobrze odmieniłam ) ich nie ma. xd
Albo zwiążą Natsu z Lucy dopiero na koniec czyli za jakieś pierdylion lat, bo nie wiadomo kiedy ten
tasiemiec się skończy. x.x. Szkoda...
Niekoniecznie - w ostatnim arcu widać widoczny postęp w stosunku do tego co było wcześniej. Najlepszy przykład ErzaXJellal, Erza mówiąca Grayowi aby wkoncu sie ogarnal z Juvia. No i wedding contest gdzie podczas rozmowy Natsu z Lisanna wpada na niego Lucy(hint hint hint). Tak tez mimo faktu iz jest to shounen, mysle ze mozemy sie spodziewac pewnie powolnego ale i tak rozwiniecia tematow:)
No im bardziej zagłębiam się w to anime ( jestem właśnie na 124 odcinku ) tym więcej wydaje się być aluzji do przyszłych związków.
Evergreen x Elfman
Gray x Juvia ( która jest w ogóle epicka. Ach to jej chore uwielbienie Graya XD )
Jellal x Erza - oni to już w ogóle są tru loff. Ciągle tylko pokazuje jak bardzo pomimo tego co jej zrobił Erza go kocha (?)
Levy x Gajeel - ten ship jest taki pokręcony x.x
W ogóle. Wszyscy z wszystkimi XD.
Jednak Lucy i Natsu jest najmniej. I ciągle mam wrażenie, że Natsu jest zbyt dziecinny i chyba nie zapowiada się, żeby nagle dorósł do związku co jest niezwykle smutne. Bo praktycznie właśnie na nich mi najbardziej zależy. xd
Jednak mam nadzieję, że w przyszłych dniach dogonię anime i wezmę się za mangę, bo z racji tego, że jestem dziewczyną strasznie podoba mi się to ile tam "romantycznych" scen :D. Oby tylko pierwsze pary pojawiły się nieco szybciej niż na koniec całej historii z Fairy Tail co raczej jest nie możliwe.
W jednym z wywiadów Mashima mówił, że Lucy i Natsu będą małżeństwem i będą mieć córkę. Podał nawet jej imie i znaczenie tego imienia ale niestety nie pamiętam. I co najważniejsze. Będzie to pokazane w mandze, a co za tym idzie także w anime. Poszperajcie po necie może znajdziecie ten artykuł.
Słyszałam już o tym, ale sądzę, że jest to wątpliwego pochodzenia spoiler.
Czyżby Mashima podał taki spoiler choć daleko do zakończenia mangi? Dziwne by to było.
Owszem podał. Nie jest to plotka, to wiadomości pochodzące z autentycznego wywiadu z nim. Spoiler? Owszem, ale co z tego? To od początku było do przewidzenia.
Podał imię Nashi - co wedle różnych tłumaczeń znaczy "not here yet" i jest ponoc dosc popularnym zenskim imieniem. Wywiad pod: http://dsm164.deviantart.com/journal/HIRO-MASHIMA-BARCELONA-2012-INTERVIEW-NASHI -337033478
Shounen - z japońskiego to oznacza młody mężczyzna , wiek takiego anime to od 10 do 18 lat.
Wiec i tak dziwie się że dali coś takiego, chociaż młodzi widzowie tego nie widzą, wiem bo oglądałem 20 odcinków z kuzynem 14 lat,
Gdy ja się śmiałem on się zastanawiał z czego :) Trochę musiałem pomóc mu w tłumaczeniu, bo niektórych słów angielski nie rozumiał,
ale warto było zobaczyć jego minę ( co za wariat śmieje się z niczego ) a on fabuły z tyłu nie wyłapywał.
Na początku sądziłam że Natsu bedzie z Lucy ale później pojawiła się Lisanna i raczej o niej myślałam jako o wybrance dla niego...no ale cóż :D
Zauważ jedną rzecz. Lisana owszem jest, ale rzez większość czasu jest tłem. Natsu praktycznie nie zwraca na nią uwagi.
Powiedz mi proszę, w jakim stopniu rozumiesz angielski, bo wygadujesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd!
''RP2: We'd like to know, in the hypothetical case in which Natsu and Lucy ended together, have you thought any time of the names for their children?
HM: I don't know what to say, I have never thought about it (laughter). But, without a doubt, it would be Nashi (nothing).''
Gdzie jest napisane, że będą oni małżeństwem?! Padło hipotetyczne pytanie, gdyby Natsu i Lucy skończyli razem, jakie mogły by mieć imiona ich dzieci. A Mashima odpowiada, że nie wie co powiedzieć, bo nigdy nawet o tym nie myślał, po czym się śmieje i na odczepne powiedział że z pewnością była by to Nashi (nic). Więc pytam się! Gdzie masz napisane, że będą oni małżeństwem? Mało tego, ma to być pokazane w mandze? Pokaż mi proszę, bo zżera mnie ciekawość gdzieś Ty to wyczytała. Sam nie miał bym nic przeciwko takiemu rozwojowi sytuacji, ale proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.
Nie czytałam ang wersji. Widziałam tzw 'przekłady' na polski. Cóż skoro tak się sprawy mają to mój błąd. Co nie zmienia faktu, że Lisana w tym momencie robi za tło i szanse marne, że będzie z Natsu.
wiecie możliwe że będzie kilka adoratorów do lucy , np . (to tylko moja propozycja więc nie chcialbym żadnych ostrych koment) :Lucy x Rogue po tym co się wydarzyło w mandzę nie wiem kto czytał ale może tak być tylko że On coś do niej poczuje, albo też Lucy x Zeref. Prawdopodobnie to drugie możliwe że dojdzie do spotkania miedzy nimi gdzie tylko ona widzi w nim coś dobrego(takie moje zdanie)