Jak masz 13 to pierwsze 30 może nawet do 40 odcinka jest dla Ciebie..potem może boleć:(
Zdecydowanie! Chociaż ja osobiście wolę mangę niż adaptację. Ale to już zależy od wyboru. Jak najbardziej - to jest anime dla Ciebie ^^
Haha! <3
Dokładnie. Świetne anime. Mam 16 lat i się w to wciągnęłam po pierwszym odcinku, chociaż na początku było dla mnie trochę głupawe. xD
Jestem co prawda początkująca w świecie mangi i anime, ale uważam, że to jest bardzo dobre. :)
POLECAM.
zgadzam się :) pierwsze 10-15 odcinków raczej bez większego zachwytu oglądałem, a teraz co sobotę obowiązkowo :D
Fajna anima oraz manga . Ja polecam i oglądam.
!!!UWAGA!!! Ta anima uzależnia
hahah... zastanawiam się co ma wiek do tego xD to anime jest w sumie dla każdego, bez względu na wiek prawie...
kuzyn mojego kuzyna :) w tym wieku zaczął oglądać Bleacha i trochę mu się w główce poprzewracało, wiec faktyczne powinna być jakaś cenzura wieku :P co to rodziców to zależy którzy, moi by anime nie przełknęli
Hmm... Moi tak samo, ale nie jestem pewna jeszcze z jakiego powodu. Czy uznaliby to za "głupie bajeczki", na które nie warto marnować czasu, który można spożytkować w innym celu (-->czyt. nauka xd), czy stwierdziliby, że to zło w czystej postaci (nie mówię tu konkretnie o "Fairy Tail", ale "Notatnik śmierci" podchodziłby już pod tą kategorię. ;P), Czy jeszcze zupełnie z innego powodu....
Zupełnie bym się z nimi nie zgodziła, bo nawet najgłupsze anime\manga ma swoje przesłanie, choćby najdrobniejsze i najbanalniejsze. :D
Myślę, że masz rację. Zależy,które anime ale, albo stwierdziliby, że jest głupie, dziecinne i na mój wiek to nie pasuje już oglądać, albo to jest złe :P Anime, które oglądam naprawdę mają przesłanie i choć z wierzchu może się wydawać, że to "bajki" to bardzo dużo można z nich wyciągnąć wniosków. :), a w dodatku ten japoński humor <hahaha>
Dokładnie. ;) Widzę, że rozumiemy się w tej kwestii.
Na początku też myślałam, że to głupota (oglądać anime i czytać mangę), ale teraz widzę jak bardzo się myliłam... :D
Właśnie u mnie wszystko zaczęło się od dość kiepskiego anime "Dragon Crisis". Nie mówię, że jest złe, ale bardzo krótkie i schematyczne. Potem zaczęłam oglądać kolejne i kolejne (to strasznie uzależnia...;p). Japonia zaczęła mnie inspirować <3
I w ogóle bardzo podoba mi się język japoński. ;)
po jakimś czasie, zaczyna się rozumieć pewne słowa :P u mnie zaczęło się od tasiemca jakim jest Bleach, ponieważ spodobała mi się gra na PS2 na podstawie tego anime :P Od tego czasu oglądałam już troche róznych anime... Japonia jest kawaii :D
Hahahaha! <3
Kawaii, to chyba najczęściej używane słowo w Japonii, to jego pierwszego się nauczyłam i zaczęłam je odróżniać. Wiem jak jest nie martw się, przepraszam i dupek (albo coś gorszego...W każdym razie tak było w tłumaczeniu). xd
....i cholera bym dodała xD fajnie się ogląda w oryginale. Kiedyś przez przypadek ściągnęłam jakiś odcinek jednego anime w wersji anglojęzycznej i to było okropne....
;P
Ja nigdy nie oglądałam nie w oryginale, ale myślę, że jest tak jak mówisz: okropnie. jednak do anime pasuje tylko i wyłącznie japoński. :)
zajrzałam na twój profil i tam znalazłam anime GTO i od razu mi się spodobało :P
Haha, moja ulubiona manga! (i pierwsza jaką czytałam. Mam do niej sentyment... :P) Anime z resztą też jest dobre. Ale teraz oglądałaś pierwszy raz? dziwne, bo wydawało mi się jedno z najbardziej znanych, ale może nie wpadło Ci w ręce, albo mi się tak po prostu wydaje.
No to widzę, że mamy podobne gusta. xD
tak pierwszy :) jest przezabawne, po Ouran Koukou Host Club moje ulubione, choć obejrzałam dopiero 8 odcinków. Swoją drogą polecam ouran :P Wiesz, w sumie to ja w świecie mangi i anime jestem od niedawna, więc nie wiem co jest popularne, może oprócz Bleacha i Naruto, o których się słyszy na każdym kroku :P
GTO jest bardzo zabawne. Uwilbiam Onizuki'ego! Chcę takiego nauczyciela! <3
Ja w sumie też. ;) Nie wiem ile czytam mangę (może rok-dwa), ale trwało to stosunkowo krótko i miałam duuużą przerwę, bo jakoś tak przestało mnie to kręcić, ale ostatnio stwierdziłam, że nie mogę bez tego żyć i że wracam do oglądania anime i czytania mangi.
To jest jednak coś, co pozostaje w człowieku na zawsze. :)
Ja też bym chciała mieć takiego nauczyciela :P i też miałam przerwę ostatnio, kiedy nie mogłam trafić na żadne ciekawe anime, ale wróciłam do oglądania Fairy Tail i obecnie jestem na bieżąco, a dzięki tobie mam teraz co oglądać xD Arigato
Hahaha! Nie ma za co. <3
Ja też jestem na bieżąco z Fairy Tail i zaczęłam oglądać Clannad (też znalazłam na czyimś profilu xd). Całkiem fajne, chociaż troszkę dziwaczne... ;P
O widze że rozmowa o znanych anime zwłaszcza Fairy Tail także oglądam a wszystko dzięki Lunie1001:) I co do anime polecam obejrzeć sobie Erementar Gerad także bardzo fajne:)
Ja też nie mam zbyt wielkiego rozeznania. siedzę w tym temacie dwa lata. Ale z czystym sumieniem, mogę polecić Czarodziejkę z księżyca (stare are jare) i INUYASHĘ - zwlaszcza, jesli ktoś lubi Yoruichi z Bleacha.
Pamiętam Czarodziejkę z Księżyca na tym się wychowałem jak byłem mały. Mam wszystkie odcinki i 150 bodajże obejrzałem już sobie i musze przyznać że przywołuje wspomnienia. Inuyasha tego akurat nie znam ale zobaczę sobie kiedy. Ja polecam jeszcze co na bank znasz a kurat nie wiem czy ci się podobało to anime a mowa o "Aoki Densetsu Shoot/Piłka w grze" już 3 raz oglądam i no super jest:) A Bleach też oglądam:)
Kiedy byłem mały " Kapitan jastrząb: był jedyną wersją footbalu, jaką byłem w stanie z przyjemnoscią ogladać,:D Staram sie poszerzać swój choryzont animowo- mangowy, więc na pewno na to spojrzę. Zresztą polski tytul cos mi mówi, więc pora odświezyć pamięć. Po twoim avatarze widzę, ze lubisz Naruto, więc odpowiedz mi jeśli wiesz w ktorym odcinku pojawia sie postać której seyju jest Romi Park? Kocham jej glos i nie mogę się doczekać, a ją tam zobaczę.
Z naczy nie jestem pewny o co ci chodzi konkretnie jedynie co wiem to to że podkłada głos jednej z bohaterek "Temari" - ona jest z wioski piasku