PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527729}

Fairy Tail

2009 - 2013
7,9 9,3 tys. ocen
7,9 10 1 9275

Fairy Tail
powrót do forum serialu Fairy Tail

Mam 13 lat i nie wiem czy to fajne anime, czy może lepiej nie tracić czasu?

Selenka115

Jak masz 13 lat to jest jak najbardziej odpowiednie,ładne,kolorowe,często zabawne.

Marcinekk

Jak masz 13 to pierwsze 30 może nawet do 40 odcinka jest dla Ciebie..potem może boleć:(

Hikaru_Oyama

ja mam 19 lat i oglądam ^^

Selenka115

Zdecydowanie! Chociaż ja osobiście wolę mangę niż adaptację. Ale to już zależy od wyboru. Jak najbardziej - to jest anime dla Ciebie ^^

Selenka115

UWAGA: uzależnia !

Cookie00Monster

Haha! <3
Dokładnie. Świetne anime. Mam 16 lat i się w to wciągnęłam po pierwszym odcinku, chociaż na początku było dla mnie trochę głupawe. xD
Jestem co prawda początkująca w świecie mangi i anime, ale uważam, że to jest bardzo dobre. :)
POLECAM.

Cookie00Monster

zgadzam się :) pierwsze 10-15 odcinków raczej bez większego zachwytu oglądałem, a teraz co sobotę obowiązkowo :D

Selenka115

Fajna anima oraz manga . Ja polecam i oglądam.
!!!UWAGA!!! Ta anima uzależnia

Selenka115

Jest bardzoo fajne ale wole One Piece ! :)

hahah... zastanawiam się co ma wiek do tego xD to anime jest w sumie dla każdego, bez względu na wiek prawie...

Luna1001

Nooo, powiedzmy. ;)
Chociaż nie poleciłabym tego mojemu 8-letniemu kuzynowi, ani rodzicom. ;p

denniss

kuzyn mojego kuzyna :) w tym wieku zaczął oglądać Bleacha i trochę mu się w główce poprzewracało, wiec faktyczne powinna być jakaś cenzura wieku :P co to rodziców to zależy którzy, moi by anime nie przełknęli

Luna1001

Hmm... Moi tak samo, ale nie jestem pewna jeszcze z jakiego powodu. Czy uznaliby to za "głupie bajeczki", na które nie warto marnować czasu, który można spożytkować w innym celu (-->czyt. nauka xd), czy stwierdziliby, że to zło w czystej postaci (nie mówię tu konkretnie o "Fairy Tail", ale "Notatnik śmierci" podchodziłby już pod tą kategorię. ;P), Czy jeszcze zupełnie z innego powodu....
Zupełnie bym się z nimi nie zgodziła, bo nawet najgłupsze anime\manga ma swoje przesłanie, choćby najdrobniejsze i najbanalniejsze. :D

denniss

Myślę, że masz rację. Zależy,które anime ale, albo stwierdziliby, że jest głupie, dziecinne i na mój wiek to nie pasuje już oglądać, albo to jest złe :P Anime, które oglądam naprawdę mają przesłanie i choć z wierzchu może się wydawać, że to "bajki" to bardzo dużo można z nich wyciągnąć wniosków. :), a w dodatku ten japoński humor <hahaha>

Luna1001

Dokładnie. ;) Widzę, że rozumiemy się w tej kwestii.
Na początku też myślałam, że to głupota (oglądać anime i czytać mangę), ale teraz widzę jak bardzo się myliłam... :D
Właśnie u mnie wszystko zaczęło się od dość kiepskiego anime "Dragon Crisis". Nie mówię, że jest złe, ale bardzo krótkie i schematyczne. Potem zaczęłam oglądać kolejne i kolejne (to strasznie uzależnia...;p). Japonia zaczęła mnie inspirować <3
I w ogóle bardzo podoba mi się język japoński. ;)

denniss

po jakimś czasie, zaczyna się rozumieć pewne słowa :P u mnie zaczęło się od tasiemca jakim jest Bleach, ponieważ spodobała mi się gra na PS2 na podstawie tego anime :P Od tego czasu oglądałam już troche róznych anime... Japonia jest kawaii :D

Luna1001

Hahahaha! <3
Kawaii, to chyba najczęściej używane słowo w Japonii, to jego pierwszego się nauczyłam i zaczęłam je odróżniać. Wiem jak jest nie martw się, przepraszam i dupek (albo coś gorszego...W każdym razie tak było w tłumaczeniu). xd

denniss

....i cholera bym dodała xD fajnie się ogląda w oryginale. Kiedyś przez przypadek ściągnęłam jakiś odcinek jednego anime w wersji anglojęzycznej i to było okropne....

Luna1001

;P
Ja nigdy nie oglądałam nie w oryginale, ale myślę, że jest tak jak mówisz: okropnie. jednak do anime pasuje tylko i wyłącznie japoński. :)

denniss

zajrzałam na twój profil i tam znalazłam anime GTO i od razu mi się spodobało :P

Luna1001

Haha, moja ulubiona manga! (i pierwsza jaką czytałam. Mam do niej sentyment... :P) Anime z resztą też jest dobre. Ale teraz oglądałaś pierwszy raz? dziwne, bo wydawało mi się jedno z najbardziej znanych, ale może nie wpadło Ci w ręce, albo mi się tak po prostu wydaje.
No to widzę, że mamy podobne gusta. xD

denniss

tak pierwszy :) jest przezabawne, po Ouran Koukou Host Club moje ulubione, choć obejrzałam dopiero 8 odcinków. Swoją drogą polecam ouran :P Wiesz, w sumie to ja w świecie mangi i anime jestem od niedawna, więc nie wiem co jest popularne, może oprócz Bleacha i Naruto, o których się słyszy na każdym kroku :P

Luna1001

GTO jest bardzo zabawne. Uwilbiam Onizuki'ego! Chcę takiego nauczyciela! <3
Ja w sumie też. ;) Nie wiem ile czytam mangę (może rok-dwa), ale trwało to stosunkowo krótko i miałam duuużą przerwę, bo jakoś tak przestało mnie to kręcić, ale ostatnio stwierdziłam, że nie mogę bez tego żyć i że wracam do oglądania anime i czytania mangi.
To jest jednak coś, co pozostaje w człowieku na zawsze. :)

denniss

Ja też bym chciała mieć takiego nauczyciela :P i też miałam przerwę ostatnio, kiedy nie mogłam trafić na żadne ciekawe anime, ale wróciłam do oglądania Fairy Tail i obecnie jestem na bieżąco, a dzięki tobie mam teraz co oglądać xD Arigato

Luna1001

Hahaha! Nie ma za co. <3
Ja też jestem na bieżąco z Fairy Tail i zaczęłam oglądać Clannad (też znalazłam na czyimś profilu xd). Całkiem fajne, chociaż troszkę dziwaczne... ;P

denniss

O widze że rozmowa o znanych anime zwłaszcza Fairy Tail także oglądam a wszystko dzięki Lunie1001:) I co do anime polecam obejrzeć sobie Erementar Gerad także bardzo fajne:)

ricco90

Ja też nie mam zbyt wielkiego rozeznania. siedzę w tym temacie dwa lata. Ale z czystym sumieniem, mogę polecić Czarodziejkę z księżyca (stare are jare) i INUYASHĘ - zwlaszcza, jesli ktoś lubi Yoruichi z Bleacha.

szaman4

Pamiętam Czarodziejkę z Księżyca na tym się wychowałem jak byłem mały. Mam wszystkie odcinki i 150 bodajże obejrzałem już sobie i musze przyznać że przywołuje wspomnienia. Inuyasha tego akurat nie znam ale zobaczę sobie kiedy. Ja polecam jeszcze co na bank znasz a kurat nie wiem czy ci się podobało to anime a mowa o "Aoki Densetsu Shoot/Piłka w grze" już 3 raz oglądam i no super jest:) A Bleach też oglądam:)

ricco90

Kiedy byłem mały " Kapitan jastrząb: był jedyną wersją footbalu, jaką byłem w stanie z przyjemnoscią ogladać,:D Staram sie poszerzać swój choryzont animowo- mangowy, więc na pewno na to spojrzę. Zresztą polski tytul cos mi mówi, więc pora odświezyć pamięć. Po twoim avatarze widzę, ze lubisz Naruto, więc odpowiedz mi jeśli wiesz w ktorym odcinku pojawia sie postać której seyju jest Romi Park? Kocham jej glos i nie mogę się doczekać, a ją tam zobaczę.

szaman4

Z naczy nie jestem pewny o co ci chodzi konkretnie jedynie co wiem to to że podkłada głos jednej z bohaterek "Temari" - ona jest z wioski piasku

One Piece rządzi ! :D