PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527729}

Fairy Tail

2009 - 2013
7,9 9,3 tys. ocen
7,9 10 1 9270
Fairy Tail
powrót do forum serialu Fairy Tail

Witam.
Parę godzin temu w sieci pojawił się pierwszy zwiastun nadchodzącej kontynuacji Fairy Tail, to już 5 kwietnia :)
Zwiastun/PV:
http://www.youtube.com/watch?v=HQJ34jAQKrI

Można zauważyć zmiany o jakich była mowa ogłaszając kontynuację: troszkę ładniejsze kreska postaci, kto oglądał też zauważy :)
A jak wy uważacie poprawiło się coś, jak się zapowiada, będziecie oglądać ?

ocenił(a) serial na 7
films100

Oczywiście, że tak :)))))))))))))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
films100

Ja zobaczyłam zwiastun, gdy dziś przeglądałam twitter Mashimy. Trailer jeszcze mi się nie znudził, a oglądałam go jakieś 10 razy, bardzo mi się podoba *O* kocham Fairy Tail, jest to moje ulubione anime <3 kreska jest świetna :>

użytkownik usunięty

o wiele lepsza! :3

użytkownik usunięty
films100

Widziałam zwiastun i strasznie mi się podoba! Siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać:D

films100

Uwaga możliwy spoiler

...................................

Nie chciałam zakładać osobnego tematu mam pytanie do osób które są na bieżąco :

Na youtube widziałam że Gray i Lucy będą się całować możecie mi powiedzieć w którym to będzie odcinku i jak do tego dojdzie?Jest szansa na wątek Lucy & Gray?

kwiatuszek446

Mogłabyś mi dać link do filmiku w którym to widziałaś? O_o

Blaxi

https://www.youtube.com/watch?v=q5IvXCZgdV M .Ten pocałunek przewija się w większości filmików.

kwiatuszek446

O mój boże. To było krejzi. ;O

ocenił(a) serial na 7
kwiatuszek446

Możliwy Spoiler
W żadnym odcinku mangi Lucy i Gray się nie całują. Więc nie spodziewaj się tego w anime. Pewnie fanowski montaż. Poza tym chyba coś zaczyna iskrzyć między Juvią a Greyem, co mi bardziej odpowiada, bo Juvię uwielbiam.

ocenił(a) serial na 7
kwiatuszek446

Sceny pocałunku jako takiej nie było ani w mandze ani w anime, ale za to czasami były urojenia Juvi na teamt pairingu Graya z różnymi dziewczynami (z Lucy na czele) np. chapter 275 lub odcinek 161. :) To z filmiku to fanowskie.

kwiatuszek446

Kwiatuszek, filmik już nie istnieje i nie mogę go zobaczyć, ale sądzę, że była to animacja Milady666 :). Dziewczyna kocha paring Gray & Lucy :D. Tutaj masz jej konto na devianarcie: http://milady666.deviantart.com/, a tutaj animację: http://milady666.deviantart.com/art/Gray-x-Lucy-kiss-animation-286782014

films100

Wow, pierwszy odcinek po przerwie a już tyle akcji! Kreska wyraźnie zmieniona, ale postaci wciąż są "sobą" więc jest w porządku (no, może w wyjątkiem Jellala, jakoś dziwnie wygląda). Klimat został ten sam - i dobrze. Muzyka jest jak zwykle jest świetna, nie tylko opening i ending, ale i ta od Yasuharu Takanashi, który wg mnie jest najlepszym kompozytorem w świecie anime. Podsumowując, czekam na następny odcinek z niecierpliwością.
P.S Czy zauważyliście, że odcinek jest pełen NaLu? Czyżby Mashima w końcu się zdecydował? Mam nadzieję :)

LadyKrueger

Też już obejrzałem 1 odcinek i zgadzam się, że trzyma swój klimat. Ta cała akcja wynika tylko z tego, że zakończyli emisje w kluczowym etapie. Może cię zawiodę, ale mangaka na nic się nie zdecydował.

films100

Racja, poza tym ten arc jest tak naładowany akcją, że nic tylko czekać na następne odcinki.
Może i tak, w końcu Mashima jest mistrzem trolowania, ale jestem prawie pewna, że oni skończą razem. Będąc na bieżąco z mangą widzę to coraz wyraźniej, przy czym jestem pro NaLu, więc chwytam się czego popadnie :)

LadyKrueger

Jeśli kiedyś Mashima zdecyduje się zakończyć mangę to na pewno tak będzie. Dialogi Natsu do Lucy nie mogą już być bardziej oczywiste, ale przecież taki właśnie jest "napaliłem się" Natsu :)

films100

Uuuu....a jak Natsu lub Lucy zginie? :)

films100

Mogłoby tak być, ale nie sądzę, żeby się na to odważył :) Nie przeczę jednak, że byłoby to ciekawe zagranie. Jak już wspomniałam, Mashima lubi trolować.

ocenił(a) serial na 7
films100

Że niby Mashi miałby kogoś zabić? Prędzej uwierzę w klub latających różowych jednorożców niżeli autor uśmiercić któregokolwiek z bohaterów. Baaa w FT to nawet wstają z grobów!

kubusss69

zgadzam się, nieraz irytowałem się tymi naciąganymi sytuacjami, nieważne jakie rany odniesiesz i tak przeżyjesz :) Jellal, czy ten dziadek, który miał gadający kij :D przeżyli.... a jeden zginął, ten którego Jellal zabił i teraz nie może sobie tego wybaczyć :( Schemat na którym opiera się Mashima nie pozwala mu nikogo zabić, bo on zapewnia mu taką popularność i nie opłaca mu się tego zmieniać. Troszkę sobie tego nie wyobrażam, by nagle wszyscy zaczęli ginąc :) w końcu to nie G. R. R. Martin :D

ocenił(a) serial na 7
films100

Tam, że zginął Simon to dla mnie nic nie znaczy. Nie był on nawet bohaterem drugoplanowym i nic nie wnosił do fabuły. Po prostu ja już jestem za stary na takie cukierkowe mangi, bez powagi i konsekwencji w działaniu. Dlatego po arcie Tartarus zakończę przygodę z FT, gdyż wiem, że nic ciekawego mnie nie spotka i nic nie zaskoczy. Pokazały to chociażby dwa ostatnie czapery z Wandy... Żebym może był 15 lat młodszy to bym nie zwracał na takie rzeczy uwagi, jednak no niestety nie jestem i wole poważniejsze klimaty.

kubusss69

Takie są tasiemce i wg mnie wiek nie ma tu większego znaczenia. Ja również nie jestem taki młody już, ale również wole obejrzeć coś poważniejszego :) Nie znoszę głupawych fabułek ze słodkimi idiotkami z dodatkiem ecchi.

ocenił(a) serial na 7
films100

To może polecisz coś w mroczniejszych klimatach, odrobiną dreszczyku i ciekawą fabułą? Death Note już widziałem i idealnie wpasowało się w mój gust. Elfen lied również byłby spoko, żeby nie płaczące i rozkrzyczane młode dziewoje.

kubusss69

Zapewne widziałeś o wiele więcej niż ja :) A Death Note jest oryginalne i trudno szukać czegoś podobnego. Tak na szybko mógłbym wymienić (pasującego do kategorii poważnych): Shinsekai Yori, Seirei no Moribito, Fate/Night, Natsume i Skip beat.

ocenił(a) serial na 7
films100

Ok dzięki, jednego tytułu nie widziałem, więc na pewno w chwili wolnego czasu nie omieszkam zobaczyć :)

kubusss69

Ciekawe którego :) Trudno ogląda się te tytuły i jedne może na samym początku odrzucić, a innego wciągnąć.

ocenił(a) serial na 7
films100

Fate/stay night i zero- widziałem. Spoko, ale troszeczkę jednak za baśniowe.
Shinseki Yori- ciekawy tytuł, ale potrzeba trochę cierpliwości.
Natsume Yuuij...- Spoko, ale jeszcze nie to.
Seirei no Moribito i Skip nie wdziłem jeszcze.

Ostatnio co w miarę przyciągnęło mój wzrok to: Ao No Exorcist i Shingeki no Kyojin. Więc polecam jeśli nie widziałeś, w co wątpię, bo oba tytuły dosyć znane.