Witam.
Parę godzin temu w sieci pojawił się pierwszy zwiastun nadchodzącej kontynuacji Fairy Tail, to już 5 kwietnia :)
Zwiastun/PV:
http://www.youtube.com/watch?v=HQJ34jAQKrI
Można zauważyć zmiany o jakich była mowa ogłaszając kontynuację: troszkę ładniejsze kreska postaci, kto oglądał też zauważy :)
A jak wy uważacie poprawiło się coś, jak się zapowiada, będziecie oglądać ?
Ja zobaczyłam zwiastun, gdy dziś przeglądałam twitter Mashimy. Trailer jeszcze mi się nie znudził, a oglądałam go jakieś 10 razy, bardzo mi się podoba *O* kocham Fairy Tail, jest to moje ulubione anime <3 kreska jest świetna :>
Widziałam zwiastun i strasznie mi się podoba! Siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać:D
Uwaga możliwy spoiler
...................................
Nie chciałam zakładać osobnego tematu mam pytanie do osób które są na bieżąco :
Na youtube widziałam że Gray i Lucy będą się całować możecie mi powiedzieć w którym to będzie odcinku i jak do tego dojdzie?Jest szansa na wątek Lucy & Gray?
Możliwy Spoiler
W żadnym odcinku mangi Lucy i Gray się nie całują. Więc nie spodziewaj się tego w anime. Pewnie fanowski montaż. Poza tym chyba coś zaczyna iskrzyć między Juvią a Greyem, co mi bardziej odpowiada, bo Juvię uwielbiam.
Sceny pocałunku jako takiej nie było ani w mandze ani w anime, ale za to czasami były urojenia Juvi na teamt pairingu Graya z różnymi dziewczynami (z Lucy na czele) np. chapter 275 lub odcinek 161. :) To z filmiku to fanowskie.
Kwiatuszek, filmik już nie istnieje i nie mogę go zobaczyć, ale sądzę, że była to animacja Milady666 :). Dziewczyna kocha paring Gray & Lucy :D. Tutaj masz jej konto na devianarcie: http://milady666.deviantart.com/, a tutaj animację: http://milady666.deviantart.com/art/Gray-x-Lucy-kiss-animation-286782014
Wow, pierwszy odcinek po przerwie a już tyle akcji! Kreska wyraźnie zmieniona, ale postaci wciąż są "sobą" więc jest w porządku (no, może w wyjątkiem Jellala, jakoś dziwnie wygląda). Klimat został ten sam - i dobrze. Muzyka jest jak zwykle jest świetna, nie tylko opening i ending, ale i ta od Yasuharu Takanashi, który wg mnie jest najlepszym kompozytorem w świecie anime. Podsumowując, czekam na następny odcinek z niecierpliwością.
P.S Czy zauważyliście, że odcinek jest pełen NaLu? Czyżby Mashima w końcu się zdecydował? Mam nadzieję :)
Też już obejrzałem 1 odcinek i zgadzam się, że trzyma swój klimat. Ta cała akcja wynika tylko z tego, że zakończyli emisje w kluczowym etapie. Może cię zawiodę, ale mangaka na nic się nie zdecydował.
Racja, poza tym ten arc jest tak naładowany akcją, że nic tylko czekać na następne odcinki.
Może i tak, w końcu Mashima jest mistrzem trolowania, ale jestem prawie pewna, że oni skończą razem. Będąc na bieżąco z mangą widzę to coraz wyraźniej, przy czym jestem pro NaLu, więc chwytam się czego popadnie :)
Jeśli kiedyś Mashima zdecyduje się zakończyć mangę to na pewno tak będzie. Dialogi Natsu do Lucy nie mogą już być bardziej oczywiste, ale przecież taki właśnie jest "napaliłem się" Natsu :)
Mogłoby tak być, ale nie sądzę, żeby się na to odważył :) Nie przeczę jednak, że byłoby to ciekawe zagranie. Jak już wspomniałam, Mashima lubi trolować.
Że niby Mashi miałby kogoś zabić? Prędzej uwierzę w klub latających różowych jednorożców niżeli autor uśmiercić któregokolwiek z bohaterów. Baaa w FT to nawet wstają z grobów!
zgadzam się, nieraz irytowałem się tymi naciąganymi sytuacjami, nieważne jakie rany odniesiesz i tak przeżyjesz :) Jellal, czy ten dziadek, który miał gadający kij :D przeżyli.... a jeden zginął, ten którego Jellal zabił i teraz nie może sobie tego wybaczyć :( Schemat na którym opiera się Mashima nie pozwala mu nikogo zabić, bo on zapewnia mu taką popularność i nie opłaca mu się tego zmieniać. Troszkę sobie tego nie wyobrażam, by nagle wszyscy zaczęli ginąc :) w końcu to nie G. R. R. Martin :D
Tam, że zginął Simon to dla mnie nic nie znaczy. Nie był on nawet bohaterem drugoplanowym i nic nie wnosił do fabuły. Po prostu ja już jestem za stary na takie cukierkowe mangi, bez powagi i konsekwencji w działaniu. Dlatego po arcie Tartarus zakończę przygodę z FT, gdyż wiem, że nic ciekawego mnie nie spotka i nic nie zaskoczy. Pokazały to chociażby dwa ostatnie czapery z Wandy... Żebym może był 15 lat młodszy to bym nie zwracał na takie rzeczy uwagi, jednak no niestety nie jestem i wole poważniejsze klimaty.
Takie są tasiemce i wg mnie wiek nie ma tu większego znaczenia. Ja również nie jestem taki młody już, ale również wole obejrzeć coś poważniejszego :) Nie znoszę głupawych fabułek ze słodkimi idiotkami z dodatkiem ecchi.
To może polecisz coś w mroczniejszych klimatach, odrobiną dreszczyku i ciekawą fabułą? Death Note już widziałem i idealnie wpasowało się w mój gust. Elfen lied również byłby spoko, żeby nie płaczące i rozkrzyczane młode dziewoje.
Zapewne widziałeś o wiele więcej niż ja :) A Death Note jest oryginalne i trudno szukać czegoś podobnego. Tak na szybko mógłbym wymienić (pasującego do kategorii poważnych): Shinsekai Yori, Seirei no Moribito, Fate/Night, Natsume i Skip beat.
Ok dzięki, jednego tytułu nie widziałem, więc na pewno w chwili wolnego czasu nie omieszkam zobaczyć :)
Ciekawe którego :) Trudno ogląda się te tytuły i jedne może na samym początku odrzucić, a innego wciągnąć.
Fate/stay night i zero- widziałem. Spoko, ale troszeczkę jednak za baśniowe.
Shinseki Yori- ciekawy tytuł, ale potrzeba trochę cierpliwości.
Natsume Yuuij...- Spoko, ale jeszcze nie to.
Seirei no Moribito i Skip nie wdziłem jeszcze.
Ostatnio co w miarę przyciągnęło mój wzrok to: Ao No Exorcist i Shingeki no Kyojin. Więc polecam jeśli nie widziałeś, w co wątpię, bo oba tytuły dosyć znane.