Cóż, totalnie zaskoczył mnie ten serial. Nie spodziewałem się że będę robił sobie takie maratony z odcinkami...
Widzę na forum wiele opinii typu "1 >2". Mnie jest ciężko wybrać.
Pierwszy sezon miał świetny początek, ale pod koniec zaczął nieco nużyć. Do tego wiadomo było jak całość musi się skończyć.
Drugi sezon natomiast zaczął się nie bardzo... Tzn. po 2-3 odcinkach miałem obawy co do tego, jak to będzie się oglądać. Jednak wyszło to w sposób odwrotny do pierwszego, bowiem później było już tylko lepiej! I nie było wiadomo jak się zakończy historia.
Sezony się różnią i chwała twórcom za to! :D
Brak bliżej określonych bohaterów tak jak w 1? To dobrze! Gdyby było podobnie ludzie by narzekali na kalkę i brak pomysłów. A pomysły były.
Bo wiadomo, ten serial spaja różne historie które wydarzyły się naprawdę i dobrze im wychodzi tworzenie iluzji - wiarygodności historii. Serio. Np. czytasz ogłoszenie na stronie że gdzieś tam zginęło przypadkiem dwóch agentów FBI, a serial przedstawia ich drogę do tego zdarzenia :D Zacne.
Teraz kwestia UFO.
Po pierwsze: humor, często czarny :P
Po drugie: czasy w których było wiele historii o spotkaniach ze spodkami, więc przezabawnie wepchnęli to do serialu.
Po trzecie: w pierwszym sezonie także działy się dziwne rzeczy oraz był Malvo :) Taki nierealny...
Pozdrawiam. Czekam na 3 sezon!