Jak najbardziej polecam Fate/Zero. Anime naprawdę na poziomie, ogromnym plusem jest tutaj bardzo ciekawa fabuła zawierająca w sobie wątki historyczne. Wojna o Świętego Graala, no no, brawa dla twórców. Walki pomiędzy poszczególnymi postaciami są bardzo interesujące. Wszystko okrasza znakomita, klimatyczna muzyka. Szkoda tylko, że musimy czekać aż do kwietnia na drugi sezon......
Owszem... Anime ma genialna kreskę. Powiem nawet, że lepszą niż Fate/Stay Night. Dawno nie oglądałam anime, które by mnie tak wciągnęło. Siedziałam i z fascynacją oglądałam odcinki. ;33 Polecam w 100000%!
Podzielam waszą opinię w 100% .Bardzo fajnie i ciekawie prowadzona fabuła,dużo ciekawych wątków pobocznych,kapitalna oprawa audio jak i video (bardzo dobre efekty komputerowe i rewelacyjna kreska która bije na głowę grafike z serii pierwszej). Kolejny plus za nowe postacie będące sługami...Szczególnie ciekawą postacią jest Rider czyli Aleksander Wielki...Chociaż brakuje mi kilku dusz bohaterów z 1 sezonu zwłaszcza Archer'a i Ridera.
Jedynym minusem tej serii jest to że urwali go w połowie i trzeba czekać miesiąc jeszcze na kolejne odcinki....a chęć obejrzenia kolejnych odcinków jest niesamowicie wielka,zwłaszcza że od godziny 17 do teraz pooglądałem 13 odcinków bez większej przerwy. Tak jak i przedwczoraj od godziny 14 do godziny 4tej nad ranem pooglądałem 24 odcinki Fate/Stay Night.
No cóż zasłużone 9/10 dla tego anime.....1 punkt muszę odjąć za to że przerwali sezon w najlepszym sumie momencie i trzeba czekać tyle czasu na kontynuacje oraz to że mogło by być więcej walk :P .
Co tu więcej napisać.... anime jest cała lata świetlne przed amerykańskim kałem jaki leci obecnie szczególnie na Cartoon Network czy na Disney Channel oraz jest jednym z najlepszych japońskich serii animowanych jakie w ogóle powstały. Polecam,polecam,polecam i jeszcze raz polecam wszystkim,na pewno się nie zawiedziecie...ale będziecie tak samo wku*wieni, że trzeba czekać do kwietnia na ciąg dalszy :D