Jak wyżej, dzielcie się swymi przemyśleniami :3
Kurde pozytywnie sie zaskoczyłem oglądając 1 odcinek !!! Rewelacja ! Zero nudów ! Murzyn zajebisty. Wogole oopening na tle padającego miasta z ta muzyka to mistrzostwo ! Jeśli tak bedzie dalej to naprawdę bedzie bardzo dobrze. Promo 2 od inka rownież pokazuje ze bedzie na co cźekac ! Polecam!
popieram :) twórcy stworzyli ciekawą paczkę bohaterów, dobrze się to ogląda, tylko nie moge sie doczekac jak Chris sie zmieni, swietny bylby z niego ząbek, juz teraz nawet tak troche wyglada :) fajne te pływające zombie. podoba mi się także natychmiastowe rozłożenie akcji, która jak widać opierać się będzie równomiernie na walce z zombiakami jak i na walce/współpracy z innymi ludźmi
Alicia to głupia ci...
Czemu w serialach zawsze muszą wstawić taką tępotę co to wszystkich wpakuje a bagno.
A poza tym to w sumie bardzo niewiele się działo, ot ładny początek na tle płonącego miasta a potem nudne pogadanki na morzu.
Dobrze że mają chociaż jednego trzeźwo myślącego.
Początek bardzo mi się podobał, rozwinięcie wątku bombardowań miast przez ramię na początku kryzysu, kilka razy się to przewija w TWD, a tutaj jest pokazane oczami świadków, dla mnie świetne :)
nie jest jeszcze do końca wiadome, że osoby po drugiej stronie radia mają złe intencje, co nie zmienia faktu, że źle postąpiła nakierowując ich na siebie
Nie zauważyłem wątku więc powtarzam: Alicia już zadbała żeby nie było nudno od samego początku sezonu. Pierwszy dzień na oceanie a ona rozgłasza wszem i wobec: "Tak. Mamy wypasioną łódź i maszynkę do robienia wody pitnej, nasza pozycja to...". Dlatego nigdy w razie apokalipsy zombie nie pomogę żadnym nastolatkom. Pół biedy że Travis i Daniel zgadzają się z Strandem. Odcinek na samym początku (akcja na plaży) mi się nie spodobał ale potem było tylko lepiej
Szczególnie amerykańskim nastolatkom, ci polscy są jeszcze w miarę :)
Znaczy na przykład ja (:
Bardzo mi się podobał ten odcinek. Ciekawi mnie bardzo Strand. Zastanawiam się co zamierza zrobić. Daniel z odcinka na odcinek coraz bardziej imponuje mi. Cóż Alicia troszkę zdupiła z tymi informacjami o statku, przez co na następny odcinek zapowiada się mega i nie mogę się już doczekać ^^
Odcinek mi sie podobał szczególnie początek i końcówka Co do postaci w tym odcinku wnerwiał mnie Chris ale troche go rozumiem bo stracił matke i Alicia za zdradzenie ich pozycji na plus idzie Travis bo zgodził sie ze Strandem żeby zostawić tam ludzi bo łódź nie jest wielkości Titanica i nie mają zapasów jedzenie na 10 lat a na apokalipsie trzeba dbać o swoich zapasy jedzenie wody i przede wszystkim samego siebie a ci na wodzie mogli ich zabić i zabrać Abigail :G .Odcinek oceniam pozytywnie i nie moge sie doczekać 2 odcinka bo wygląda ze będzie sie działo
Ocena odcinka 7,5/10
Serial bardzo fajny ,ale ocena niska bo ludzie lubią się przyzwyczajać ,a moim zdaniem porównując pierwszy sezon TWD do 1 sezonu FTWD , jest bardzo duża rożnica na korzyść FTWD :) ( Moja osobista opinia ) Jeśli chodzi o sam odcinek chyba rozwiał on obawy krytyków filmwebowych ,że cały sezon będą pływać po oceanie i łowić ryby :D
Patrzę na moje oceny odcinków i tu
cały pierwszy sezon 10
sezon drugi? 5 i 3. Nie wiem czy po prostu minął mi hype na seriale czy serial jest w momencie farmy z drugiego sezonu twd.