PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800593}
7,7 11 tys. ocen
7,7 10 1 10502
6,4 7 krytyków
Final Space
powrót do forum serialu Final Space

na Netflix od wczoraj jest już dostępny, ja dla mię, po pierwszych 3 odcinkach to tak parodia różnych filmów itp, ale jak się ogląda to dla ludzi lubiących humor z nutko głupoty, świetna rozrywka by się odprężyć :P

ocenił(a) serial na 10
witold07

Mi sie podoba. Każda postać ma swój charakter. Cała historia trzyma się kupy i jest dość ciekawa. Serial mnie wciągnął. Fajne wstawki na początku każdego odcinka. Obejrzałem za 1 zamachem wszystkie odcinki.

witold07

Gdyby nie przeuroczy Mooncake aka Ciastuś porzuciła bym to chyba już gdzieś tak na drugim odcinku :P

użytkownik usunięty
witold07

A możesz powiedzieć jakie są motywy filmowe pokazane w Final Space bo ja żadnych nie widziałem.
W odcinku 3, jak Ciastuś walczył na scenie, to moim zdaniem było zaczerpane z Ricka i Mortyego, odcinka s03e02 jak Morty walczyl ale pewnie tylko tak myślę

użytkownik usunięty

Ale RiM to nie film

ocenił(a) serial na 9

Ta, zaczerpnięte z RiM. Odcinek RiM o którym piszesz, czyli 2 sezonu 3, nawiązywał do Mad Maxa. Sama walka na arenie w Final Space może być nawiązaniem do filmu "John Carter" ale nie musi bo ten film bo taki motyw przewija się w różnych tworach SF. Pewne jest tylko jedno, na 100% nie jest to zaczerpnięte z RiM.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

No dobra.
Nawiązanie było do filmu Star Wars: Nowa Nadzieja.
Jest filmik na YT "Final Space Tribute to Cinema" I tam sa wszystkie nawiązania

ocenił(a) serial na 9

Nawiązań do Gwiezdnych Wojen było dość dużo, w drugim sezonie na śnieżnej planecie na przykład.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Star Warsów jakoś nie oglądałem więc się nie znam ale popieram ta myśl że dużo było nawiązań.
Ta śnieżna planeta inspirowała się hoth.
Ogólnie to Lord Przywódca brał inspiracje z Dartha Vadera.
Jego żołnierze jako szturmowce Dartha.
I to że w 5 odc 1 sez był ten laser co powiększał wyrwę to tak było w Star Warsach Przebudzenie Mocy.
I mi się wydaje że jak ten Todd H Watson (Hushfluffles) który pracował w Happy Place w odc.2 to jego igła dzięki której generował sny to nawiązanie do Incepcji

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Wiele ludzi uważa że Final Space brał inspirację z Ricka i Morty'ego ale moim zdaniem żadnego nawiązania do tego serialu nie było.
No tylko że w odcinku 2 było ufo Ricka i tyle.