PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108606}

Firefly

2002 - 2003
8,1 16 tys. ocen
8,1 10 1 16063
8,6 10 krytyków
Firefly
powrót do forum serialu Firefly

Ludzie którzy są odpowiedzialni za wstrzymanie produkcji tego serialu pójdą prosto do piekła.

LordNeo

Do specjalnego rodzaju piekła.

ocenił(a) serial na 9
Arg

takiego z kastracja

hetzer

Z Łupieżcami z łupieżem we włosach, tych na głowie i w łonowych.

Arg

"Takiego dla pedofili i ludzi rozmawiających w kinie. Do specjalnego piekła." :)

ocenił(a) serial na 9
Arg

Amen. :)

LordNeo

Zgadzam się. Za "Firefly", "Space: Above and Beyond" i "Dark Skies" - ludzie, którzy zdecydowali o skasowaniu tych seriali pójdą do piekła.

ocenił(a) serial na 10
Christof20

Dorzuciłbym jeszcze "Ziemię 2" a tak poza tym zgadzam się w 100%.

ocenił(a) serial na 9
adamus0101

Kto tęskni za swoimi ulubionymi serialami, które jeszcze powinny trwać wejdźcie do tej grupy:
https://www.facebook.com/groups/31476523072/

ocenił(a) serial na 10
LordNeo

Właśnie sobie obejrzałem dla przypomnienia, dla odmiany z lektorem, przestrzegam wszystkich aby tego nie robili, nie wiem kto lektorowi pisał txt, ale facet był wyprany z umiejętności i poczucia humoru. W originale serial o niebo lepszy, skąd oni biorą tych tłumaczy, jak można brać pieniądze za taką fuszerkę.

ocenił(a) serial na 9
LordNeo

Co by to nie było, każdy serial się powinien w miarę kończyć.

p.s.
Poprawcie recenzje jest 15 odcinków nie 14

ocenił(a) serial na 10
AncientWizard

To prawda że lepiej zakończyć serial z godnością, a nie ciągnąć go na siłę latami dla kasy, ale tu potencjału do wykorzystania było jeszcze sporo, zdecydowanie go zmarnowano przedwcześnie kończąc.

ocenił(a) serial na 10
LordNeo

Przy "Dollhouse" Whedon też miał pecha i mu anulowali serial [ Ach, ten FOX ]. Tylko, że tam miał szansę odpowiednio poskładać wszystko 'do kupy' i zamknąć wszystkie wątki jak należy. Niby mamy film "Serenity", ale niestety odbiega on od oryginalnej serii - do tego jest trochę jak jazda na kolejce górskiej... Odziera serial z tajemnic i robi to nieudolnie. Naprawdę nie rozumiem co kierowało FOX'em przy podjęciu takiej decyzji [ kasacji ]. Możliwości przy takiej produkcji są wręcz nieograniczone - tyle wątków! "Firefly" dopiero się rozkręcał - nakreślał nam bohaterów - a zapadł w pamięć i serca wielu ludziom. Naprawdę przykre.

Był taki serial "Veronica Mars" - teraz na portalu Kickstarter fani mogli wpłacać pieniądze na reaktywacje przygód swojej ulubionej bohaterki, które zostały okrutnie przerwane. Zebrali ponad 4mld dolarów - twórcy zrobią fabularny film. Daje to szansę na powrót wielu produkcji - tylko czy to będzie to samo? Raczej nie...

http://gadzetomania.pl/2013/03/15/dzis-veronica-mars-jutro-firefly-pieniadze-zeb rane-w-sieci-szansa-na-kontynuacje-seriali - jest też o "Firefly" trochę.

Niech FOX płonie, tak samo SyFy [ nie lubię ich za to co zrobili ze Stargate ]!

ocenił(a) serial na 10
Spiff

Mnie się film podobał, dobra dawka humoru i niezłej akcji, lepsze to niż nic, szkoda mnie było Washa, ale z drugiej strony lepsze to niż wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Dzięki za link naprawdę, ciekawy pomysł z tym dofinansowaniem, obawiam się że w dłuższej mierze będzie się go nadużywać do naciągania widzów, ale do F i tak bym się dorzucił parę złotych.

ocenił(a) serial na 10
LordNeo

Mnie się też podobał - widziałem chyba z cztery razy - to, że napisałem parę niepochlebnych zdań nie przeczy temu, że jest to fajna produkcja [ po prostu gorsza niż serial - moim skromnym zdaniem ]. Do tego bardzo atrakcyjna wizualnie, zabawna + ma naprawdę parę interesujących motywów. Jednakże w moim odczuciu stracili tam po prostu to "coś" taką magię i specyfikę serialu, przyćmioną poprzez typowe kinowe chwyty. Widać, że śpieszyli się z wątkami i miejscami mam wrażenie, że w serialu [ gdyby go nie skasowano ] poprowadziliby to w lepszy sposób. No i brakuje mi tam czegoś z panami w niebieskich rękawiczkach... Może było więcej w komiksach? Nie wiem.

Co do "Kickstartera" to też kiedyś tak myślałem - znałem to głównie z gier wideo, gdzie twórcy próbują coś wydać. Stosowane raczej w ostateczności - wiadomo, że ciężko jest się przebić i upada przez to wiele fajnych projektów. Można przejrzeć dokładnie zamysł produkcji, a dodatkowo są różne bonusy w zależności od tego ile się wpłaci. Przy projekcie Veroniki Mars po prawej stronie są podane stawki i dobroci z tego płynące - od otrzymania kopii filmowej [ jak tylko wyjdzie ] po wystąpienie w filmie. Parę marnych groszy od wielu fanów może przerodzić się w coś naprawdę fajnego - na przekór wydawcom, stacjom etc. :-)

ocenił(a) serial na 9
Spiff

http://www.imdb.com/title/tt0303461/board/nest/212381268?ref_=tt_bd_1

Coś ja wynalazłem :)
SGU zjadły jak nic :/

ocenił(a) serial na 10
AncientWizard

Ja bym wolał jakby serial przywrócili. Film spoko, obejrze zapomne, natomiast jakby udało się zrobić serial to przynajmniej tak mi się wydaje zarobili by trochę kasy i mogli by nakręcić kolejny i kolejny sezon :D. Choć moźe nakręcą film a jak zarobią sporo to wezmąsię za film. No ale to wtedy 2 sezon Firefly by powstał za jakieś 6-7 lat to wtedy aktorzy będą umierać, kurde ten świat jest niesprawiedliwy

ocenił(a) serial na 8
Spiff

4 miliardy?? To nakręcą pewnie 20 filmów fabularnych i 2000 nowych odcinków...

ocenił(a) serial na 10
Grifter

Tysionc-piencet-sto-dziewiencet

ocenił(a) serial na 9
LordNeo

A może by jednak się dało go znowu przywrócić?

ocenił(a) serial na 9
AncientWizard

A kto oglądał film?

ocenił(a) serial na 8
AncientWizard

Ja oglądałem film też na dobrym poziomie. Powiem nawet że najpierw trzeba obejrzeć serial a potem dopiero film :)

ocenił(a) serial na 7
LordNeo

Oby cierpieli wiecznie