Ludzie którzy są odpowiedzialni za wstrzymanie produkcji tego serialu pójdą prosto do piekła.
Zgadzam się. Za "Firefly", "Space: Above and Beyond" i "Dark Skies" - ludzie, którzy zdecydowali o skasowaniu tych seriali pójdą do piekła.
Kto tęskni za swoimi ulubionymi serialami, które jeszcze powinny trwać wejdźcie do tej grupy:
https://www.facebook.com/groups/31476523072/
Właśnie sobie obejrzałem dla przypomnienia, dla odmiany z lektorem, przestrzegam wszystkich aby tego nie robili, nie wiem kto lektorowi pisał txt, ale facet był wyprany z umiejętności i poczucia humoru. W originale serial o niebo lepszy, skąd oni biorą tych tłumaczy, jak można brać pieniądze za taką fuszerkę.
Co by to nie było, każdy serial się powinien w miarę kończyć.
p.s.
Poprawcie recenzje jest 15 odcinków nie 14
To prawda że lepiej zakończyć serial z godnością, a nie ciągnąć go na siłę latami dla kasy, ale tu potencjału do wykorzystania było jeszcze sporo, zdecydowanie go zmarnowano przedwcześnie kończąc.
Przy "Dollhouse" Whedon też miał pecha i mu anulowali serial [ Ach, ten FOX ]. Tylko, że tam miał szansę odpowiednio poskładać wszystko 'do kupy' i zamknąć wszystkie wątki jak należy. Niby mamy film "Serenity", ale niestety odbiega on od oryginalnej serii - do tego jest trochę jak jazda na kolejce górskiej... Odziera serial z tajemnic i robi to nieudolnie. Naprawdę nie rozumiem co kierowało FOX'em przy podjęciu takiej decyzji [ kasacji ]. Możliwości przy takiej produkcji są wręcz nieograniczone - tyle wątków! "Firefly" dopiero się rozkręcał - nakreślał nam bohaterów - a zapadł w pamięć i serca wielu ludziom. Naprawdę przykre.
Był taki serial "Veronica Mars" - teraz na portalu Kickstarter fani mogli wpłacać pieniądze na reaktywacje przygód swojej ulubionej bohaterki, które zostały okrutnie przerwane. Zebrali ponad 4mld dolarów - twórcy zrobią fabularny film. Daje to szansę na powrót wielu produkcji - tylko czy to będzie to samo? Raczej nie...
http://gadzetomania.pl/2013/03/15/dzis-veronica-mars-jutro-firefly-pieniadze-zeb rane-w-sieci-szansa-na-kontynuacje-seriali - jest też o "Firefly" trochę.
Niech FOX płonie, tak samo SyFy [ nie lubię ich za to co zrobili ze Stargate ]!
Mnie się film podobał, dobra dawka humoru i niezłej akcji, lepsze to niż nic, szkoda mnie było Washa, ale z drugiej strony lepsze to niż wszyscy żyli długo i szczęśliwie.
Dzięki za link naprawdę, ciekawy pomysł z tym dofinansowaniem, obawiam się że w dłuższej mierze będzie się go nadużywać do naciągania widzów, ale do F i tak bym się dorzucił parę złotych.
Mnie się też podobał - widziałem chyba z cztery razy - to, że napisałem parę niepochlebnych zdań nie przeczy temu, że jest to fajna produkcja [ po prostu gorsza niż serial - moim skromnym zdaniem ]. Do tego bardzo atrakcyjna wizualnie, zabawna + ma naprawdę parę interesujących motywów. Jednakże w moim odczuciu stracili tam po prostu to "coś" taką magię i specyfikę serialu, przyćmioną poprzez typowe kinowe chwyty. Widać, że śpieszyli się z wątkami i miejscami mam wrażenie, że w serialu [ gdyby go nie skasowano ] poprowadziliby to w lepszy sposób. No i brakuje mi tam czegoś z panami w niebieskich rękawiczkach... Może było więcej w komiksach? Nie wiem.
Co do "Kickstartera" to też kiedyś tak myślałem - znałem to głównie z gier wideo, gdzie twórcy próbują coś wydać. Stosowane raczej w ostateczności - wiadomo, że ciężko jest się przebić i upada przez to wiele fajnych projektów. Można przejrzeć dokładnie zamysł produkcji, a dodatkowo są różne bonusy w zależności od tego ile się wpłaci. Przy projekcie Veroniki Mars po prawej stronie są podane stawki i dobroci z tego płynące - od otrzymania kopii filmowej [ jak tylko wyjdzie ] po wystąpienie w filmie. Parę marnych groszy od wielu fanów może przerodzić się w coś naprawdę fajnego - na przekór wydawcom, stacjom etc. :-)
http://www.imdb.com/title/tt0303461/board/nest/212381268?ref_=tt_bd_1
Coś ja wynalazłem :)
SGU zjadły jak nic :/
Ja bym wolał jakby serial przywrócili. Film spoko, obejrze zapomne, natomiast jakby udało się zrobić serial to przynajmniej tak mi się wydaje zarobili by trochę kasy i mogli by nakręcić kolejny i kolejny sezon :D. Choć moźe nakręcą film a jak zarobią sporo to wezmąsię za film. No ale to wtedy 2 sezon Firefly by powstał za jakieś 6-7 lat to wtedy aktorzy będą umierać, kurde ten świat jest niesprawiedliwy
4 miliardy?? To nakręcą pewnie 20 filmów fabularnych i 2000 nowych odcinków...
Ja oglądałem film też na dobrym poziomie. Powiem nawet że najpierw trzeba obejrzeć serial a potem dopiero film :)