PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45384
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Obcy jest mi Flasha świat. Sięgnąłem do zaledwie dwóch zeszytów, nie zażarło i odpuściłem.
Tak więc:

Kim jest Reverse Flash?
Kim jest Profesor Zoom?
O co chodzi z wątkiem z przyszłości w pierwszym odcinku ?
Czy Firestorm jest ważną postacią w świecie Flasha czy zostal wciągnięty z ogólnego universum
DC ?

logarine

Yo.
1-2) Profesor Zoom = Reverse Flash :)
Jest to jedna i ta sama osoba Zoom po prostu robi "na złość " Flashowi xP Jest to jego przydomek jako super złoczyńcy ( jak to brzmi, a nawet Profesor Zoom nie jest jego prawdziwym imieniem )
Reverse Flash -> znaczy po prostu Odwrócony Flash. I dlatego też jak zobaczysz Reverse Flash wygląda zupełnie jak Flash, z tym że zamiast mieć czerwony strój ma żółty, zamiast żółtej błyskawicy czerwoną -> która jest w dodatku odbiciem lustrzanym.
3) Nie wiem bo nie oglądałem serialu :) ( czekam aż skończy się cały sezon xD - nie lubię czekać koło tygodnia na kolejny odcinek T_T )
4) Trzy razy NIE xD Nie jest ważną, Nie był i Nie będzie :D Just kidding ^^
Ogólnie Firestorm nie występuje u boku Flasha w komiksie, co jedynie jest z nim w crossoverach ( jednym z najważniejszych jest chyba Blackest Night - gdzie razem z wszystkimi rodzajami "Kolor" Lanterów xD sieją rozróbę :)
Pozdro.

ocenił(a) serial na 7
logarine

1. Reverse Flash to lustrzane odbicie Flasha jeśli chodzi o moce (chodzi o negatywną speedforce) i jak Flash może ciągle przyspieszać (aż do poniżej jednego metra na attosekundę czyli 0,000.000.000.000.000.001 sekundy czyli 12 szybciej niż najmniejszy do zmierzenia przedział czasu w naszej czasoprzestrzeni) tak wsteczni Flashe robią to samo tylko będąc negatywem do tego co potrafi Barry czy też Wally, Jay i Bart.
Reverse Flashów było kilku, ale wszyscy bazują na tych samych umiejętnościach.
2. "Professor Zoom aka Eobard Thawne, to przybysz z 25 wieku, którego będąc psychofanem Flasha z XX wieku postanawia nim zostać, ale kieruje nim zżerająca go od środka ambicja, narcyzm, bezwzględność i agresja. To gość, który cofnął się w czasie by nie dopuścić po poczęcia swojego znienawidzonego brata. W pewnym momencie powtórzył proces, który dał Allenowi dostęp do Speedforce, upodobnił się za pomocą operacji plastycznej do swojego idola i za pomocą kosmicznej bieżni postanowił cofnąć się w czasie, by spotkać i współpracować z nim. Niestety, cofnął się do czasów, gdy Barry dawno już był martwy, dowiadując się z muzeum, że sam stanie się największym wrogiem Flasha, Profesorem Zoomem. To złamało go psychicznie do tego stopnia, że ubzdurał sobie, że sam jest Allenem i zaczął mordując i niszcząc w oznajmiać, że CentralCity zapomniało nim on jest. Na szczęście został pokonany przez innych speedsterów i doznając dalszych przemian psychicznych wraca do przyszłości.... po czym tworzy specjalny kostium, który daje mu dostęp do negatywnej SF dopóki ma go na sobie. Oczywiści ponownie porusza się w czasie i ponownie zostaje pokonany tym razem przez Barrego, którego od tej pory szczerze nienawidzi i kierując się chęcią zemsty, mając pełną wiedzę na temat życia szkarłatnego herosa cofa się w czasie, by samemu stać się Flashem.

Nie należy go mylić z Zoomem aka Hunterem Zolomonem, byłym przyjacielem Wallego Westa (3 Flasha), który w wyniku wieku tragicznych przeżyć i zostaniu kalegą, po tym jak dostał łomot od Grooda (po czym prosząc Westa o cofnięcie się w czasie i zapobieżenie jego nieszczęściu dostaje odmowę) postanawia doprowadzić do życiowej tragedii 3 Flasha, by ten wzorem swojego poprzednika (Allena, który wtedy był martwy) w ten sposób stanie się lepszym bohaterem (Allenowi zabito w dzieciństwie matkę). Nie wchodząc w szczegóły zamienia się w Zooma.

3. Chodzi o największy event w historii komiksów superbohaterskich i DC - Kryzys na Nieskończonych Ziemiach, który wtedy doprowadził do sporych zmian, w wielu przypadkach kompletnie restartując wiele wątków , czy łącząc kilka różnych uniwersów w jedno. Cały event zakończył się heroiczną postawą Barryego, który przyspieszył w nieskończoność i tym samym ginąc. To jedno z najważniejszych wydarzeń w historii komiksu, które ugruntowało pozycję Flasha jako najpotężniejszego bohatera DC.

4. Firestorm to ważna dla DC postać, która powstała na łamach komiksów o Flashu. Jest on połączeniem dwóch osobowości młodego Ronnie Raymonda i starszego profesora Martina Steina. Swoją karierę superbohatera zaczął od walki z Killer Frost, którą w serialu będzie....

andros88

Odnośnie 4) Nie mylisz przypadkiem Killer Frost z ---> Captain Cold ...
Captain Cold / Leonard Snart - jak najbardziej jest jednym z bad-ass w Flashu.
Jednak Killer Frost ( ogólna nazwa "ziomów" którzy posługiwali się mrozem, chociażby pierwsza -> Crystal Frost ) byli przeciwnikami Firestorma... i występowali w jego komiksach.. Jedno nie łączy się z drugim..
I mylisz się co do jego "debiutu / powstania" we Flashu...

ocenił(a) serial na 9
NanakiXIII

Obecnie w komiksach Caitlin Snow to Killer Frost.

BluRay2012

I to zapewne w.... New 52 / Prime Earth xD!
That some new crazy shiiiit :D
Ale mimo iż włącza ją to w grono Killer Frost's nie ma wciąż bezpośredniego związku z Fleshem... A Wciąż Firestorm x)
( Chociaż mogłem coś przeoczyć - "przeleciałem" tylko Prime Earth ^^ )
Jedyną ( jeśli mogę to tak nazwać xP ) "bezpośrednią historią" między tymi dwoma postaciami: Killer Frost ( aka Dr. Caitlin Snow ) a Flashem ( Barry Allenem ) są najnowsze komiksy Flasha - The Flash: Season Zero 2014. Które raczej typowo robione są na popularności serialu.
Pozdro.

ocenił(a) serial na 9
NanakiXIII

Ten komiks jest w uniwersum serialu. A co do Killer Frost i Flasha, to masz rację, nie mieli konfrontacji w komiksach. Ale mamy Firestorma i CW pracujące nad kolejnym serialem z DC. Może robią serial z Firesrormem i tam właśnie Caitlin stanie się Killer Frost. Wszystko jest możliwe.

BluRay2012

Hmm no tak :) Byłoby całkiem ciekawie :D
Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się że DC w końcu zaczęło rozwijać swoje postacie ( chodzi mi o ekranizacje ),
Gdyż do tej pory mieliśmy głównie Marvela :)
Pozdrawiam.

andros88

Co do 3.. Polecam obejrzenie "Justice League: The Flashpoint Paradox". Szczególnie końcówkę. Może nieco inne światło rzucić na sytuację.
Mogę gdybać, więc gdybam nad dalszą (bardzo pewnie odległą fabułą). Thawn i Allen cofną się w czasie (podobnie jak dwóch Allenów w JL). Być może Allen w jakiś sposób wpadnie na pomysł, że osiągając odpowiednią prędkość może zakrzywić czas i się cofnąć, dzięki czemu dowiedzieć się i/lub uratować matkę. Thawn się o tym dowie i będzie chciał mu zrobić (a jakże by inaczej!) przeszkodzić.
W przeszłości dojdzie między nimi do konfrontacji - pamiętacie te czerwone i żółte smugi? Reverse Flash ma strój żółtego koloru. I pewnie coś przekona Allena, że nie może zmienić czasu (tytułowy paradoks w JL, jak i część zakończenia o którym wspomniałem) i zamiast tego uratuje sam siebie, tzn małego Allena. Zaś to Thawn zabije jego matkę.

Hmmm...jest w tym sens?

ocenił(a) serial na 10
mac_m

Tyle że w serialu to Zoom ratuje Allena. Barrego przenosi żółta smuga a nie czerwona. To jest dość ciekawe bo wychodzi na to że Barry zabija swoją matkę i pewnie profesorek jest Flashem z przyszłości a jeżeli Wells jest naprawdę Barrym to zastanawia mnie co się stało że się zmienił.

ocenił(a) serial na 8
crashwin

Czerwone smugi są od Zooma :P Flash ma czerwony kostium i żółte błyskawice, Zoom odwrotnie.

ocenił(a) serial na 10
Cinderblox

Właśnie się dzisiaj dowiedziałem pod innym tematem. Myślałem że smugi są od kolorów kostiumów.