1. Czy zakończenie 1 sezonu się w jakiś sposób zapętli? Chodzi mi o to , że cokolwiek się wydarzy w kolejnych odcinkach/sezonach i tak nie powstrzyma RF od ponownego nawiedzenia Barrego w jego osi czasu, która obserwujemy w serialu? Tylko jak Barry go teraz pokona skoro Eddy już raz się poświęcił? Czy po prostu będzie szybszy :D?
2. Czy macie wrażenie, że 2 sezon miesza granice między definicją prequela i sequela? W drugim sezonie dostajemy origin story RF oraz wytłumaczenie, że Barry jest odpowiedzialny(a przynajmniej jego osoba) za całe zło w pierwszym sezonie, ale te wydarzenia są już "przeszłością" więc czy zostaną one powtórzone kiedy RF ponownie pojawi się w serialu? Czy Wells zostanie ponownie opętany ;p?
3. Dlaczego Barry jest zawsze wolniejszy od swoich przeciwników? W ich osi czasu nie mogą oni pokonać Barrego ponieważ jest on zbyt doświadczony/zbyt szybki dla nich? Dlatego cofają się w czasie by pokonać słabszego Flasha. Czy Flash z przeszłości nie mógłby pokonać swoich wrogów zanim oni staną się speedsterami?
4. Z kim walczy Flash z przyszłości jeśli RF lub Zoom są na earth1&2?
5. pytanie do fanów i znawców komiksów: Ile lat żyje Flash(barry allen)? Czy w którejś z licznych serii komiksów RF lub Zoom zostają ostatecznie pokonani? Wiem, że mógłbym przeczytać wiki(pewnie już to zrobiłem), ale te informacje wyleciały mi z głowy ponieważ historia któregokolwiek z bohaterów jest po prostu plastyczna jak ciasto i każdy pisarz zabija/wskrzesza herosa poprzez szereg kosmicznych sił itp. Za to można kochać lub nienawidzić komiksy.
6. Myślicie, że CW stworzy seriale, które będą się przeplatać przez dziesiątki lat i zyskają światową dominację w sferze seriali?
7. Dla mnie zakończenie 1 sezonu jest spekulacja autorow jak moglaby sie zakonczyc dlugowieczna walka Flasha z RF. Jednakze ona sie chyba nigdy nie zakonczy poniewaz RF juz zostal wskrzeszony. Czy Ci bohaterowie sa skazani na siebie? Wszystko musi miec swoj balans i przeciwwage.
W mojej wypowiedzi jest wiele chaosu(tak jak to bywa z podróżami w czasie), ale mam nadzieję że zamieścicie tutaj warte uwagi przypuszczenia co może nas czekać w kolejnych epizodach.
1. Jak było widać w jednym z ostatnich odcinków, gdy spróbowali zmienić czas (zamknęli RF zamiast wysłać do przyszłości) to wszystko zaczęło się pieprzyć. Barry go pokonuje w momencie gdy Eddie się poświeca. Ten RF którego widzieliśmy jeszcze "nie wie" że został wymazany.
2. Patrz wyżej ^. Dla RF którego ostatnio widzieliśmy pierwszy sezon się jeszcze nie wydarzył, bo to jest jego przyszłość.
3. Barry jest wolniejszy, bo gdyby był szybszy nie byłoby rzadnych ciekawych histori :D
4. Nie rozumiem. Earth 1 to pierwotna rzeczywistość.
5. Nie czytałem wiele komiksów, jednak Barry umiera podczas Crisis on Infinite Earths. Potem zmartwychwstaje dzięki speed force. Jakiś czarny Flash jest, ale nie pamietam o co chodziło, bo czytałem to dawno temu :D Ale chodzi o to że umiera, i zmartwychwstaje. :D
6.Nie, seriale CW ssą na potęgę :D Jeśli już ktos ma dominować w sferze seriali to Netflix z Marvelem (patrz DD i JJ )
7. RF nie został wskrzeszony w serialu w zasadzie. Ale jeśli chodzi o komiksy to tak, RF jest nieśmiertelny. Dopóki istnieje Flash i generuje Speed Force dotąd będzie istniał RF, są oni połączeni.