Mam pewne obawy czy zbyt nie skondensuja głównej fabuły. Arrow ma 23 odcinki na serię i jest to
akurat. Zdarzało się może z raz czy dwa ze odcinek był dość nudny ale według mnie 13 odcinków to
zbyt mało.
Pewnie sprawdzają czy nam się spodoba. Jeśli oglądalność będzie wysoka to pewnie dadzą więcej odcinków. Ale pamiętajmy, że w Arrow są retrospekcje.
Arrow na początku tez miał polowe odcinków ale po emisji kilku dostali pozwolenie na 23 to samo może być z Flash'em(i pewnie tak bedzie bo to ten sam swiat, goscinne wystepy itp))...osobiście wolałbym 13 mocno dopieszczonych niż 23(gdzie co któryś przynudza : 10ty sezon Smallville się kłania) ale kto wie może będzie moc na pełen sezon(po zwiastunie jestem dobrej mysli) ;D
Robią to dlatego, że mają seriale zaplanowane na midseasony ; ''Beauty and the Beast(2012)''; ''Hart Of Dixie"; ''iZombie"; ''The Messengers" i muszą je zrealizować. ,,The Flash" będzie mieć 13 odcinków i premiera odbędzie się w pażdzierniku. Tak podaje h a t a k. p l (pisać bez spacji między literami).
Dokładnie, jest wiele seriali na mid-season. Poza tym lepiej żeby odcinków było mniej, ale żeby serial trzymał poziom. Dla przykładu podam Agentów Tarczycy, gdzie sezon trwa 22 odcinki, a jest tyle zapychaczy że można byłoby to skompresować do 8.
obstawiał bym budżet - Flasz na pewno potrzebuje więcej CGI, a Arrow przynajmniej początek charakteryzowała umowna realność i praktyczne efekty