Osobiscie po przeczytaniu ksiazek na temat Forsta bardzo chcialem zeby powstal serial ale patrzac na ten zwiastun uwazam ze to moze byc kolejna niezla klapa w polskiej kinematografii ... Wiadomo ze ksiazki nie da sie calkiem przeniesc na ekran ale na pewno jesli cos jest dobre to wypadalo by do tego wybrac odpowiednich ludzi, jesli o Pana Szyca chodzi to mieszane mam uczucia, reszta obsady tez nie tak do konca ale jest ok... Licze na to ze nie spartola tego jak nie jednej adaptacji bo historia jest swietna, na pewno znacznie wg.mnie lepsza niz "Behawiorysta" ktory powstal wczesniej....moze wyciagna jakiejs konsekwencje... Licze ze chociaz w polowie serial bedzie tak dobry jak ksiazka ktora jest swietna!!
Behawiorysty nie oglądałam, ale mam wrażenie że schrzanili Forsta to za mało powiedziane. Jestem na 4 odcinku i jakoś zmęczę do końca.
Aż nie wiem co napisać ale kompletnie nie tego się spodziewałam.
Całkowicie inna historia niż w książkach, chociaż jest kilka elementów wspólnych. Wydaje mi się, że oprócz inspiracji pierwszymi dwiema częściami Forsta, scenarzysta dołożył jeszcze ostatnią 8.