PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10079162}

Fred i Rose West: Brytyjski horror

Fred and Rose West: A British Horror Story
2025
6,5 445  ocen
6,5 10 1 445
Fred i Rose West: Brytyjski horror
powrót do forum serialu Fred i Rose West: Brytyjski horror

Dokument mi się podobał, ale brakuje mi poruszenia takich wątków jak:

czy któreś z dzieci zostało przesłuchane? Co powiedzieli? Czy sąsiedzi nie słyszeli krzyków ofiar dochodzących z domu? Nie widzieli zakopywania ciał? Kim byli mezczyzni, którzy sypiali z Rose, czy byli przesłuchani? W jaki sposób zarabiali na życie Rose i Fred skoro mogli utrzymać siebie i tyle dzieci? Jedynie z wynajmowania pokojów? Co się teraz dzieje z Rose? Nie było apelacji?

Można było dopowiedzieć znacznie więcej....

missprophet

Całkowicie się zgadzam, brakło jednych z bardziej kluczowych elementów czyli właśnie ewentualnych zeznań dzieci. Było ich wiele, w momencie procesu bodajże 8 jeśli dobrze obliczyłam (byłą mowa o 10 ale dwójkę zabili). Dzieci te musiały być oczywiscie w przeróżnym wieku ale chociaż część z nich była w wieku co najmniej nastoletnim, tak że mogliby zeznawać jako świadkowie. W szczególności biorąc pod uwagę fakt, że to dzięki skargom dzieci cała ta sprawa wyszła na jaw. Jestem świeżo po seansie więc zaraz poszukam innych informacji na ten temat, może gdzieś w odmętach internetu coś się znajdzie, coś czego nie mogli/nie chcieli pokazać w serialu. Drugą ciekawą kwestią są klienci żony, ale akurat tu jest bardziej prawdopodobne, że mogli nie wiedzieć nic o morderstwach, ponieważ przychodzili tam tylko w wiadomym celu, żeby zaspokoić chore fantazje Freda lub ich dwójki. Może był jakiś związek ale mogło go też nie być.

ocenił(a) serial na 7
Daria_Szarek

Co do dzieci to oni mieli już tylko dwoje najmłodszych pod opieką ,resztę im odebrali, więc może nie byli świadomi tego wszystkiego .Jedna dziewczynka zeznawała że ojciec ją molestował ale czytałam ,że wszystkie dzieci były bite i molestowane ,nie wiem czemu już wcześniej dogłębnie nie zajęli się tą rodziną.A co do sąsiadów to wypowiada się sąsiadka ta blondynka ,że ją nic nie obchodziło i ona się nie wtrącała ,super naprawdę .Mogłabym zwalić winę na tamte czasy , że
była obojętność czy złe traktowanie dzieci ale w sumie teraz nie jest lepiej .Ogólnie się zgadzam ,że z tej historii można było wyciągnąć dużo więcej ,niż to co dostaliśmy .

missprophet

jedyne wyjaśnienie braku tego wszystkiego to brak istotnych informacji z ich strony, ale i tak powinno to być wspomniane w serialu (chyba że przeoczyłem ten moment).

zamiast dowiedzieć się czegoś ciekawego o tej zbrodni, dowiedziałem się więcej o uczuciach rodzin ofiar niż o samej sprawie. ten miniserial to co najwyżej relacja z przesłuchania podejrzanych i ułożenie postępu śledztwa na osi czasu. ja osobiście jestem trochę zawiedziony, już więcej o tej sprawie można się dowiedzieć na angielskiej wikipedii