Witam wszystkich fanów Głowy rodziny.
Od jakiegoś czasu chodzi mi po .... głowie pomysł na zrobienie polskiego serialu WZOROWANEGO na Paniej Familijnym. Mam pare pomysłów odnośnie scenariusza postaci itp. natomiast problem jest ze zrobieniem do tego jakiejs animacji (na przykladzie "włatcuf much" widac ze przyda sie ktos kto kojarzy jakies programy graficzne....). No nic czekam na odpowiedzi.
i o zrobisz jako scenariusz? animowanych "kiepskich"? Nie wyjdzie to dobrze...
za kiepskimy nie przepadam ...nie chodzi mi tez o przeniesienie wszystkich postaci z familijnego na grunt polski . Ale nasz cudowny kraj z całą swoją obyczajowo-polityczno-kulturalną otoczką aż prosi się o Inteligentny komentarz. Jako wyjściową traktowałem na poczatku historie zycia grupy studentów. ale wszystko mi sie jeszcze kształtuje.
niezły pomysł ale jak to zrobić? Co do programu jak znasz się trochę to TOOM BOOM STUDIO (powstało w nim np. Piękna i Bestia 2 więc program OK)
Jak by co polecam jeszcze Anime Studio. Jak by co ja jestem podszkolony w tym programie ale gówno ci wyjdzie
Powiem ci tak... Staraj sie te pomysly przelewac na papier i zauwazysz ,ze za pare dni wena sie skonczy. No do takiego przedsiewziecia potrzebujesz grupe kumajacych sie specow od grafiki i samo tworzenie tego jest zmudne oraz sie szybko nudzi mimo fajnej fabuly bo to to kazdy moze wymyslec ``ale robic to nie ma komu`` (bardzo madry tekst zapodalem z ``Swiat wedlug kiepskich``)
W kazdym badz razie zycze powodzenia jezeli masz ogromnie silna wole i checi do tego :)
polacy nieumią nic zrobić przynajmniej w połowie tak dobrego jak amerykanie np,
futurama, family guy, south park... np włatcy much w porównaniu do tego to hehehehe
"(...) w porównaniu do tego to hehehehe" ?? Nawet się dziewczyno wypowiedzieć nie umiesz, nie uwzględniając fakt, że nie masz gustu co do filmów :)
Polecam Flasha do tworzenia animacji, ale ostrzegam, że to przesrana robota. Sam robię tego typu serial i mimo bardzo prostej grafiki animacja tego to koszmar. Poza tym zrobić dobry scenariusz to też wbrew pozorom ciężka sprawa. I odradzam robienie "polskiego Family Guy". Jak już to lepiej zrobić coś oryginalnego i w 100% swojego.