PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94457}

Głowa rodziny

Family Guy
1999 -
8,0 69 tys. ocen
8,0 10 1 68915
8,0 23 krytyków
Głowa rodziny
powrót do forum serialu Głowa rodziny

Uwielbiam tych pierwszych, nienawidzę drugich. Simpsonowie są zabawni, mają wady, ale
ich humor nie polega na sprośnych żartach, debilnych komentarzach no i ma jakiś przekaz. A
w tych drugich mamy tylko jakiegoś kretyna Petera, który jest takim idiotą, że serial też
idiocieje.

użytkownik usunięty
weekendowy_filmowiec

Jeżeli nie umiesz zauważyć przekazu jaki ma prawie każdy z odcinków, a który praktycznie jest wykrzyczany poprzez przerysowanie postaci właśnie, to nie powinieneś komentować tego serialu. Wielu ludzi krytykuje go właśnie za to, że twórca propaguje swoje poglądy w serialu. Sprośne żarty i debilne komentarze nie są całością tego serialu (chociaż faktycznie jeżeli przeszkadza ci humor tego rodzaju, to radzę jednak odpuścić sobie serial), jest tam masa zarówno absurdalnych, irracjonalnych gagów, przerywników i referencji kulturowych lub politycznych, jak też zwykłego kreskówkowego humoru. Peter jest celowo przedstawiony w ten sposób, żeby uwydatnić wady amerykańskiego społeczeństwa (czytaj: idiotyczne zachowania właśnie). Jeżeli zaś chodzi o poziom smaku to pomimo konwencji "kreskówki dla dorosłych" jest i tak o wiele wyżej niż np. Southpark (nie mówię, że jest zły, tylko, że gagi tam są momentami dużo bardziej niesmaczne).

ocenił(a) serial na 8
weekendowy_filmowiec

Otoż Faily guy jest odzwiercieleniem zycia w Ameryce, jest wysmiewaniem samych siebie,amerykanskiego spoleczenstwa, tam jest sama prawda zawarta, polecam obejrzec Ci setny jubileuszowy odcinek,tam masz wszystko wytlumaczone. Mozemy nie rozumiec niektorych zartow bo sa zartami sytuacyjnymi, np. z czego sie w tamtym czasie smieja amerykanie, sporo takich bylo, sporo odnosnikow do tamtejszych seriali z FOX, ktorego wiekszosc polakow nie posiada (nie chodzi mi o fox life). Mnie z kolei nie podchodza w ogole simpsonowie.

ocenił(a) serial na 1
JohnBVB

Oglądałem 100 odcinek, i tam ludzie mówili, że nie polecaliby nikomu tego serialu.To albo Amerykanie nie mają poczucia humoru, dystansu do siebie, albo nie uważają tego serialu za śmieszny. Tyle że Family Guy robi z Amerykanów idiotów, a Simpsonowie nie dość, że śmieszą, parodiują mieszkańców w bardziej ludzki sposób.

ocenił(a) serial na 8
weekendowy_filmowiec

Tylko ze narzekanie przez tamtych ludzi tez ma przedstawic fakt ze ludziom sie nie podoba mimo ze zdaja sobie sprawe ze sa tam sceny zycia codziennego. Przeciez nie dali by samych krytykujacych ludzi do takiego odcinka... poza tym nie jestem pewien czy niektorzy wypowiadajacy sie ludzie nie worza tego serialu.
Polowa ma dystans i sie smieje polowa nie ma i uwaza ze to glupie, tak samo jak siedzisz ze znajomymi i zaczynaja sie zarty na Twoj temat, slabosci czlowieka przedstawione w smieszny sposob, albo sie smiejesz ze wszystkimi, bo wiesz jak jest, albo strzelacsz focha, albo nie zdajac sobie sprawy ze swojeo codziennego zachowania albo oklamujac samego siebie. Z boku lepiej ocenic kogos niz, samemu siebie :)