PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94457}

Głowa rodziny

Family Guy
1999 -
8,0 69 tys. ocen
8,0 10 1 68915
8,0 23 krytyków
Głowa rodziny
powrót do forum serialu Głowa rodziny

to głowa rodziny jest żałosną podrubą simpsonów której nie warto oglodać. żadna pseudo kreskówka nie przebije simpsonów i tyle

ocenił(a) serial na 5
mrPARADOKS

simpsonów nie oglądałem.

aczkolwiek fakt, family guy jest dla mnie nudny jak flaki z olejem. dziwie się ludziom, których to śmieszy.

jesli chodzi o serial to przez postac tego family guya ma on naśmiewać się ze stereotypowej mentalności amerykanów. Może dlatego mnie to nie kręci, bo z ameryką mam niewiele wspolnego...

ogólnie jak to oglądam to podcinam sobie żyły z nudów.

z prześmiewczych produkcji najlepszy jest dla mnie south park :)

ocenił(a) serial na 10
mrPARADOKS

Następny troll, który nie posiada wiedzy, a klepie bzdury.
Za obie produkcje odpowiadają Ci sami twórcy. Po za tym Family Guy jest dużo bardziej absurdalna i odcinki są bardziej bekowe.
Nie chce was obrażać ale różnica między simsponami a głową rodziny jest taka sama jak saturn i media markt. Nie wiem czy to tępota, czy to brak wiadomośći, ale za reżyserie i scneariusze, a także produkcje Futuramy, Simpsonów, Family Guy oraz Johnego Bravo brali się Ci sami ludzie. Ci sami są ich twórcami. zrobiono dwie wersje podobnego tematu simpson/głowa rodziny opierając się momentami na tych samych wątkach.

oto niektórzy reżyserowie i scenarzyści, obu kreskówek. :

Peter Shin
Pete Michels
Dan Povenmire
Sarah Frost
James Purdum
Dominic Polcino ( jeden z najwazniejszych)
Cyndi Tang-Loveland
Seth Kearsley
Neil Affleck
John Holmquist
Michael Wolf
John Bush
Robert Renzetti
czy chociażby Dennis Snee, który zrobił jeden specjalnie odcinek Family Guya
i tak dalej. Nawet juz mi się nie chce wymieniać tych samych ludzi od animacji czy producentów, bo szkoda mi na was czasu. Przypominam że simpsonowie są z 89, a Family Guy 99, rozumiem, że trudno wpaść, że twórcy postanowili odświeżyć i zmienić temat dodając wiecej jeszcz od siebie, ale tych FANÓW oczywiście się nie przekona. Rzekłem.

Dodatkowo link pokazujący, że są to pokrewne produkcje i umieszczają się wzajemnie w swoich odcinkach
http://www.joemonster.org/filmy/5585/Family-Guy--kontra-Simp...

ocenił(a) serial na 10
Redgard

Następnym razem zamiast jeździć po jakiejś produkcji zasięgnijcie informacji. Pzdrooo:D I idiotyczne jest to co robicie, czyli skreślanie jednej kreskówki względem drugiej. Dla mnie zarówno simpsonowie, family guy i SP mają zarówno dobre odcinki jak i suchary.

ocenił(a) serial na 8
Redgard

Dokładnie! pamiętam scenę w Simpsonach... koleś skacze z klifu "Oddajcie nam Futurame!" Czy coś takiego :P zresztą oddali :D //Redgard filmik dobry... i nie dziwie się czemu ta scena nie trafiła do TV^^

Redgard

The Simpsons ma na celu wpajanie dzieciom wartości partii demokratów, nabijając się na okrągło z stereotypowych amerykanów, ucząc o tolerancji i globalnym ociepleniu Family Guy ma natomiast na celu czystą rozrywkę i nabijają się ze wszystkich jak leci, w tym również z homoseksualistów, czarnych, imigrantów i żydów co nigdy by nie przeszło w simpsonach. Ciekawe, więc że robią to ci sami ludzie, ale tak właśnie jest.

ocenił(a) serial na 9
hkmp57

Fragment Simpsonów:
O nie, czarny to najpodlejszy kolor! Wybacz, stary <zwrot do czarnoskórego, siedzącego obok (zdanie wypowiedziane przez białego :P)> Nie, Simpsons są caaałkowiicie poprawne polityczne, yhym!

MiszoZawodowiec

The simpsons powstało po to by szerzyć tolerancję, poprawność polityczną i walkę z globalnym ociepleniem, a ten dowcip pewnie miał na celu pokazanie, że wciąż wielu ludzi jest nietolerancyjnych. Oglądaj czasem ze zrozumieniem.

ocenił(a) serial na 9
hkmp57

Nie zachowuj się jak polonista i nie szukaj głębszego sensu w wypowiedzi, która głębszego sensu nie ma - ta fraza miała tylko rozśmieszyć Widza swoim "czarnym humorem" ;]. Sam i Simpsonów, i Family Guya lubię, ale głoszenie, że te kreskówki szerzą głębię mnie.. wybacz, trochę rozśmiesza.

ocenił(a) serial na 9
mrPARADOKS

Pseudo kreskówka? WTF?

ocenił(a) serial na 8
mrPARADOKS

Jak ci się nie podoba to nie "OGLODAJ" tej "PODRUBY", na twoim miejscu zainteresowałbym się czymś takim : http://superkid.pl/pl/dla-dzieci/nauka-liter-i-liczb-dla-dzieci/poznajemy-litery -alfabetu

ocenił(a) serial na 10
mrPARADOKS

Simsony nie sięgają do kolan Family Guy

ocenił(a) serial na 5
mrPARADOKS

bo taka jest prawda. nawet nie tyle podróba, po prostu poruszają podobną tematykę. mimo to wczesne sezony są całkiem zabawne, ale ostatnio niestety jest strasznie cienko ;/

stonedfish

Dla mnie South Park jest prymitywny i przechodzi zbyt daleko pewnych granic. FG jest bardzo inteligentna parodia przede wszystkim Ameryki, jezeli ktos tak nie uwaza to radze poczytac o Amerykanskiej kulturze, albo wybrac sie na filologie.

ocenił(a) serial na 9
mrPARADOKS

The Simpsons jest fajne, ale raczej dla dzieci. Wole Family Guya, bo jest smieszniejszy i bardziej kontrowersyjny. A zarazem glupszy, co czyni go bardziej oryginalnym i niepowtarzalnym :D Tylko South Park sie moze z nim rownac :)