PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565538}
7,1 3,7 tys. ocen
7,1 10 1 3745
4,7 3 krytyków
Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead
powrót do forum serialu Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead

anime skierowane do męskiej grupy odbiorców z rewelacyjna kreska i mnóstwem przemocy, akcji, krwi i etchi czyli wszystko co w anime najlepsze ;] Polecam z czystym sumieniem i czekam na 2 sezon

ocenił(a) serial na 9
m13k0

Pozwolę sobie także napisać komentarz tutaj.
Naprawdę wspaniała kreska oraz całkiem fajne utworki. Strasznie dużo tu akcji i to jest bardzo dobre, ale już myślałem że żadnego ciekawszego rozwoju akcji nie będzie, a mianowicie mam na myśli że będą tylko uciekać (i tak bez końca), ale są momenty gdzie naprawdę robi się fajnie i ciekawie. Dziwota że ta produkcja nie ma w sobie gatunku Komedia, bo naprawdę jest z czego się pośmiać, ale dziwnie się ogląda anime o takiej tematyce z tak wyeksponowanym Ecchi... Dzięki temu Ecchi produkcja robi się bardziej komiczna niż poważna, ale to raczej nie odbija się na odbiorze, wręcz ogląda się to przyjemnie bez znużenia.
Potrafię przyjąć wszystko co mija się z rzeczywistością (cóż oglądam anime bo raczej tylko tutaj mogę obejrzeć niesamowite rzeczy które w świecie realnym są nie spotykane), ale raczej nie przemówi do mnie to, że kobiece piersi są szybsze niż wystrzelony pocisk. Są rzeczy które zaskakują i nie często można spotkać je w innych produkcjach, ale to przebiło wszystko. Ocenka jest jaka jest i gorąco polecam. Naprawdę dobre anime.
A tak na uboczu... Ta OVA.... Kto to wymyślił... Fakt jest śmieszna i to aż za bardzo, ale taki pomysł też dziwnie się prezentuje jak na taką produkcję i co by nie było mnóstwo Ecchi ! Ta OVA raczej jest dla odbicia od reszty. Zero zombie tylko troszeczkę lekkiej erotyki... No może za mocno powiedziane, ale nieźle się tam zabawiają xD
Btw. Gruby wymiata i to bez dwóch zdań ! xD (od początku pisałem mu scenariusz śmierci =P)

ocenił(a) serial na 10
biro85

Połączenie twórczości Romero i anime, miodzio:3

ocenił(a) serial na 9
biro85

Szkoda tylko, że to już koniec. Przydałby się drugi sezon. :(

ocenił(a) serial na 8
m13k0

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że anime jest dla męskiej grupy, moja dziewczyna czytała jeden z tomów mangi, który posiadam, i była zadowolona. Swoją drogą bardziej polecam czytanie mangi, jest bardziej klimatyczna, krwawa i trzymająca w napięciu. W serialu nie uświadczyłem aż takich emocji jak przy czytaniu, zupełnie inne przeżycie ;)

ocenił(a) serial na 7
m13k0

Zabawna historyjka. Przez te kolorowe obrazki i słodkie utwory trochę słabo wyczuwalny klimat wszechobecnej apokalipsy trochę szkoda bo obejrzałbym anime w takim klimacie a tak mamy śmierć, zombie, poczucie bezradności w ginącym świecie ... 'Takagi jakie masz duże cycki' [6 epizod balansował na krawędzi ;)]. Generalnie przyjemnie się oglądało, chyba dobrze że jest tak mało odcinków bo szybko zaczęło by się robić wtórnie.

m13k0

dla męskiej grupy odbiorców? Pfff... przed chwilą skończyłam sezon i nie mogę doczekać się 2go! Swoją drogą, czy ktoś wie kiedy wyjdzie?

ocenił(a) serial na 8
martynique_90

Zgadzam się, oglądam to anime, kto powiedział, że to tylko facetów?! Uwielbiam krwawe walki, zombie itp. A co do ecchi - ja go szczerze prawie nie zauważam...

ocenił(a) serial na 9
sallie...

Ja tak samo w sumie nic nie zauważyłem, więc raczej do ecchi bym nie zaliczał, co nie zmienia faktu, że jest świetnym anime z mega poczuciem humoru! :D

ocenił(a) serial na 5
m13k0

Mi niestety średnio przypadło do gustu i nie dlatego, że to ecchi, bo to mi akurat nie przeszkadza. Chociaż osobiście dziwią mnie fani tego a także hentai, w końcu podniecać się rysowanymi paniami trochę nietypowe :P ale kto co lubi. Szczerze mówiąc dotrwałam tylko do połowy sezonu, najzwyczajniej mnie nudziło, bohaterowie nie przypadli do gustu jakoś specjalnie, no i to denne rozwiązanie ze ślepotą zombie, co reagują na hałas. I tak wystarczyło puknąć to się zlatywały (pierwsze odcinki) a potem przed szkołą bohaterki darły się wniebogłosy a one po prostu kołysały się obok jak zahipnotyzowane. Rzadko czepiam się logicznych błędów, ale tak bijące po oczu mnie odrzucały. Zawiodłam się, bo uwielbiam tematykę zombie i taką kreskę. stawiam 5 właśnie za to :)

ocenił(a) serial na 7
m13k0

Highschool of dead bardzo mi się podobało, kreska stoi na bardzo wysokim poziomie, dużo akacji, sporo przyzwoitego ecchi... Jedno mnie tylko boli, jednego mi żal, wątku miłosnego nie doprowadzili do końca, i nie wiadomo, którą w końcu wybrał Katoshi.

ocenił(a) serial na 9
Nilred

Przecież to jest oczywiste, że Saeko <3