Polecam anima extra warta uwagi kto się ze mną zgadza niech się dopisze
zapowiada się rewelacyjnie, pierwszy odcinek totalnie miażdżył klimatem i grą emocjami. Drugi może troche mniej udany ale i tak dobry. No i ujęcia fanservice'owe pantsu tez przypadaja do gustu:D Ale Akira, z ocena jeszcze bym się wstrzymał, przecież to dopiero początek seri...i;)
Po obejrzeniu pierwszych 4 odcinków jestem niesamowicie ciekawy jak potoczy się cała akcja, mam nadzieje że utrzymają tempo do końca. Chciałbym również zwrócić uwagę na świetny OP tegoż oto anime:)
Właśnie, wie ktoś może czy seria to będzie miało 12-14 czy możne 24-26 epków?
Również zachwyciło mnie to anime. Wreszcie coś nietypowego. Sporo krwi, klimat ecchi, mnie to odpowiada. Od ilości epków zależy prędkość wydawania mangi, choć pewnie podzielą całość na serie po 12-14. O ile będzie więcej niż jedna seria.
Obejrzałem pierwszy odcinek i trochę się zawiodłem. Takie trochę to bez sensu, fabuła gówniana :P. Opłaca się oglądać dalej czy dać sobie spokój?
Hmmm.... a więc raczej nie nastawiaj się na drastyczne zmiany jeżeli chodzi o zarys ogólnej fabuły, która swoją drogą tak do końca gówniana nie jest, chociaż fakt na początku nie wyglądało to ciekawie :) masa trupów, krew, i walka o przetrwanie....przynajmniej do 4 odcinka, ponieważ tu zauważyłem, że twórcy zrobili baaardzo delikatny ukłon w stronę samych bohaterów i otaczającej ich rzeczywistości. Lecz co można na tak wczesnym etapie serii powiedzieć;P ma pewno zobacz pozostałe 3 odcinki i może wtedy Ci się rozjaśni sytuacja:)
Zacząłem oglądać to anime i od razu mnie wciągnęło. Polecam zapoznanie się z dotychczasowymi odcinkami.
"Właśnie, wie ktoś może czy seria to będzie miało 12-14 czy możne 24-26 epków?"
Oficjalne źródła podają że 13 ale manga na podstawie której powstało anime liczy sobie 6 tomów i wciąż wychodzą kolejne rozdziały więc niewykluczone że powstanie sezon 2.
"Obejrzałem pierwszy odcinek i trochę się zawiodłem. Takie trochę to bez sensu, fabuła gówniana :P. Opłaca się oglądać dalej czy dać sobie spokój?"
To zależy czego oczekujesz, Highschool of the Dead bliżej do Tokyo Zombie (zresztą też adaptacja mangi) niż Nocy żywych trupów. Także jeśli nie podchodzi ci mieszanka rzezi, lekkiej erotyki i humoru to nie ma sensu się katować następnymi odcinkami. A fabuła raczej nie oferuje nic czego fani żywych trupów by jeszcze nie widzieli ;p
dokladnie tak jak mowisz, co kto lubi...a jak dla mnie-bomba... i faktycznie, materialu jest sporo do krecenia adaptacji, choc ciezko mi powiedziec jak to wyglada z pokrywaniem tego co jest w mandze. z tego co slyszalem jeden chapter=jeden odcinek, przynajmniej jak narazie, wiec na jednym sezonie to to sie na bank nie skonczy:P
mniej wiecej idzie 1 odcinek = 1 rozdzial ale odcinek 3 konczyl sie mniej wiecej na poczatku 3 rozdzialu natomiast pominieto prawie cale rozdzialy 4 i 5 , a 6 jest zrobiniony gdzies w 65 %, gdyz {spoiler] w mandze w tym rozdziale Takashi uratowal Alice ,a tu dopiero do tego dochodzimy [koniec spoilera]
A ta manga jest gdzieś dostępna? Można ją kupić/ściągnąć po polsku lub angielsku?
jest pełno takich stronek gdzie mozna czytac online...wpisz manga online w google i problem rozwiazany
Heh, dzięki kpreiss6. :))
Szczerze mówiąc zielona w tym jestem, np. komiksy zawsze pobieram i czytam w programie do tego, bo tak wygodniej. A w mandze to dopiero raczkuję i jestem zbyt leniwa by sama wysilić szare komórki.. XD <wstyd>
OneManga od jakiegoś czasu już nie funkcjonuje, podobnie jak np. MangaHelpers więc podawanie linków do tych stron jako źródła skanlacji misja się z celem. Ale google wie gdzie są inne tego typu strony, wystarczy zapytać a jak ładnie zapytasz to znajdzie nawet polskie tłumaczenia (co prawda nie do całej serii ale od czegoś trzeba zacząć) ;p Kupić w Polsce natomiast nie kupisz bo nie została u nas wydana, jeśli chcesz po angielsku to w USA serię wydaje Yen Press, można się pokusić o importy.
Importy odpadają, ale znalazłam trochę po polsku i całkiem sporo po angielsku mangi w sieci, więc wujcio google nie zawiódł. :P
Ale dzięki za pomoc. :)
‘anima – w psychologii Junga: archetyp kobiecości’. Co to ma, do cholery, wspólnego z japońską animacją? Tak trudno zapamiętać słowo „ANIME”?