Jestem na razie po pierwszym odcinku i wrażenia bardzo pozytywne - lekkie, śmieszne, piosenka chwytliwa, wszystko okay. Jako, że poszukiwałam nowego serialu komediowego dla siebie, Galavant zjawił się w porę.
no jak na razie nie jest źle... :) zobaczymy jak się rozwinie, jestem dobrej mysli :D
Po dwóch odcinkach jestem pozytywnie nastawiona. Jeżeli pozostałe odcinki będą na tym samym poziomie to będzie OK :)
Czy oglądaliście w telewizji? Czekam aż Galavant pojawi się w internecie, ale chyba długo poczekam...
Mi się serial podoba, po dwóch odcinkach mogę rzec, że taki luźny, przyjemny, spełniający swoją rolę :)
prześmieszne, cudownie absurdalne i ma świetne piosenki. będę z całą pewnością śledzić :D
Dawno się tak nie uśmiałam. Cudownie przerysowane, oklepane gagi podane w taki sposób, że człowiek spada z łóżka i brzuch go boli ze śmiechu. No i do tego wszystko dużo muzyki i ładnych bohaterów. Mi nic więcej do szczęścia nie potrzeba, może oprócz kolejnych odcinków już, teraz, zaraz.
Strasznie przyjemne. :D ABC podjęło słuszną decyzję z emitowaniem dwóch odcinków co tydzień. Wszystkie muzyczne numery spowalniają fabułę, więc po jednym odcinku na tydzień niedosyt byłby za duży. Chociaż w sezonie mamy tylko 8 odcinków, także za 4 tygodnie będzie po wszystkim. Może to i dobrze, bo nie będzie miejsca na fill-ery, a ta raczej nieskomplikowana fabuła mogłaby ucierpieć. Także na razie zapowiada się świetnie w swojej luźnej i prostej formule :D
Komedie to nie do końca gatunek po który często sięgam, ale po zobaczeniu zwiastunu wiedziałam, że muszę to obejrzeć i jak narazie się nie zawiodłam. Lekki, przyjemny i zabawny, zwłaszcza przypadł mi do gustu król, świetna postać, niby potężny a tylko chce ci się śmiać z niego :P Oby było tak dalej :)
Rewelacja! Dawno się tak nie uśmiałam. Zwłaszcza na drugim odcinku. I ten wynędzniały kucharzyna :D Nie mogę się doczekać dalszego ciągu.
Cu-do-wne! Świetna komedia, absurd goni absurd~ parodia wszystkich filmów o średniowiecznych superbohaterach na wysokim poziomie.
Owszem - jest głupkowato, ale to nie przeszkadza. Trenowanie Galavanta było genialne, moje pierwsze skojarzenie to Mulan :D Król jest najlepszą postacią w całej serii, chociaż goni go kucharz który mimo tego że nie wpływa w ogóle na fabułę (jaką fabułę haha xD) to rzuca się w oczy i żal się go robi~
PRZEZAJEBISTY :) , ogólnie to nie cierpię seriali historycznych. śpiewanych itp ale ten to od razu wszedł do mojej top listy, serial potrafi zmęczyć bo trzeba się często śmiać, w sam raz na deszczowe zimowe wieczory a do tego Vinnie Jones.... świetna jest jego postać szczególnie w scenach razem z królem
jak dla mnie świetny, świeży, inny niż pozostałe produkcje komediowe. I przecudowny król Ryszard, który jest karmiony jak dziecko przez kucharza. Super!.
No troszkę to kopia Czarnej Żmii i Świętego Grala ale nie szkodzi i tak jest super :) w dobrym czasie się pojawił ten serial bo wszystkie inne były już mdłe.
Też spoko da mnie, tylko chciałbym by wszystkie piosenki były jak ta pierwsza - znaczy że pchają fabułę do przodu, bo tak to zdarza się, że śpiewają tylko dla samego śpiewania, a nic się nie dzieje. Prócz tego jest spoko. Dobrze znów zobaczyć Vinnie Jonesa w czymś dobrym.
Vinnie Jones bedzie gral w najblizszym odcinku "Arrow" 3x10 ,negatywną postac wiec zacieram rączki ;))
http://static.comicvine.com/uploads/original/6/65423/1648939-brick.jpg to tego gościa będzie grał Vinnie. Troszkę nie pasuje wyglądem no ale co tam ;) Nie jednej już postaci zmienili wygląd i niejednej jeszcze zmienią ;) szkoda tylko że czasami na gorsze ;p ale cóż wolny rynek :D
Podoba mi się :) Z dystansem, zabawne, trochę prześmiewcze, bardzo sympatyczne. Mam nadzieję, że nie schrzanią :D
P.S. Uwielbiam Timothiego w roli króla Ryszarda <3
Witam
Zgadzam się z Wami- świetny humor bazujący na paradoksie i absurdzie oraz te piosenki :)
Warto ;)
Jak dla mnie takie sobie. Humor jest nieco żenujący. Chociaż przyznam, że niektóre żarty i mnie bawią. Jednak zdecydowanie bardziej podobał mi się drugi odcinek. Więcej się dzieje (w pierwszym odcinku wieje nudą) i jest znacznie zabawniejszy. Jeżeli dalej każdy kolejny odcinek będzie zabawniejszy od poprzedniego (lub przynajmniej utrzyma się na poziomie jak ten II) to z chęcią obejrzę resztę. To dosyć lekki i przyjemny serial, choć za szczególnie mnie nie zachwycił. Jestem chyba na niego odrobinę za stara, ale na zrelaksowanie się po ciężkim dniu jest dobry :)
haha drugi odcinek rozwalił mnie jeszcze bardziej niż Pilot :D hahahahha. Finałowa walka w turnieju niszczy jaja :D