Galavant

2015 - 2016
8,0 3,9 tys. ocen
8,0 10 1 3882
8,5 4 krytyków
Galavant
powrót do forum serialu Galavant

Z oglądalnością bardzo słabo.

1x01 i 1x02 - 7.42 mln
1x03 i 1x04 - 4.11 mln
1x05 i 1x06 - 3.38 mln

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

Dlaczego? Dlaczego Amerykanie mi to robią. Ale skoro ABC anulowało już 3 seriale w tym roku (dobrze liczę?) to może oszczędzą Galavanta?

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

może fabuła zbyt skomplikowana dla przeciętnego Amerykanina? ;)

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Z tego co widać, oglądalność jest niska, ale odcinki 3 i 4 były puszczane podczas rozdania Złotych Globów, natomiast odcinki 5 i 6 podczas Mistrzostw AFC, trudno żeby nowy, mało znany i niezbyt reklamowany serial miał wtedy szansę z jakąś konkurencją. Ale może jeszcze jest szansa..?

http://tvseriesfinale.com/tv-show/galavant-cancel-or-keep-the-abc-musical-advent ure-series-35375/

ocenił(a) serial na 9
jakubcjusz

Jejku była by straszna szkoda! Dawno się tak nie uśmiałam na serialu, to jest tak oryginalny twór że ogląda się to świetnie. Gaaaaalaaaavant!

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Nawet tekst ostatniej piosenki stawia pytanie, czy serial powróci. Mam nadzieję, że jednak go nie skasują, bo przecież od początku było wiadomo, że jest dla raczej wąskiego grona odbiorców (niektórzy dostają wysypki jak słyszą "musical"), a jest dobrym wypełnieniem przerwy w OUAT (vide link dodany przez jakubcjusza)

Agness_92

OUAT ma podobny klimat do Galavanta?

ocenił(a) serial na 10
siweq

Ouat to disneyowski serial o postaciach z bajek, ale inaczej opowiedziane ich historie - związane ze sobą i przeniesione częściowo do "naszego" świata. Bez śpiewania. Całkiem fajnie się ogląda.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Oglądalności ostatnich odcinków trochę lepsza: 4.35 mln. Pozostaje czekać na decyzję ABC.

no_bo_co

nie ma opcji żeby nie było drugiego sezonu. 4,35 to całkiem sporo. Jest chęć, a skoro stać na zatrudnienie Hauera, Yankovica czy Gervais to na pewno nie porzucą takiego projektu

ocenił(a) serial na 8
siweq

złamią mi serce, jeżeli anulują ten serial.

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

Oby nie! Oryginalny, odświeżający, zabawny, byłoby bardzo szkoda.

ocenił(a) serial na 8
ms_rosencrantz

Dokładnie !
Ja również liczę na 2 sezon.
Król Richard to jedna z najlepszych postaci serialu, nie mogę się doczekać jego współpracy z Galavantem.
I te piosenki, nie mogę uwierzyć , że musical tak bardzo przypadł mi do gustu.

ocenił(a) serial na 9
Sharlotte_2

Jeśli chodzi o oglądalność to jest całkiem nieźle ale niestety ratig jest na poziomie 1.3. Teraz wszystko zależy od tego czy taki rating ich zadowala.

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

abc przy takiej oglądalności już kasowało seriale, ale bywało, że przy podobnej lub mniejszej dostawały następny sezon, abc to dziwna stacja ;)

miejmy nadzieję, że będzie następny sezon bo serial smieszny, przyjemny w oglądaniu i innych niż reszta