Ginny & Georgia
powrót do forum 3 sezonu

Ok matka miała ciężkie życie zmuszona była przez większość czasu do uciekania od niedpowiednich mężczyzn przemocowych rodziców zafundowała dzieciom traumy chłopczyk strzelał do ojca córka się samookalecza i do tej chwili kiedy w miarę matka ustabilizowała się u boku Paula burmistrza mogła dać dzieciom normalne życie ale tu mamy fikołka z seryjnej morderczyni robi się ofiarę finalnie się ją gloryfikuje a winni jej zbrodni są wszyscy tylko nie ona nawet burmistrz okazał się niegodny zaufania chociaż nie pisał się na rodzinę z seryjną morderczynią której może być kolejną ofiarą jeżeli żonka poczuje zagrożenie nie godził się na zniszczenie reputacji kariery nie takiej kobiecie obiecywał miłość ale twórcy tak odwrócili kota ogonem że to burmistrz wyszedł na kłamcę który nie dotrzymał obietnic małżeńskich nie Gorgia której całe życie jest kłamstwem nawet dzieci okazały się tymi złymi które nie odróżniają dobra od zła nie przeraża ich morderstwo już w tym wieku radzą sobie z manipulowaniem w sądzie świadkami winna jest temu matka więc jak to jest że największą wygraną sezonu jest Georgia a wszyscy inni albo ją zawiedli albo okazali się zbyt słabi nawet prawo było bezsilne wobec Georgii ona już dawno powinna siedzieć ten serial z normalnych bohaterów robi idiotów a z manipulatorki i morderczyni wzór do naśladowania jaka to silna kobieta tak dzielnie daje sobie radę

marta490

Przydałaby się interpunkcja, masakra

marta490

Zgadzam się. Przez cały sezon o tym myślałam. Usprawiedliwianie ciężkim dzieciństwem czy miłością ma swoje granice. Miliony osób na całym świecie kogoś kochają albo miały ciężko i nie zabijają. Mimo, że zna się kontekst zachowania Georgi i tak w sezonie trzecim było mi ciężko jej współczuć i kibicować.

nikitka07

Przecież to jest serial, w dodatku fikcja. A ja mam nadzieję że nie trafi za kratki :)

ocenił(a) serial na 6
marta490

Przecież wszystkie jej zabójstwa, poza ostatnim, były w obronie własnej. Broniła siebie i dzieci przed agresją i przemocą fizyczną, przed molestowaniem seksualnym i pedofilią. Każda kochająca matka zrobiłaby to dla swoich dzieci. Ostatnia tylko zbrodnia budzi moje wątpliwości. Jednak Cynthia dała jej mylne sygnały. Sądziła, że pomaga. Poprzednie zbrodnie usprawiedliwiam w 100%. Zabijała ludzkie śmieci genetyczne. Nie mieli prawa żyć, bo złamali wszelkie prawa ludzkie i boskie. Każdy ich oddech, wdech i wydychanie dwutlenku węgla jest kpiną z etyki, Boga, sprawiedliwości.

Barbarra_Ra

Poczytaj siebie "usprawiedliwiam zbrodnie" serio?to po co nam sądy, więzienia,prawo?ja niczego nie usprawiedliwiam od każdego mężczyzny wystarczyło odejść ale panienka nie miała wykształcenia,pracy, pieniędzy i to był powód ile można mieszkać w samochodzie na parkingu i jeść co się ukradło ze sklepu tak właśnie "dbała" o dzieci ta w twoim mniemaniu kochająca matka nie miała za co się utrzymać a co dopiero dzieci była bezdomna co chwilę fundowała dzieciom nowego tatusia gorszego od poprzedniego bez przerwy zmiana szkoły dzieci bez znajomych i przyjaciół jak to jest dla ciebie dobra matka to chyba nie ma o czym dyskutować jakby tego było mało to na koniec została seryjną morderczynią no matka roku jest co usprawiedliwiać w normalnym świecie to powinna gnić w więzieniu a dzieci powinni dawno jej odebrać to ona im fundowała kolejnych zboków i przemocowców kto im nowych tatusiów organizował? przecież ona a co do łamania praw Boskich to jak już się powołujesz to kłania się przykazanie "nie zabijaj" "nie kradnij" itd jak by ją podsumować to właśnie ona jest szumowiną

ocenił(a) serial na 6
marta490

A według mnie nie. I kibicuję jej. A tatusiów wybierała ona, jednak nie wiedziała jacy są, gdy za nich wychodziła. Nie wybrałaby ich, gdyby wiedziała jacy są. Uważaj sobie, co chcesz, a ja będę uważać co ja chcę.

Barbarra_Ra

Wiedziała jacy są nie wiem jak oglądałaś serial ona ich używala żeby przetrwać żeby u nich mieszkać bo nie miała dachu nad głową albo szukała bogatego żeby żyć za jego pieniądze jedyny mężczyzna tórego kochała to ojciec Ginny cała reszta tych zwyroli była przez nią wybrana nie z miłości tylko żeby coś zyskać ale spoko nie zamierzam cię przekonywać jeżeli podważasz fabułę serialu to chyba nie ma sensu dyskutować dodam że córka Georgii wiedziała że jej matka jest zła że zabiła że powinna ponieść konsekwencje ale ty wiesz lepiej nawet nastolatka ma więcej rozumu