PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Czy tylko mnie irytuje, że w Glee już niemal każdy był z każdym? To już się robi powoli nudne. Rozumiem, że nieodłącznym elementem życia nastolatków są związki, ale to już przesada. Obstawiam, że serial skończy się jak scenarzyści dokonają każdej możliwej kombinacji w obrębie ND:
-Rachel - była z Finnem, Puckiem, Jessiem
-Quinn - Finn, Puck, Sam
-Santana - Finn, Puck, Sam, Brittany
-Brittany - Arti, Puck, Santana
-Tina - Arti, Mike
-Mercedes - Puck
-Lauren - Puck
(jak się to przedstawi w formie grafu wygląda bardziej komicznie)
Nie chodzi mi o to, że jest to jakaś olbrzymia wada, przez którą nie da się oglądać serialu, ale powoli zaczyna być to śmieszne. Uważam, że scenarzyści powinni wymyślić coś nowego, na czym mogłaby się skupić fabuła. Coś jak ciąża Quinn w pierwszym sezonie (chociaż wtedy w pewnym sensie też chodziło o trójkąt miłosny). Odnoszę wrażenie, że gdy scenarzyści nie wiedzą co wymyślić po prostu swatają kolejnych bohaterów ;/

ocenił(a) serial na 3
peaceofme

Zgadzam się. Strasznie to denerwujące. O ile niektóre pary okazuję się strasznie fajnie to wolałbym żeby działo się coś innego, np. coś z Tiną albo Mercedes, które nic nie robią.
Kiedy Puck był z Britt?

gleek

Nie był z nią w pełnym tego słowa znaczeniu, ale spał z nią, to było kilka razy powiedziane. :)

Czy tylko mnie obrzydza para Artie-Brittany? Dziewczyna która ma umysł dziecka (Święty Mikołaj itp.) a jednocześnie jest totalnie wyzwolona seksualnie i puszcza się z całą szkołą (nawet z panem woźnym) oraz niepełnosprawny, zakompleksiony prawiczek. Creepy, much?

Poza tym do listy peaceofme można by dopisać w oddzielnej rubryce mniejsze wątki (w stylu Brittany&Kurt, pamiętacie? ;D) oraz "crushe", czyli np. Mercedes podkochująca się w Kurcie na początku 1 sezonu, Kurt w Finnie, Rachel w Williamie, nawet Sue w Williamie :P

ocenił(a) serial na 10
cyanidex

Pamiętałem o Kurcie i Brittany, ale zapomniałem dodać do listy ;)
Mnie związek Brit z Artiem może nie obrzydza, ale uważam, że jest strasznie naiwny. Gorąca laska+kaleka? Ciężko jest w to uwierzyć, niestety. Poza tym oni kompletnie do siebie nie pasują. Już bardziej wiarygodny jest dla mnie związek Pucka i Lauren ;) Od początku Artie był zakochany w Tinie i nawet wstąpił do drużyny, żeby ją odzyskać. Teraz jakoś mu przeszło.
A Brittany powinna być z Santaną ;)

peaceofme

Will też był aktywny!
Terri, Emma, matka Rachel, Emma, Sue, Emma, Terri, Emma, Holly

Will i Emma są jak Ridge i Brooke :D

Czarodziejka_z_Ksiezyca

no i w międzyczasie Rachel się w nim podkochiwałą xD

ocenił(a) serial na 3
Czarodziejka_z_Ksiezyca

Suzy Pepper xD