PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46527
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Mash-up

ocenił(a) serial na 10

Czy nie wiecie czy w tym sezonie będzie taki odcinek ? Jak wiadomo w każdym z poprzednim
sezonów był i dlatego ciekawa jestem ; ))

giveatime

na razie Ryan Murphy takiego nie planował. wiadomo, że do 15 odcinka na pewno takiego nie ma, bo już są nakręcone / są w procesie kręcenia :)

bumblebee_ms

update : w piętnastym odcinku będzie konkurs dziewczyny vs. chłopaki ND i będzie to konkurs mashupowy! : ) znany jest na razie mash up dziewczyn, próbujemy się dowiedzieć, co będą śpiewać chłopaki! :)

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

A jaki jest mush up dziewczyn?
Uwielbiam mushupowe odcinki Glee;)

plistek43

w związku z tym, że 15 odcinek to odcinek muzyki filmowej, dziewczyny wykonają mash up Diamonds Are Forever & Diamonds - Shirley Bassey/Rihanna. :)
też je uwielbiam : )
nie nastawiaj się jednak na cały odcinek z mash upami:) tylko konkurs jest z nimi : ) reszta piosenek to zwykłe, pojedyncze numery :) ale zapowiadają się ciekawie :)

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

No tak tak wiem;)
Ciekawe co chłopcy zrobią?Chociaż zbytnio nie przepadam za tą piosneką Rihanny.I błagam niech śpiewa ktoś inny niż Marley!!!!!
Też już się robi jej za dużo powoli tak jak Rachel...

plistek43

na dniach powinnam się dowiedzieć, także jeśli nie zapomnę, to powinnam Ci napisać : )
też do końca nie lubię tej piosenki Rihanny, zdecydowanie nie jest jej najlepszą ..
mnie trochę sie zaczyna Brittany z kolei przejadać .. : /
tyle jużmiała solówek, a Finn ani jednej całej pełnej piosenki dla siebie ..

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

właśnie ! Ja chce Finna, ostatnio nie śpiewa nic. Może się powtórzę ale traktują go jak Willa , a on jest tylko rok starszy od nich ! Mimo tego, że jest młodszy jak dla mnie jest lepszym przeciwnikiem dla Sue, lepiej sobie z nią daje rade

giveatime

dokładnie .. on nie ma teraz praktycznie żadnej storyline .. oprócz prób stawienia sie sue. podobno w tym sezonie miała się pojawić Jessica Sanchez z Amerykańskiego Idola, któa miała grać nowy obiekt westchnień Finn'a, ale na razie jej jakoś ani widu, ani słychu..

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

ciekawa jestem jak to by miało wyglądać skoro chodzą pogłoski, że Rachel ma być w ciąży. Ponadto wiaodmo, że coś ma się wydarzyć na ślubie ;;;

ocenił(a) serial na 8
giveatime

Też bym chciała żeby Finn istniał teraz w 4 sezonie.Ale jakoś z tym ciężko niestety.
Właśnie,ślub.Może tam coś się wydarzy i zaśpiewa?
Ale niestety nie podoba mi się pomysł z ciążą Rachel.

ocenił(a) serial na 10
plistek43

pomysł jest kiepski, ale ja chce Finna, którego nie ma praktycznie wcale. Marley i Jake są słodcy ale czemu ich temat jest wałkowany co odcinek? a o Finnie nie ma nic, z głównego bohatera stał się jakiś tłem ...

giveatime

o ciąży nie słyszałam absolutnie nic. słyszałam za to, że możliwe jest to, iż to właśnie Rachel będzie się bać tego, że zaszła, ale nie wiadomo, czy to na pewno o nią chodzi, a jeśli tak, to czy na pewno jest w ciąży. jeśli chodzi o to, że coś ma się zdarzyć na weselu - masz na myśli to, że Rachel złapie bukiet (potwierdzone), czy co innego? : ) albo może to, że Finn najprawdopodobniej pocałuje kogoś kto nie jest Rachel? :)

bumblebee_ms

a moze chodzi Ci o to, że Quinn pocałowała Santanę? : ) i prawdopodobnie okaże się, że jest lesbijką albo biseksualną :)

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

ja słyszałam, że między większością z par ma się coś wydarzyć ... odcinka się doczekać nie mogę. Mam nadzieje, że od niego motyw Finna, będzie bardziej rozbudowany

giveatime

mam sporo spoilerów dotyczących nowych odcinków, ale nie wiem, czy chcesz, żebym Ci je wszystkie wydała : ) jeżeli chcesz, powiedz, a od razu je wypisuję :)

bumblebee_ms

Mogłabyś mi dać te spoilery ? Ja z chęcią się dowiem, co się wydarzy. :D

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

baaardzo chce ;))

giveatime

Ok! : D
Zaczynamy od odcinka jutrzejszego (nr 13) zatytułowanego 'Diva'

Santana dowiedziała się od Tiny o związku Brittany i Sam'a, więc wraca do Ohio.
Zadaniem Glee na ten tydzień są diwy.
Kurt w końcu nie wytrzymuje aroganckiej postawy Rachel (przechwala się zwycięstwem w konkursie Winter Showcase w NYADA) i wyzywa ją na pojedynek (oczywiście mowa o diva-off ;)
Emma świruje z powodu nadchodzącego ślubu z Will'em.
Będziemy świadkami pocałunku Finn'a i Emmy!!!
Będzie scena Brittany w auli (tuż przed tym jak Santana zaśpiewa 'Girl On Fire'). Możliwe, że się pocałują.
Santana i Sam będą walczyć o Britt piosenką 'Make No Mistake, She's Mine'
Brittany wybierze kogoś spośród Sam'a i Santany.
Santana będzie chciałą wzbudzić w Britt zazdrość, więc będzie mówiła o swoim nowym miniromansie z kimś o imieniu Elaine. (Santana za to płaci ;)
Britt mówi Santanie, by jechałą do Nowego Jorku i znalazła sobie tam prawdziwą dziewczynę (bo wie, że sprawa z Elaine to fake). Obie mówią sobie, że są swoimi najlepszymi przyjaciółkami.
W jakiś dziwny sposób Tina i Blaine wylądują NA łóżku.
Odcinek kończy się tym, że Santana oznajmia Kurt'owi, że się wprowadza.

piosenki z odcinka 'Diva' :
Diva - Beyonce - dziewczyny ND + Blaine
Don't Stop Me Now - Queen - Blaine + ND
Nutbush City Limits - Ike & Tina Turner - Santana + The Cardinals (jej eikpa cheerleaderek)
Make No Mistake (She's Mine) - Barbra Streisand & Kim Carnes (wersja Kenny Rogers & Ronnie Milsap) - Santana & Sam
Bring Him Home - Les Misérables - Rachel & Kurt
Hung Up - Madonna - Tina
Girl On Fire - Alicia Keys -Santana

odcinek 14 - 'I Do'
Odcinek ślubu Will'a i Emmy :)
Ślub będzie 14 lutego.
Wszyyyscy (obecni i dawni) członkowie ND będą obecni :)
Oczywiście ND zapewnią oprawę muzyczną na weselu.
Ryder będzie miał problemy z ukrywaniem i tłumieniem swoich uczuć względem Marley.
Stare miłostki będą odżywać oraz nowe (zaskakujące) będą powstawać.
Quinn pocałuje Santanę.
Rachel złapie bukiet panny młodej.
Finchel będzie miało scenę w hotelu.
Być może to Rachel będzie się obawiała tego, że jest w ciąży.
Finn nie dotrzyma jakiegoś sekretu Rachel, co doprowadzi do nieprzewidywalnego rozwoju wydarzeń..
Być może Finn pocałuje kogoś kto nie jest Rachel.
Jako swojego partnera na wesele Kurt nie przyprowadzi Adam'a, tylko Blaine'a :)
Będą się ostro całować w aucie. Do momentu, gdy Mercedes zapuka w okno ;D
Wprowadzona będzie nowa bohaterka. Siostrzenica Emmy - Betty (Ali Stroker - uczestniczka 2 edycji The Glee Project). Jest to dziewczyna na wózku. Artie'emu się bardzo spodoba. (tak, w normalnym świecie Ali również jeździ na wózku)
Odcinek zakończy się scenami z Nowego Jorku.
Łącznie 5 par spędzi czas w hotelu przed/po ślubie Wemmy.
Te pary to:
Quinn & Santana
Rachel & Finn
Kurt & Blaine
Marley & Jake
Betty & Artie
4 z tych par pójdzie 'na całość'.

Piosenki :
You’re All I Need To Get - Marvin Gaye & Tammi Terrell - Jake & Marley
Getting Married Today - Cast of Company - Mercedes, Will & Emma
Just Can't Get Enough - Depeche Mode - Kurt & Blaine
We've Got Tonight - Bob Seger - Rachel, Finn, Artie, Betty, Santana, Quinn,
Kurt, Blaine, Marley & Jake
Anything Could Happen - Ellie Goulding - Marley, Jake & Artie

po tym odcinku znowu będzie przerwa :( tym razem trzytygodniowa ..

oczywiście to wszystko to spekulacje i pogłoski, ale mam na tyle dobre źródło, że większość spoilerów zazwyczaj się zgadza :)
dajcie znać, jeżeli będziecie chciały spoilery dalszych odcinków :)

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

Ooooooooooo"D już się doczekać nie mogę;)
Ja mówię,że będę chciała dalsze spoilery odcinków heh.
Świetnie.Tylko nie bardzo podoba mi się pomysł z tą przerwą aż 3 tygodniową.Alee...jakoś przeżyjemy myślę;)

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

o matko Finn i Emma ... mnie wmurowało ;p jak najbardziej che spoilery ... chyba nie wytrzymam takiej przerwy ...

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

Taaaaaak!Ja też chcę;) Lubię spoilery:D

plistek43

ok :) dostaniecie czego chcecie! : D tylko poczekam może do następnego tygodnia, żeby się tego więcej nazbierało :)
odnośnie 15 odcinka mam na razie tylko tyle :
Będą tylko piosenki filmowe.
Jak wspomniałam wcześniej - konkurs dziewczyny vs. chlopaki w konkursie mash-up'owym :)
Santana dokona jakichś dwóch szokujących odkryć.
OKAZUJE SIĘ, ŻE EMMA WYSTAWIŁA WILL'A DO WIATRU I NIE POJAWIŁĄ SIĘNA ŚLUBIE! omg
Finn próbuje odnaleźć Emmę.
Jakiś sekret o Brody'm wyjdzie na jaw.
Rodzice Emmy pojawią się w tym odcinku.
Klaine będzie miał scenę na dachu budynku w Nowym Jorku w środku nocy. Będzie to romantyczna scena z papierowymi lampionami. Lecz Kurt będzie się czułrozdarty w środku (pewnie chodzi o Adam'a). Klaine zaśpiewa razem Come What May z Moulin Rouge
Będzie scena między Will'em a Finn'em, któa zakończy się słowami w stylu 'Pragnienie Finn'a, by odnaleźć Emmę zapłonie jeszcze goręcej'. 'omg' po raz kolejny :o
Lea będzie w jednej ze scen z Santaną i Kurt'em miała na sobie snuggie (koc z rękawkami) w pasy zebry.
Will i Emma będą mieli wspólną scenę z tańcem, najprawdopodobniej do piosenki 'You're All The World To Me' .

piosenki z odcinka 15:
Come What May - Moulin Rouge - Kurt & Blaine
Sparkling Diamonds/Diamonds Are a Girl's Best Friend - Nicole Kidman & Carol Channing - Marley Rose & Wade "Unique" Adams z dziewczynami ND (konkurs mash-up'owy)
Footloose - Kenny Loggins - Artie, Sam & Joe
You're All the World to Me - Fred Astaire - Will & Emma
Shout - The Isley Brothers - Blaine & Brittany z ND
In Your Eyes - Peter Gabriel - Will & Wade "Unique"
Unchained Melody - Todd Duncan (wersja The Righteous Brothers) - Jake & Ryder
oraz piosenka (mash-up do konkursu) chłopaków z ND

poczekamy jeszcze pare dni, zobaczę, czy dowiem się jeszcze czegoś :) jeżeli tak, na pewno wam napiszę:)

ciekawostka : 'Shout' to pięćsetny numer Glee :)

tylko dziewczyny, mówię serio, nie mówię, że wszystko co podałam się sprawdzi :) miejcie to w pamięci, że to tylko spoilery ;) rzeczywistość może się różnić :)

bumblebee_ms

oo dzięki. :D Widać, że będzie się działo. Szkoda tylko, że 15 odcinek będzie dopiero po przerwie, ale jak na razie czekam na dzisiejszy (który obejrzę jutro) i wielki come back Santany . :)

klaudia041

nie ma sprawy! to dla mnie przyjemność ; p
taaa, ja też jutro dopiero zobaczę .. : /

ocenił(a) serial na 8
bumblebee_ms

Nie! Tylko nie koniec Willa i Emmy, cieszę się z kolei na Finnchel. Nie znoszę Brody'ego. Spodobał mi sie nowy "chłopak" Kurta, ale jeli Klaine ma wrócić, czemu nie. Nie jestem przekonana do Quinn z Santaną.

nevergonnabe

nie wiadomo, czy to koniec Wemmy, może po prostu Emma spanikowała, miała jakiś atak OCD albo coś w tym stylu :) z tego co wiem, to już dzisiaj (w Stanach), w nowym odcinku będzie pokazane jak panikuje. w przyszłym odcinku będzie już apogeum :) ehh ja z kolei nie mogę się przekonać do Adama, a i Brody'ego niezbyt lubię ; p

ocenił(a) serial na 8
nevergonnabe

czemu Quinn musi mieć wszystko jakieś dziwne??!!
najpierw, no to wszystko co było :P, a teraz jak już jest dobrze, to zaś coś muszą wymyślić !!!!!!

elvis55

spekulacje o tym, że chcą zrobić z Quinn lesbijkę krążyły już ponad rok :) ale fakt, cały czas ma bardzo pokręcone wątki : p

ocenił(a) serial na 10
bumblebee_ms

boje sie jednego, że Finn zakochał się w Emmie , to będzie straszne .... Finchel forever !

giveatime

dziewczyny, w odcinku 15 chłopcy z ND w konkursie zaśpiewają mash up Old Time Rock and Roll & Danger Zone :)

bumblebee_ms

nastapiła zmiana .. dziewczyny nie śpiewają mash-up'u Sparkling Diamonds/Diamonds Are a Girl's Best Friend zaśpiewają tylko piosenkę Sparkling Diamons z Moulin Rouge.

tylko teraz nie rozumiem czemu jest to konkurs mash-up'owy, skoro tylko chłopaki śpiewają mash-up, dziewczyny nie .. : o

bumblebee_ms

UPDATE:
jak na razie odnośnie odcinka 16 udało mi się zgromadzić następujące informacje :) :
tytuł ; "Feud"
Ryder'a spotka jakaś dobra i straszna historia.
Blaine i Sue, tak, SUE SYLVESTER ; D mają sing-off (konkurs, cośw stylu diva-off Hummelberry etc ;) Będą mieli kłótnię zainspirowaną kłótnią Nicki Minaj i Mariah Carey, które te miały podczas kręcenia castingów do Amerykańskiego Idola. jeśli ktoś nie wie, o co chodzi -> http://www.youtube.com/watch?v=SLdRMpOjsqg
Brody jest w Millennium Biltmore Hotel. foto: https://pbs.twimg.com/media/BDBUuDaCEAAbUtW.jpg
Będą sceny między Brody'm i Santaną.
Podczas rozmowy z Santaną, Rachel zalewa sie łzami.

na razie znane piosenki :
How to Be a Heartbreaker - Marina and the Diamonds - Rachel & Brody
Cold Hearted - Paula Abdul - Santana
I Still Believe & Super Bass - Mariah Carey & Nicki Minaj (mash-up i duet) - Sue & Blaine

:)