Przeglądając obsadę serialu zauważyłem, co nie było wcale trudne ;), że niektórzy aktorzy przy nazwiskach postaci w które się wcielają mają ukośnik po
którym występuje nazwisko kolejnej postaci. Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia o co chodzi. Normalnie pomyślałbym, że dany aktor odgrywa dwie
role w zmienionej charakteryzacji, albo podkłada głos pod tą drugą, ale tu role żeńskie mieszają się z męskimi i na odwrót. Wobec powyższego ktoś wie
o co w tym chodzi?
SPOILER
Był odcinek w 3 sezonie Glee, gdy jedna z bohaterek uderzyła się w głowe i miała sen, w którym reszta jej przyjaciół pozamieniała się rolami- np. taka Rachel, grana przez Leę Michele, zamieniła się w Tinę, dlatego też zapisano, że również ja grała :) mi się osobiście nie podoba ten układ, chociaż usuwano go z profilu miliony razy i ciągle do niego wracają.
Dzięki wielkie za wyjaśnienie, bo za chiny nie mogłem dojść do tego co w tym chodzi :) Faktycznie w takim wypadku obecny zapis jest lekko bez sensu. No, ale cóż, widocznie ci "na górze" uważają inaczej :)
Dokładnie, co chwila zmieniają ten układ, raz jest z jednym nazwiskiem,a miesiąc później powracają obydwa, i kręćka można dostać :/
Zgłosiłam kontrubucje: http://www.filmweb.pl/serial/Glee-2009-494916/contribute/roles/3231609/3, w której napisałam, że "Przecież to idiotyczne, żeby wpisane były role, które grali przez 10 minut jednego odcinka, polegającego na tym, że we śnie jednej bohaterki pozamieniali się rolami. Wprowadza to bałagan i brak przejrzystości." i została ona odrzucona, a komentarz weryfikatora brzmiał:" widze nie poddajesz sie. stan zgodny z prawdą. nie bedzie zmieniania co 5 minut. zostaje."
Ja rozumiem, że ktoś ciągle zgłasza te podwójne role, ale chyba żeby stwierdzić jak powinno być potrzeba tylko trochę zdrowego rozsądku, prawda?
W dodatku pierwszy raz zgłosiłam coś do Glee, a ten mi piszę o "niepoddawaniu się" :D