PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494916}

Glee

2009 - 2015
7,3 47 tys. ocen
7,3 10 1 46503
6,3 9 krytyków
Glee
powrót do forum serialu Glee

Pytania

ocenił(a) serial na 7

Tutaj możemy zadawać pytania dotyczące serialu, na które nie znamy odpowiedzi. Czyli jakieś rzeczy które Nas nurtują bądź ciekawią dlaczego tak jest ale nie mamy na nie odpowiedzi. Pełno jest tutaj takich tematów więc lepiej zebrać wszystko w jedno miejsce./ Przykładowo skopiuje pytania i odpowiedzi z jednego forum o Glee:

1. mam takie pytanie. 4 sezon oglądałam przelotnie, ale czy Rachel, Kurt i Santana gdzieś pracowali? żeby zarobić na czynsz, jedzenie, bieżące wydatki? Chodzi mi konkretnie o 4 sezon, bo w 5 jak wiadomo one będą pracować jako kelnerki, ale w 4 sezonie czy gdzieś pracowali? Bo z czegoś musieli żyć? no chyba że rodzice im dawali tyle kasy, ale wątpie, bo to dość dużo by musiało być, poza tym Rachel studiuje w 4 sezonie w Nayadzie, a co robi Kurt i Santana> bo oni chyba nie studiują,. ?

Odpowiedź: Santana była bramkarką w lesbijskim ogródku piwnym, barmanką w Coyote Ugly, tańczyła w klatce jako Barbarella, a Kurt był śpiewającym kelnerem w naleśnikarni (czy czymś w tym rodzaju). Tyle wiadomo. Rachel nie robiła nic.

2. http://www.youtube.com/watch?v=E4mbbBa8_vs

Pytanie odnośnie tego występu. Dlaczego podczas tego występu nie ma Quinn,. Santany, Sama ? To chyba było w jednym z pierwszych odcinków 3 sezonu... Quinn wtedy chyba nie była już w chórze o ile dobrze pamiętam? odeszła na trochę, a Santana knuła coś z Sue> czy ją wyrzucił Will z chóru? może coś mylę?

Odpowiedź: Quinn była wtedy w The Skanks. Pod koniec występu widać jak patrzy na nich w tych skórzanych ciuszkach i z różowymi włosami.
Sama nie ma na początku sezonu, bo w czasie wakacji wyjechał ze stanu z rodziną. ND ściągają do dopiero w Hold On To Sixteen na zawody.
A Santana została oskarżona o podpalenie pianina w czasie występu Blaine'a i pojawiło się stwierdzenie, że powinna zrobić sobie przerwę.

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Bardzo przydatny temat warto by nie utonął w odmętach forum Może ja od siebie dodam baaardzo często zadawane pytanie Czemu na filmwebie przy aktorach są podwójne imiona np Kevin McHale Artie Abrams/Santana Lopez ? Otóż w którymś z odcinków 3 sezonu Tina uderza się w głowę i ma sen w którym np Artie to Santana Santana to Artie itp itd

użytkownik usunięty
alunia_kiss

Ja dodam od siebie, że zanim zada się pytanie warto użyć google i/lub zajrzeć na glee.wikia.com. Na glee.wikia.com jest naprawdę mnóstwo informacji - od dat urodzeń, szczegółów co się działo w danym odcinku, u danej postaci, u danej pary, przez wymienionych członków rodzin, ciekawostki, po wszystko na temat piosenek (tytuły, słowa, kto śpiewa, w jakim odcinku itd.). Plus tam również spoilery. Wystarczy nieraz minuta - mniej niż założenie tematu i oczekiwanie na odpowiedź.
Np. to gdzie pracowali - wystarczy zajrzeć do każdej postaci i jest wymienione gdzie kto pracował. Albo pytanie o piosenkę - znaleźć ją, wtedy się pozna numer odcinka, a wtedy opis co się działo. Można też zajrzeć do każdej postaci i tam jest porozpisywane co właśnie u danej postaci działo w konkretnym odcinku.