Bez przerwy czytam ze spoilerów, że będzie to jakiś odcinek specjalny, ściśle podporządkowany pamięci Cory'ego. Ale jak będzie wyglądał fabularnie? Nie będzie w ogóle mowy o przyczynie śmierci postaci? Są jakieś plany, będzie w ogóle jakaś akcja? Ma ktoś spoilery?
Odcinek będzie miał miejsce w Limie. Nie będzie powiedziane jak zginął a wiadomość o śmierci będzie od razu na pocątku odcinka.W odcinku The Quarterback (pol. Rogryzwający), ku pamięci Cory’ego Monteitha, powrócą niektóre postacie – jednak nie wszystkie.
W odcinku wystąpią Amber Riley (Mercedes), Harry Shum Jr. (Mike Chang), Mark Salling (Puck), Jayma Mays (Emma), Dot-Marie Jones (Coach Bieste), Mike O’Malley (Burt Hummel) i Romy Rosemont (Carole Hudson-Hummel).
Wiadomo także, że Rachel pojawi się jedynie na koniec odcinka – jednak będzie to bardzo intensywna scena. Santana będzie miała wspaniały i zapadający w pamięć moment.
Niestety wiadomo także, że w scenariuszu nie pojawiła się ani Quinn(Dianna nie dostała propozycji wystąpienia w odcinku) ani Brittany, co oznacza nieobecność Dianny Agron oraz Heather Morris w odcinku upamiętniającym zmarłego aktora. Znane są na razie tylko 2 piosenki: Seasons of love- RENT (chyba New Directions z tymi co już wyszli), If I die young- The Band Perry (Santana).
A znane są jakiekolwiek fragmenty fabuły? Czy będą się rozgrywać jakieś wątki w tle, pogrzeb? Nie wierzę, że poza piosenkami i pojawianiem się jednej postaci za drugą nic się nie wydarzy.
fabuła skupi się na wszystkich postaciach, które wspominają, opłakują i celebrują życie zmarłego przyjaciela.
Szkoda że Rachel tylko ma się pojawić na końcu odcinka, ale domyślam się że dla samej aktorki to było zbyt trudne by czynnie występowała w tym odcinku, pewnie i tak ta jedna scena i na pewno mega emocjonalna piosenka była dla niej dużym ciężarem.Odcinek ponoć na być dwugodzinny, nie wiem czy to prawda.
Mnie również szkoda, że będzie dopiero na koniec. Liczyłam na to, że odcinek głównie skupi się na 4 osobach - Rachel, Carole, Kurcie, Burcie.
Ciekawe jestem jak ominą kwestię powodu śmierci, skoro mają tego nie ujawniać. Pierwsza rzecz jaka przychodzi do głowy jak się ktoś dowiaduje o śmierci to "z jakiego powodu?! co się stało?!". Jak to ominą? Nikt nie zada takiego pytania?
też jestem ciekawa tego braku powodu...
czytałam, że ten odcinek ma reżyserować sama Lea, ale nie pamiętam, na ile źródło tej informacji jest godne zaufania... ale dobrze by było.
Fakt, nie mam pojęcia jak można kwestie powodu śmierci ominąć. To nie był starszy człowiek,nie zmarł na starość, nie można taką sprawę zamieść pod dywan a wiemy że RIB potrafi to robić
Przychodzi mi na myśl, że mogą zrobić ten odcinek w jakiś wyjątkowy sposób, np. że epizod złoży się z większości piosenek śpiewanych przez kolejne bliskie mu osoby, pod to flashbacki. Do tego ewentualnie parę scen rozmów, bo wiemy, że Carole, Burt i Kurt kręcili razem scenę/sceny. Tylko wtedy też dziwnie jak oprą się na samym wspominaniu i opłakiwaniu i nie powiedzą co się stało.
Rodzina McKinley, obecna i przeszła, zbierają się razem by upamiętnić i uczcić życie Finna Hudsona.
W związku z nagłą śmiercią Finna do McKinley przyjeżdżają byli członkowie New Directions by wspominać swojego zmarłego przyjaciela. Kiedy niezwykle spokojny pan Schue zachęca wszystkich aby upamiętnić go tak jak zawsze – śpiewając, nie dla wszystkich to zadania jest takie oczyszczające. W domu Hudson-Hummel, Kurt, Burt i Carole przeglądają rzeczy Finna, smutne chwile zamieniają się w chwile pełne wzruszeń i bardzo potrzebne rodzinne chwile. Emma zaczyna się martwić, gdyż uważa, że Will jest tak bardzo zajęty dbaniem o innych by nie dać sobie czasu na żałobę. Santana zmaga się z tym przybierając “wredną” maskę by ukryć swoje uczucia do Finna, między nią a Bree dochodzi do kłótni. Po szczerej rozmowie z trenerką Beiste Puck postanawia uhonorować pamięć Finna decyzją, która na zawsze odmieni jego życie.
na pewno nie - głupie plotki... Ryan wielokrotnie powtarzał już w ciągu ostatnich tygodni, że nie będzie powiedziane, z jakiego powodu zmarł Finn, nie zdziwię się, jeżeli zrobią ten odcinek kilka tygodni po Beatlesach
i wciąż mam nadzieję na Dark Paradise w wykonaniu Rachel
Ale nie o to mi chodzi. Finn nie ma umrzeć z powodu narkotyków, ale twórcy potwierdzili, że w ogóle w serialu mają poświęcić czas antenowy na powiedzenie o tym, jak złe są narkotyki i przestrzec przed używaniem ich.
a skąd ja mam wiedzieć? to oficjalne info
bree to chyba ta cheerleaderka, ktora ostatnio rozmawiała z Kitty
Ja wiem tyle, że Santana zaśpiewa piosenkę "If I Die Young" zespołu The Band Perry.
Seasons Of Love (Glee Cast Version) 3:04
I’ll Stand By You (Glee Cast Version) 3:45
Fire and Rain (Glee Cast Version) 3:23
If I Die Young (Glee Cast Version) 3:41
No Surrender (Glee Cast Version) 3:44
Make You Feel My Love (Glee Cast Version) 3:15
źródło: http://darrencrissnews.com/post/62983304998/seasons-of-love-glee-cast-version-3- 04-ill
i'll stand by you zaśpiewa amber, if i die young Naya, a make you feel my love Lea
co do reszty to będą chyba wykony grupowe
Fire and Rain i No Surrender obstawiam, że jedno jest Kurta, a jedno Pucka. Po prostu nie wyobrażam sobie, aby brat Finna nie zaśpiewał w tym odcinku, no a Puck był jego najlepszym przyjacielem, więc skoro śpiewa Mercedes czy Santana to i Puck powinien. Chociaż w Fire and Rain jest o Jezusie, a Kurt jest ateistą, więc średnio ta piosenka by do niego pasowała, więc może No Surrender?
Seasons Of Love chyba jest grupowe, o ile dobrze skądś kojarzę.
zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=wPOsepbjWCo
spójrzcie na to: http://i-am-big-foot.tumblr.com/post/63051396675
:(
Grr, dlaczego mi to zrobiłaś? Przez ciebie ryczę teraz :'(
Kurt płaczący w bluzę...aż serce się kraja :(
A wiadomo coś o Mercedes. Miku i Pucku? W sensie czy będą w tym odcinku, chyba powinni być, ale dziwne że w zwiastunie ich nie pokazali