Witam! Postanowiłam założyć temat o waszych ulubionych coverach z "Glee". Wiem, że to trudne ale fajnie by było ograniczyć się do 10;)
1. Don't Rain On My Parade- to ma MOC;)Rachel dała czadu;)
2. Helo/ Waliking on sunshine- mega pozytywne;)
3. Proud Mary- idealne;)
4. Gives You Hell
5. Don't stop beliven- a taki sentyment mam;)
6. Somebody to love
A reszta to covery Madonny( Like a Prayer, What it feels like 4 a girl, Like a virgin i 4 minutes)
Kurdę, ciężko wybrać ulubiony cover:/ Moje top 5 póki co to:
Don't Stop Believin'
Borderline / Open Your Heart
Like a Prayer
Run Joey Run
It's My Life / Confessions
1. Don't Rain On My Parade
2. Gives You Hell
3. Hello (duet z Jassem; nawet oryginał tak mi się nie podoba ;) )
4. Sweet Caroline
5. Maybe This Time
6. Defying Gravity
7. Lean On Me
8. Imagine
9. Don't Stop Believin
10. Somebody To Love
oczywiście innych też słucham. głównie dlatego, że są niesamowicie optymistyczne :)
Uwielbiam niemal wszystkie piosenki z Glee ale jakoś się postaram.
1. Papa Don't Preach - kocham Quinn i szkoda, że tak mało jej dają do śpiewania
2. Keep Holding On - jak na razie najpiękniejsza piosenka jaka była w serialu
3. Don't Rain On My Parade - więcej nie musieli śpiewać, ten utwór by starczył by wygrać eliminacje
4. Rehab
5. It's My Life / Confessions, Pt. II oraz Helo / Waliking on sunshine - oba miksy wyszły rewelacyjnie
6. No air
7. Don't stop beliven
8. Somebody to love
9. You Keep Me Hangin' On
Z nowymi piosenkami muszę się jeszcze oswoić (choć Gives You Hell i Hello już mi się strasznie podobają) i wtedy pewnie może lista ulegnie jakimś zmianom.
1. Don't Rain On My Parade
2. Don't Stop Believin'
3. Defying Gravity
5. It's My Life / Confessions
6. Papa Don't Preach
7. True Colors na równi z Gives You Hell
8. Somebody To Love
9. Proud Mary
10. Like a Prayer
Choć przyznam się, że ciężko było stworzyć tą listę a i jej kolejność jest raczej dowolna (poza pierwszym miejscem) i zależna od moje nastroju ;)
To wyjde poza 10 i dodam jeszcze do ulubionych "Alone";))) wiem, że wszystkie są wspaniałe;)
O tak, wykonanie Alone również jest niesamowite!;))) Z resztą Kristin Chenoweth zasłużenie nalezy do wielkich obecnej sceny broadway'u ;)
Oglądam od niedawna i ciężko sklecić naj dziesiątkę.
01. My life would suck without you
02. Open your heart
03. On my own
04. Somebody to love
05. It's my life/Confessions
06. Proud Mary
07. Papa don't preach
08. I'll stand by you
09. Endless love
10. You can't always get what you want
Po odcinku 17 wyrzucam Endless love i wpisuję "Total eclipse of the heart". To wykonanie mnie zmiażdżyło estetycznie i emocjonalnie.
Tak! Tak! Tak! Total eclipse of the heart (w mojej opinii) jest nawet wykonaniem lepszym od oryginału!:)))
A na marginesie, to uwielbiam kiedy sięgają po stare przeboje, szczególnie z lat 80 - dają im dzięki temu drugie życie:)
Nawet odświeżyłam sobie wersję Bonnie Tyler, odsłuchałam trzy razy. Jednak to nie było już to. Nie poczułam ani skrawka tego co zaserwowała mi Lea z kolegami - chwyciło za serce zbyt mocno.
Ja jednak obie wersje kocham na równi;) uwielbiam wersje Bonnie tak samo jak Glee Cast;)
Ograniczę się jedynie do piosenek z pierwszych 13 odcinków sprzed przerwy, bo tłukę je już prawie pół roku, a te z nowszych odcinków zaledwie kilka lub kilkanaście dni, więc nie są jeszcze tak osłuchane...
Don't Rain on My Parade
Smile (Charlie Chaplina)
Dancing with Myself
Sweet Caroline
Lean On Me
Don't Stop Believin'
Proud Mary
Papa Don't Preach
I Say a Little Prayer
Keep Holding On
Z piosenek z nowych odcinków najbardziej póki co do gustu przypadły mi: 'Gives You Hell', 'Like a Prayer' i 'A House is not a Home' (ostatnia piosenka popsuta została przez wokal Finna. Gdyby wykonał ją sam Kurt byłaby to jedna z najlepszych piosenek w serialu; mimo to, świetna!)
Zdecydowanie wolę Glee sięgające do klasyki i zakorzenione w musicalu, niż wykonujące współczesne hiciory ('the power of Madonna'), dlatego z obawą patrzę na nadchodzące piosenki Lady GAGI. ;|
Ok, no to lecim.
1. Run Joey Run
2. Don't Rain on my parade
3. Hello I Love You
4. Fire
5. Bust A move, Gold Digger, Ice Ice Baby - czyli wszystkie piosenki Schuestera :D
6. Vogue
7. U Can't Touch this
8. You Can't always get what you want
9. Smile (Charlie Chaplin)
10. Jump
1. Sweet Caroline
2. Defying Gravity (wersja Kurta)
3. Hate On Me
4. True Colors
5. Gold Digger
6. Vogue
1.Don't Stop Believin
2.Defying Gravity
3.Papa Don't Preach
4.Don't Rain on My Parade
5.Beth
6.Proud Mary
7.True Colors
8.Poker Face
9.Lean on Me
10.""Any Way You Want It" / "Lovin', Touchin', Squeezin
"Don't Stop Believing" w ich wykonaniu to już klasyka muzyki :)
Another One Bites The Dust - uzależniłam się od tego wykonania
Run Joey Run, Ice Ice Baby - nie wiem dlaczego ich pierwotne wersje były owiane złą sławą ale moim zdaniem covery skutecznie przywracają im chwałę
Poza tym - I'll Stand by You, Hello I Love You, Borderline & Open Your Heart, Like A Prayer, Defying Gravity, Imagine, Fire, U Can't Touch This, My Life Would Suck Without You, Halo & Walking On Sunshine, Don't Rain On My Parade, Dream On i wszystkie piosenki z ostatniego odcinka 1 serii
P.S. Ostatnio znalazłam na Facebooku fajną stronę:
http://www.facebook.com/#!/pages/The-songs-from-Glee-are-better-than-the-origina l-versions/114670798570944?ref=sgm
Ech, stoję przy 19 odcinku, więc bardzo możliwe, iż moja lista ulegnie zmianie^^
1. Don't stop believin'
2. Total eclipse of the heart
3. Hello goodbye
4. Like a prayer
5. My life would suck without you
6. One
7. It's my life/Confessions
8. Halo/Walking on sunshine
9. True colors
10. Jump
Ciężko wybrać tylko 10 ;] Większość jest fantastyczna, ale niech już będzie :
1. Total eclipse of the heart
2 . Don't Rain on My Parade
3. Don't Stop Believin
4. It's My Life / Confessions, // Helo / Waliking on sunshine
5.Rehab
6. Somebody To Love
7. Keep Holding On
8. No Air
9. Alone
10. Run Joey Run
bardzo ciężka decyzja, ale jestem na świeżo (właśnie skończyłam oglądać finałowy odcinek) więc tak:
1. Don't Stop Believin (jak tego słucham to aż mam ciarki xD)
2. Total eclipse of the heart
3. Like a prayer
4. Don't Rain on My Parade
5. Run Joey Run
6. Sweet Caroline
7. Defying Gravity
8. It's My Life / Confessions
9. Any Way You Want It" / "Lovin', Touchin', Squeezin
10. Papa Don't Preach
ah, z chęcią dodałabym jeszcze kilka ;D
już nei mogę edytować, w takim razie napiszę jeszcze moje ulubione, które znalazły się poza moją 10, ale są rewelacyjne ;) Alone, True Colors, Somebody To Love, Open Your Heart itd xD
Trudno okroić wybór do dziesiątki. Policzyłem i wyszło mi blisko 20 utworów do umieszczenia.
1. Total Eclipse Of The Heart
2. Like a Prayer
3. Sweet Caroline
4. Imagine
5. Take A Bow
6. Don't Stop Believin
7. Jessie's Girl
8. Beth
9. Papa Don't Preach
10. Hello, Goodbye
Blisko znalazły się jeszcze: Somebody To Love, No Air, Keep Holding On, It's My Life/Confessions, Halo/Walking On Sunshine, Hello, One, I'll Stand By You, My Life Would Suck Without You